foto

Xzibit

  • nar. 18.9.1974 (45 let)
    Detroit, Michigan, USA

Biografie

Xzibit se původně jmenuje Alvin Nathaniel Joiner, narodil se v Detroitu ve státě Michigan. Ještě když byl malý, zemřela mu matka a jeho otec se podruhé oženil. Žili v Michiganu kde také začal psát svoje první rapové texty. V pubertě se pohádal s rodinou, odešel od ní a začal prodávat drogy. Měl problémy se zákonem a tak byl z Michiganu vyhoštěn. Přestěhoval se tedy do Kalifornie, kde chtěl vždycky žít.

V roce 1996 vydal svoje debutové CD, kterým se dostal do světa rapu. Od té doby vydával album téměř pravidelně každý druhý rok. Xzibit není jen rapper, ale také moderátor a herec. V současné době moderuje pořad na MTV "Pimp My Ride", který se zabývá předěláním téměř nepoužitelného auta na luxusní auto snů. Z jeho herecké kariéry stojí za zmínku účinkování ve filmu 8 Mile svého kolegy Eminema, také si zahrál v jednom díle Kriminálky Miami, kde hrál postřeleného rappera.

Z@phod

Herecká filmografie

Filmy

2017 Sun Dogs
2016 Guardians of Luna
2012 Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (TV film)
2011 Weekends at Bellevue (TV film)
2010 Malice N Wonderland
2009 Špatnej polda
2008 Akta X: Chci uvěřit
American Violet
2006 Gang v útoku
2005 Hra s nevěrou
Karcoolka
xXx: Nová dimenze
2004 Full Clip
2003 Hip Hop & Rock
2002 8. míle
Country Bears
2001 Alkaholiks: X.O. The Movie Experience, Tha
Myčka
The Slim Shady Show
2000 Tha Eastsidaz
1999 Breaks, The

TV seriály

2019 Broken Ground (TV seriál)
2018 Empire (TV seriál)
A Lean and Hungry Look (S04E15)
False Face (S04E14)
Of Hardiness is Mother (S04E13)
další epizody (5)
2017 Empire (TV seriál)
Slave to Memory (S04E09)
Cupid Painted Blind (S04E08)
The Lady Doth Protest (S04E07)
další epizody (15)
2016 Empire (TV seriál)
A Furnace for Your Foe (S03E09)
What We May Be (S03E07)
Chimes at Midnight (S03E06)
další epizody (9)
2015 Havaj 5-0 (TV seriál)
Výpadek (S05E14)
2014 Havaj 5-0 (TV seriál)
Pokrevní bratři (S04E19)
2013 Havaj 5-0 (TV seriál)
V utajení (S04E07)
2010 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
Royal Bubbles/Needle Drop (E04)
2005 The Boondocks (TV seriál)
2004 Kriminálka Miami (TV seriál)
Pověst nadevše (S02E22)

Dokumentární

2003 50 Cent: The New Breed
Making of '8 Mile'
2002 Eminem: All Access Europe (koncert)
Hip-Hop VIPs
2001 Doggystyle
Xzibit: Restless Xposed
2000 The Up In Smoke Tour (koncert)

Hudební videoklipy

2014 Within Temptation ft. Xzibit - And We Run (hudební videoklip)
2009 Busta Rhymes feat. Jadakiss & Lil Wayne - Respect My Conglomerate (hudební videoklip)
2008 The Game feat. Lil Wayne - My Life (hudební videoklip)
2005 Korn - Twisted Transistor (hudební videoklip)
2003 50 Cent - In Da Club (hudební videoklip)
Hardware: Uncensored Music Videos - Hip Hop Volume 1 (hudební videoklip)
2002 Eminem - Lose Yourself (hudební videoklip)
2001 P. Diddy feat. Black Rob & Mark Curry - Bad Boy for Life (hudební videoklip)
2000 Dr. Dre ft. Snoop Dogg, Kurupt, Nate Dogg - The Next Episode (hudební videoklip)
Xzibit feat. Eminem - Don't Approach Me (hudební videoklip)
1999 Snoop Dogg ft. Xzibit, Nate Dogg - Bitch Please (hudební videoklip)
Sway & King Tech feat. RZA, Tech N9ne, Eminem, Xzibit, Pharoahe Monch, Kool G Rap, Jayo Felony, Chino XL & KRS-One - The Anthem (hudební videoklip)
Tash feat. Kurupt, Xzibit, Snoop Dogg - G's Iz G's Remix (hudební videoklip)
1996 Xzibit: Paparazzi (hudební videoklip)

Video kompilace

2002 The N.W.A. Legacy: The Video Collection (video kompilace)

Režijní filmografie

TV seriály

2019 Broken Ground (TV seriál)

Dokumentární

2001 Xzibit: Restless Xposed

Scenáristická filmografie

TV seriály

2019 Broken Ground (TV seriál)

Host

TV pořady

2004 Tavis Smiley (TV pořad)
Vyšperkuj mi káru (TV pořad) - mod.
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
Vítejte doma! (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Live at the Rock & Roll Hall of Fame (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)

Fanoušci tvůrce