foto

Chad L. Coleman

  • nar. 6.9.1974 (43 let)
    Richmond, Virginia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chad William Coleman byl vychován v dětském domově v Richmondu, ve Virginii. V mládí se věnoval atletice, ale po zranění nohy obrátil svoji pozornost ke studiu herectví. V letech 1985 až 1989 sloužil Coleman v armádě Spojených států jako video kameraman.

V roce 2002 hrál "OJ Simpsona" v TNT televizním filmu Blázinec pondělní noci. Dále následovaly povětšinou malé filmové role, nebo epizodní role v televizních seriálech jako například Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Anatomie lži, kde hrál horníka, nebo Ochrana svědků, kde ztvárnil ex-boxera trpícího boxerskou demencí. V roce 2009 byl zapojený do vývoje videohry Left 4 Dead 2 kde nadaboval postavu trenéra. Zahrál si také roli "Garyho Millera", otce manipulativní dcery "Mackenzie" ve Fox televizním sitcomu Moje nesnesitelná puberťačka, který debutoval na podzim roku 2011.

Nejvíce ho proslavila role v HBO seriálu The Wire, kde se objevil jako Dennis "Cutty" Wise. V současné době hraje postavu "Tyreese" na AMC v postapokalyptickém seriálu Živí mrtví, kde podepsal smlouvu i na následující 4. sérii.

Michael "Mikel LetsGo" Leško

Herecká filmografie

Filmy

2017 Michael Jackson: Searching for Neverland (TV film)
The Black Ghiandola
2011 Šéfové na zabití
Zelený sršeň
2009 Boldly Going Nowhere (TV film)
2006 Confessions
2002 Blázinec pondělní noci (TV film)
The End of the Bar
2001 Revolution #9
The Gilded Six Bits
1999 Saturn
1993 Policajt z New Yorku

TV seriály

2017 The Orville (TV seriál)
If the Stars Should Appear (E04)
About a Girl (E03)
Command Performance (E02)
The Expanse (TV seriál)
Pyre (S02E08)
The Seventh Man (S02E07)
Paradigm Shift (S02E06)
další epizody (7)
2016 Freakish (TV seriál)
The Expanse (TV seriál)
Critical Mass (S01E09)
Salvage (S01E08)
Rock Bottom (S01E06)
další epizody (4)
Arrow (TV seriál)
Human Target (S05E05)
Penance (S05E04)
Legacy (S05E01)
2015 The Expanse (TV seriál)
CQB (S01E04)
2014 Živí mrtví (TV seriál) - herec, a.z.
Večírek (S05E13) - a.z.
Vzpomínky (S05E09)
Coda (S05E08)
další epizody (11)
2013 Živí mrtví (TV seriál)
Není cesty zpátky (S04E08)
Přítěž (S04E07)
Konečné stadium (S04E05)
další epizody (11)
2012 Electric City (TV seriál)
Živí mrtví (TV seriál)
Zrozeni k bolesti (S03E08)
2011 Moje nesnesitelná puberťačka (TV seriál)
2009 Kriminálka Miami (TV seriál)
Kouřová clona (S07E14)
2008 Polda z Marsu (TV seriál)
Co se dá dělat v New Yorku, když si myslíte, že jste mrtví (E05)
The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Výroky pro tisk (S05E05)
2006 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Vysvědčení (S04E13)
Neboť každý, kdo má (S04E12)
Znát své místo (S04E09)
další epizody (6)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Lovci lidí (S01E13)
2004 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Úkol splněn (S03E12)
Kompromis (S03E11)
Reforma (S03E10)
další epizody (12)

Dokumentární

2016 Roots: A History Revealed (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace