foto

Fausto Paravidino

  • nar. 15.6.1976 (44 let)
    Janov, Ligurie, Itálie

Biografie

Fausto Paravidino (1976, Janov, Itálie) vystudoval hereckou školu při janovském divadle Teatro Stabile. Toto divadlo se stalo jeho domovskou scénou, hrál zde v řadě inscenací a mnoho jich také režíroval, mezi nimi i ty, k nimž sám napsal původní hru. Jako režisér a herec se představil i v televizi, rozhlase a ve filmu, hrál mimo jiné i v dílech Pupiho Avatiho a Massima Costy. Dříve než debutoval svižným, pozorovatelsky pronikavým a filmově nápaditým celovečerním dílem Texas, natočil několik krátkometrážních snímků.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2016 L'Indomptée
2014 La Vita oscena - vyp.
2009 Moana (TV film)
2007 Slečna F
2005 Kefalonie, 8. září 1943 (TV film)
Texas
2003 Sono stati loro. 48 ore a Novi Ligure (TV film)
Ultima pallottola (TV film)
2002 Francesco (TV film)
2000 Il Partigiano Johnny
Tobia al caffè
1999 Via degli angeli, La
Vuoti a perdere

TV seriály

2010 Romanzo criminale - La serie (TV seriál)
Episode 8 (S02E08)
Episode 6 (S02E06)
Episode 3 (S02E03)
další epizody (5)
2009 Romanzo criminale - La serie (TV seriál)
Episode 12 (S01E12)
Episode 11 (S01E11)
Episode 10 (S01E10)
další epizody (4)
2008 Romanzo criminale - La serie (TV seriál)
Episode 8 (S01E08)
Episode 7 (S01E07)
Episode 6 (S01E06)
další epizody (8)
2006 Crimini (TV seriál)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky