foto

Vanessa Angel

  • nar. 10.11.1966 (53 let)
    London, Anglie, Velká Británie

Biografie

Londýnská rodačka Vanessa Madeline Angel se prodrala ke stříbrnému plátnu, jak velí tradice u mnoha mladých dívek, přes práci v modelingu. V New Yorku, kam přesídlila, pro ni nebyla o práci modelky nouze a záhy již zdobila obálky dámských módních magazínů v čele s giganty jako Vogue a Cosmopolitan. Zásadní zlom v kariéře nastal v roce 1985, kdy si ji John Landis vybral do role ruské špiónky pro snímek SPIES LIKE US. Zde stanula po boku legend americké komedie Chevyho Chase a Dana Aykroyda.

Její první filmová role však nebyla jedinou příležitostí, jak si zahrát s velkými hollywoodskými esy. Za všechny její herecké kolegy jmenujme tyto: Christopher Walken a Steve Buscemi (KING OF NEW YORK), Woody Harrelson a Bill Murray (KINGPIN), Timothy Dalton a James Belushi (MADE MEN), Leslie Nielsen a William Forsythe (CAMOUFLAGE). Ironií osudu však o svoji možná životní příležitost přišla, když kvůli nemoci musela odřeknout hlavní roli v dnes již kultovním seriálu XENA: WARRIOR PRINCESS a přenechat ji tak Lucy Lawless.

Caminzind

Herecká filmografie

Filmy

2020 Zombie Bride
2019 Sweet Inspirations
2018 Behind the Walls
2017 Lycan
2016 Můj letní princ (TV film)
2015 Lockhart
2014 Zdravím, dámy! (TV film)
2013 Jeníček a Mařenka: Soumrak čarodějnic
National Lampoon Presents: Surf Party
2011 Christmas Spirit (TV film)
Cougar Hunting
Týden bez závazků
2009 Endless Bummer
2008 Blind Ambition
2007 Raptor Island 2: Raptor Planet (TV film)
2006 Strašidelný hrad
2005 Popstar
S lehkým srdcem
Zločinné úmysly (TV film)
Žraloci
2004 Perfektní skóre
Puppet Master vs. Demonic Toys (TV film)
Supersmradi - Malí Géniové 2
Vůně krve
2002 Mutant (TV film)
2001 Kamufláž
Ohnivá past
2000 Chléb a růže
Enemies of Laughter
G-Men from Hell
Partneři (TV film)
1999 Mrtvý muž
1998 Přátelé
1996 Kingpin
1994 Cityscrapes: Los Angeles
Vyspi se se mnou
1993 Vraždy modelek (TV film)
1992 Stůj, nebo maminka vystřelí!
Šéfka (TV film)
1991 Na hranici smrti
1990 Král New Yorku
1989 Another Chance
1985 Špióni jako my

TV seriály

2019 Crown Lake (TV seriál)
Sons of Thunder (TV seriál)
2012 Californication (TV seriál)
Cesta pěsti (S05E02)
2009 Božská mrcha (TV seriál)
The Heart of a Cop (S02E08)
2005 Vincentův svět (TV seriál)
Taky tě miluju (S02E09)
2000 Hvězdná brána (TV seriál)
Rozděl a panuj (S04E05)
Na rozcestí (S04E04)
Odkaz Ataniků (S04E03)
1997 Veroničiny svůdnosti (TV seriál)
Veronica's a Doll (S01E07)
Veronica's Best Buddy (S01E06)
1994 Weird Science (TV seriál)
1993 To je vražda, napsala (TV seriál)
Vraždící fantom (S10E04)
1991 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Trofej 2/2 (S02E10)
Trofej 1/2 (S02E09)
Kořistí lovce (S02E03)