foto

Isild Le Besco

  • nar. 22.11.1982 (36 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sestrou Isild Le Besco je herečka a režisérka Maïwenn, bývalá manželka Luca Bessona, a její matkou je herečka Catherine Belkhodja. Poprvé se před kamerou objevila v osmi letech ve snímku LACENAIRE (1990) v režii Francise Giroda. Kritika velmi ocenila její výkon v kontroverzním LA PUCE (1998), který pojednává o prvních sexuálních zkušenostech mladé dívky s o mnoho starším mužem. Její další velkou rolí po několika krátkometrážních snímcích byla Émilie de Lancris, žačka markýze de Sade v podání Daniela Auteuila ve filmu SADE (2000). Režisér filmu Benoît Jacquot si ji velmi oblíbil a obsadil ji i do svých dalších filmů ADOLPHE (2002), A TOUT DE SUITE (2004), L'INTOUCHABLE (2005) a naposledy v AU FOND DES BOIS (2010). Předtím si ještě zahrála v komediích ADIEU BABYLONE (2001) nebo LE COÛT DE LA VIE (2003) a v dramatech LA RAVISSEUSE (2005) a BACKSTAGE (2005). Velký úspěch ji přinesla role Jeanne v již zmiňovaném L'INTOUCHABLE.

Následovaly hlavní role v dramatech CAMPING SAUVAGE (2006), PAS DOUCE (2007) a JE TE MANGERAIS (2009). V roce 2010 se objevila v mezinárodní produkci ve filmu THE GOOD HEART v režii Dagura Kariho a po boku Paula Dana a Briana Coxe. Je autorkou scénářů k filmům DEMI-TARIF (2009), CHARLY (2007) a BAS-FONDS (2009), které také sama režírovala. V roce 2007 navíc napsala román Sang d'encre, k němuž vytvořila i ilustrace.

V roce 2009 porodila syna Ulysse, jeho otcem je filmař Nicolas Hidiroglou.

R "fleurette" G

Režijní filmografie

Filmy

2017 La Belle Occasion
2010 Bas-fonds
2007 Charly
Dětství
2003 Demi-tarif

Dokumentární

2014 Les Ponts de Sarajevo

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 La Belle Occasion
2010 Bas-fonds
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace