foto

Nick Mason

  • nar. 27.1.1944 (75 let)
    Birmingham, Anglie, Velká Británie

Biografie

Nick Mason je bubeníkem a zároveň jediným členem kapely Pink Floyd, který působí v kapele od jejího založení v roce 1964 až dodnes. Narodil se 27.ledna 1944 v Birminghamu, jako syn režiséra dokumentárních filmů Billa Masona. Při studiích na Regent Street Polytechnic College of Architecture se seznámil s Rogerem Watersem, Bobem Klosem a Rickem Wrightem a společně založili skupinu Sigma 6, předchůdce Pink Floyd.

Jako bubeník a perkusionista hrál na všech albech kapely od roku 1967, představil se i jako vokalista a jako spoluautor je uveden u několika skladeb Pink Floyd. I přes konflikty ohledně užívání jména Pink Floyd, mají Roger Waters a Nick Mason dobrý vztah. Mason hostoval na dvou posledních koncertech Watersova turné In The Flesh v roce 2002 a také hrál s Rogerem Watersem na některých koncertech turné Dark Side of the Moon v roce 2006.

Jeho další vášní jsou automobilové závody. Závodí jak ve veteránech, tak v současných autech, a pětkrát se zúčastnil slavného závodu 24 hodin v Le Mans. Nick je podruhé ženatý a má čtyři děti. Dvě dcery z prvního manželství a dva syny z druhého.

darkdaze

Skladatelská filmografie

Filmy

2003 Glimpse of Dawn
2001 Los Deseos del camino (King Ale)
1992 Wrinkles
1987 Pohled do bělma
1972 La Vallée
1970 Zabriskie Point
1968 San Francisco
The Committee

TV seriály

1976 Manon Lescaut (TV seriál)
1973 Pirx kalandjai (TV seriál)

Dokumentární

2004 Stoners
1984 Burren, The

Hudební videoklipy

1986 Learning to Fly (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2016 The Grand Tour (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace