foto

Eun-ha Shim

  • nar. 23.9.1972 (48 let)
    Songnam, provincie Kjonggi, Jižní Korea

Biografie

Shim Eun-ha debutovala v televíznom seriáli o basketbale The Last Match. Po tom, čo si zahrala v ďalších troch seriáloch a dvoch menej známych filmoch (vrátane Born To Kill s Chung Woo-sungom), sa v roku 1998 dostala na výslnie s filmom režiséra Hur Jin-ha Christmas in August. ktorý je kritikmi považovaný za jeden z najlepších kórejských romancí vôbec. Shim je v rôznych anketách posledných rokoch neustále volená za najlepšiu a najpopulárnejšiu herečku Južnej Kóreje. Jej posledný film Interview, bol do kín uvedený v apríli roku 2000.

V rovnakom roku sa rozniesla fáma, že Shim Eun-ha sa chystá vydať za predsedu spoločnosti Bell Korea, ukončiac tak svoju hereckú karíeru. Táto fáma sa síce potvrdila, ale svatba bola neskôr odvolaná. V súčasnosti sa neangažuje v žiadnom filme, a je otázkou, či vo svojej hereckej karére bude pokračovať.

A aký film by najradšej nakrútila? "Niečo provokatívneho s dekadentným nádychom. Film, majúci v sebe veľkú porciu ženskej príťažlivosti. Podobnú postavu, akú si zahrala Beatrice Dalle v Betty Blue. Dokáže sa tomu filmu vôbec niečo vyrovnať?"

Cheol-joong "Lhurgoyf" Kang

Herecká filmografie

Filmy

1999 Inteobyu
Lee Jae-sueui nan
Tel mi sseomding
1998 Misulgwan yeop dongmulwon
Vánoce v srpnu
1996 Bon too kil
1995 Ajji appa

TV seriály

1999 Cheongchunui deot (TV seriál)
1998 Baekya 3.98 (TV seriál)
1996 1.5 (TV seriál)
Saranghandamyeon (TV seriál)
1995 Hotel (TV seriál)
1994 M (TV seriál)
Majimak seungboo (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky