foto

Gregory Sporleder

  • nar. 24.4.1964 (54 let)
    USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Gregory Michael Sporleder je americký herec s talentem pro hraní vojáků ve filmech jako SKÁLA, ČERNÝ JESTŘÁB SESTŘELEN nebo VZBUĎTE SE, VOJÁCI!. Absolvoval Universal City High School v St Louis, Missouri a byl zvolen nejlepším tanečníkem třídy. Od roku 2001 je ženatý s manželkou Megan.

Sporleder získal svou první hlavní roli v roce 1989, spolu s Johnem Cusackem, v romanci ŘEKNI COKOLIV. Dostává vedlejší role ve filmech, jako je VELKÉ VÍTĚZSTVÍ, PRAVDIVÁ ROMANCE a epizodách MURPHY BROWN a POLICIE NEW YORK. Rok 1996 byl pro něj mimořádně úspěšný, nejdříve ho Michael Bay obsadil do role maniakálního kapitána Frye v jeho již zmiňovaném hitu SKÁLA, kterou následoval katastrofický TWISTER kde si zahrál Williho.

Sporleder dál hraje v menších vedlejších rolích jako V KŮŽI JOHNA MALKOVICHE nebo SWAT. V poslední době jste ho mohli vidět v HBO seriálu PRAVÁ KREV jako Calvina Norrise.

Horác "Lexion69" McKoziáš

Herecká filmografie

Filmy

2017 In the Wake of Ire
2016 The Importance of Doubting Tom
2010 Podivní
2009 Hotel pro psy
2004 Velká rána
2003 S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení
2001 Parádní jízda
Černý jestřáb sestřelen
2000 G-Men from Hell
Neodvolatelná mise (TV film)
1999 Nepolíbená
V kůži Johna Malkoviche
1998 At Sachem Farm
I Woke Up Early the Day I Died
Není úniku
1997 Fanatics, The
Protitah
1996 Skin and Bone
Skála
Twister
Věznice Andersonville (TV film)
1995 Požírač mozků
1994 Kritický stav (TV film)
Vzbuďte se, vojáci!
1993 Fatální instinkt
Na útěku za průšvihem
Pravdivá romance
1992 1775 (TV film)
Velké vítězství
1990 Kid Who Loved Christmas, The (TV film)
Švindlíři
1989 Cold Justice
Řekni cokoliv...

TV seriály

2015 Agent Carter (TV seriál)
Cannibal's Handshake, A (TV seriál)
2014 Myšlenky zločince (TV seriál)
Blood Relations (S09E20)
2013 Zákon gangu (TV seriál)
John 8:32 (S06E09)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Hříchy minulosti (S01E10)
2010 Memphis Beat (TV seriál)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zlo pokračuje (S03E12)
Krysa v dohledu (S03E10)
Všechno je zlomené (S03E09)
další epizody (6)
2009 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a cizinec (S08E02)
2005 Little House on the Prairie (TV seriál)
2003 Carnivale (TV seriál)
Milfay (S01E01)
2002 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 9:00 a.m.-10:00 a.m. (S02E02)
Smallville (TV seriál)
Proti své vůli (S01E11)
1998 Přátelé (TV seriál)
Ross hledá byt (S05E07)
1996 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Divided Loyalty (S03E09)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace