foto

Ji-hyeon Jeon

  • nar. 30.10.1981 (38 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Jeon vystudovala herectví na univerzitě v Dongguku, v roce 1997 začala kariéru jako modelka a po pár menších roličkách v televizních sitcomech debutovala ve filmu WHITE VALENTINE (1999), o rok později následovaném romantikou IL MARE (2000), která se roku 2006 dočkala hollywoodské předělávky s názvem DŮM U JEZERA s Keanu Reevesem a Sandrou Bullock v hlavních rolích.

Největší úspěch však tato mladá herečka slavila rolí svérázné dívčiny v zajímavě pojaté romantické komedii MY SASSY GIRL (2001), za kterou obdržela i cenu za nejlepší herečku na Daejongském Filmovém Festivalu. Následovaly filmy WINDSTRUCK (2004) a DAISY (2006).

Kromě herectví se pořád věnuje i modelingu - v roce 2005 se stala první korejskou umělkyní, která se objevila na titulní stránce prestižního módního časopisu Elle. Dále se většinou objevuje v reklamních kampaních na mobilní telefony (Samsung) a kosmetické či módní značky Giordano a Laneige.

Jakub "cubajz" Viták

Herecká filmografie

Filmy

2015 Amsal
2013 Berlínská mise
2012 Zloději
2011 Xue hua mi shan
2009 Krev: Poslední upír
2008 Syupomaeniottdeon sanai
2006 Deiji
2004 Nae yeojachingureul sogae habnida
2003 4 inyong shiktak
2001 Yeopgijeogin geunyeo
2000 Siworae
1999 Hwaiteu ballentain

TV seriály

2020 Království zombie (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
2019 Vagabond (TV seriál)
2017 Pooreun badaui junsul (TV seriál)
Episode 20 (E20)
Episode 19 (E19)
Episode 18 (E18)
další epizody (7)
2016 Pooreun badaui junsul (TV seriál)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
další epizody (13)
2014 Byeoleseo on geudae (TV seriál)
Episode 21 (E21)
Episode 20 (E20)
Episode 19 (E19)
další epizody (17)
2013 Byeoleseo on geudae (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
1999 Haepi toogedeo (TV seriál)
1998 Nae maeumeul ppaeteobwa (TV seriál)