foto

Michal Pešek

  • nar. 4.5.1959
    Praha, Československo
  • zem. 7.5.2012 (53 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michal Pešek se narodil v roce 1959 ve znamení býka. Vystudoval konzervatoř v Praze. Absolvoval v roce 1980. V roce 1977 byl na stáži v USA.

Hrál v Městských divadlech pražských, v Divadle Na Vinohradech, v Národním divadle aj. Byl poslancem (OF) za Prahu 6. V roce 1991 působil jako moderátor rozhlasových stanic RTL Radio Praha, Golem, Bonton. V televizi jsme ho mohli vidět např. v seriálu MALÝ PITAVAL Z VELKÉHO MĚSTA nebo ve filmu KŘTINY.

Od roku 1993 podniká. Na divadelní prkna se vrátil po 16ti letech v roli Johna v "Kachně na pomerančích".

Miluše "Milena79" Kačerková

Herecká filmografie

Filmy

2007 ...a bude hůř
1994 Akumulátor 1
1992 Panelák (TV film)
1990 Poslední motýl
1989 Dědeček je lepší než pes (TV film)
Divoká srdce
Koeficient užitečného muže (TV film)
Trezor (TV film)
Vstup do ráje zakázán (TV film)
1988 Čas žhavých kamenů (TV film)
Ledvina (TV film)
Nejen v těchto dnech (TV film)
1987 Básník (TV film)
Dirigent (TV film)
Stíny a šepoty jezera (TV film)
Svět je někdy opravdu krásný (TV film)
1986 Bianka Braselli - dáma s dvěma hlavami (TV film)
Cyrano z Bergeracu (divadelní záznam)
Jak Matýsek přehodil výhybku (TV film)
Ohnivé ženy se vracejí (TV film)
Rubínová pohádka (TV film)
Stopy zločinu: Otmar čeká spojku (TV film)
1985 Mravenci nesou smrt
1984 Jak se rozloučit s Odettkou (TV film)
Sen noci svatojanské (divadelní záznam)
Už se nebojím
1983 Cesta na Borneo (TV film)
1982 Doktorská pohádka (TV film)
Od vraždy jenom krok ke lži
Ples na rozloučenou (TV film)
1981 Beskydská epizoda (TV film)
Fotbalová odysea (TV film)
Hodina života
Křtiny
Logik (TV film)
Mezičas (TV film)
1980 Cukrová bouda
Mít tak holku na hlídání (TV film)
Něco je ve vzduchu
Svítalo celou noc
Večírek pro liché (TV film)
Výtečníci (TV film)
1979 Pyžamo (TV film)
Svatební skandály slečny Juliány (TV film)
1978 Setkání v červenci
1977 Hop - a je tu lidoop
1976 Ostrov stříbrných volavek
Smrt mouchy

TV seriály

1996 Hospoda (TV seriál)
Schůze (S01E26)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Ruce s dlouhými prsty (E06)
1989 O čarovné Laskonce (TV seriál)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
1987 Panoptikum Města pražského (TV seriál)
V tom starém domě (E06)
1986 Gottwald (TV seriál)
Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Valutová příhoda (E15)
Narkomani (E14)
Kasař (E13)
další epizody (6)
1985 Vlak dětství a naděje (TV seriál)
Návrat domů (E06)
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Kuchařinka (E09)
Muž s punčochou (E08)
Vedoucí partiové prodejny (E07)
další epizody (9)
1980 Arabela (TV seriál)
1979 Zkoušky z dospělosti (TV seriál)

Dokumentární

2003 Pokračování příště (TV seriál)

TV pořady

2004 Tenkrát na východě (TV pořad)
1998 Zlatíčka (TV pořad)
1992 Tutovka (TV pořad)
1990 Vyvěste fangle (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace