foto

Machine Gun Kelly

  • nar. 22.4.1990 (29 let)
    Cleveland, Ohio, USA

Biografie

Machine Gun Kelly (MGK) vlastním jménem Richard Colson Baker je americký raper z Clevelandu v Ohiu. Jeho jméno mu bylo dáno díky jeho rychlosti rapu a je to odkaz na notoricky známého kriminálníka George "Machine Gun" Kellyho.

Baker se narodil v Houstonu v Texasu misionářským rodičům. Z otcovy strany je německého původu a norského původu z matčiny strany. Baker a jeho rodina procestovala svět a usadila se v Egyptě a Německu, nakonec prošla i USA a městy jako Los Angeles, Chicago, Denver, Cleveland. Rap začal poslouchat v sedmé třídě. Ve  čtrnácti letech se Baker přestěhoval do města, kde strávil své dětství, Clevelandu, zde začal navštěvovat Shaker Heights High School.

Když mu hrozilo vystěhování z domu, začal trénovat rap v Apollo Theater, kde byl vůbec první bílý raper. Poprvé zviditelnil, když se objevil na MTV2 , kde freestyleově zareppoval předělávky slok ze svého singlu "Chip Off The Block". V roce 2006 vydal mixtape Stamp Of Approval, o dva roky později vyšel mixtape Homecoming.

V únoru 2010 vydal  mixtape 100 Words and Running. V květnu 2010 nastal jeho mezinárodní průlom v kariéře, když debutoval se singlem a videoklipem "Alice In Wonderland" na Midwest Block Starz.. Svůj druhý mixtape vydal v listopadu 2010 jménem Lace Up, který obsahuje i singl o jeho rodném městě "Cleveland". Lace Up bylo nahráno během tří měsíců. 

9 října 2012 vydavá pod Bad Boy a Interscope řadové albu Lace up které se a USA dostane až na 4. příčku v prodeji alb. V roce 2013 vydává mixtape Black Flag a zatím jeho poslední počin z roku 2015 nese název Fuck it.

Jakub "kslaww" Šebesta

Herecká filmografie

Filmy

2019 Big Time Adolescence
Captive State
Hnüs
2018 V pasti
2016 Nerve: Hra o život
Punk's Dead
Sígři
2014 Beyond the Lights

TV seriály

2016 Roadies (TV seriál)
The Load Out (E10)
The Corporate Gig (E09)
The All Night Bus Ride (E08)
další epizody (10)

Dokumentární

2017 Linkin Park & Friends Celebrate Life in Honor of Chester Bennington (koncert)

Hudební videoklipy

2019 Mötley Crüe feat. Machine Gun Kelly - The Dirt (Est. 1981) (hudební videoklip)
2018 Machine Gun Kelly - 27 (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - GTS (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - LATELY (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Loco (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Rap Devil (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - The Break Up (hudební videoklip)
2017 Little Mix feat. Machine Gun Kelly - No More Sad Songs (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Dopeman (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Golden God (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Habits (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Let You Go (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Numb (Cover) (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - The Gunner (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Hailee Steinfeld - At My Best (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Quavo, Ty Dolla $ign - Trap Paris (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly, X Ambassadors & Bebe Rexha - Home (hudební videoklip)
2016 Machine Gun Kelly - All Night Long (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Alpha Omega (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Camila Cabello - Bad Things (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Chief Keef - Young Man (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Lzzy Hale - Spotlight (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Tezo, Dub-o - Chill Bill remiXX (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly x Mod Sun - Sublime (remiXX) (hudební videoklip)
2015 Machine Gun Kelly - Against The World (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Almost (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Blue Skies (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Till I Die (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - World Series (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat, Leroy Sanchez - Gone (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Bone Thugs-n-Harmony, French Montana, Yo Gotti & Ray Cash - Till I Die Part II (hudební videoklip)
2014 Machine Gun Kelly - Halo (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Raise the Flag (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Sail (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - State of Mind (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Wanna Ball (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Wiz Khalifa - Mind of a Stoner (hudební videoklip)
Steve Aoki feat. Machine Gun Kelly - Free the Madness (hudební videoklip)
2013 French Montana feat. Diddy, Red Cafe, MGK, King Los - Ocho Cinco (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Home Soon (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - La La La (The Floating Song) (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Skate Cans (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Kellin Quinn - Swing Life Away (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Puff Daddy - Champions (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly- Breaking News (hudební videoklip)
2012 DMX feat. Machine Gun Kelly - I Don't Dance (hudební videoklip)
Kid Ink feat. MGK - Hell & Back (Remix) (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Chasing Pavements (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Half Naked and Almost Famous (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Her Song (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Highline Ballroom Soundcheck (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - Invincible (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly - See My Tears (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. 2 Chainz, Meek Mill, French Montana, Yo Gotti, Mystikal - Wild Boy (Remix) (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Dubo, DJ Xplosive - EST 4 Life (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Fitts Of The Kickdrums - Stereo (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Young Jeezy - Hold On (Shut Up) (hudební videoklip)
2011 Machine Gun Kelly - Salute (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Ray Jr. - I Know (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Waka Flocka Flame - Wild Boy (hudební videoklip)
The Madden Brothers feat. MGK - Ohmygod OMGMGK (hudební videoklip)
2010 Machine Gun Kelly - Chip Off The Block (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Dubo - Cleveland (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2017 WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2015 2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
Hot Ones (TV pořad)
2014 AVN Awards 2014 (TV pořad)
2013 Guy Court (TV pořad)
2012 WrestleMania XXVIII (TV pořad)
1993 WWF Raw Is War (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Režijní filmografie