foto

Till Lindemann

  • nar. 4.1.1963 (55 let)
    Wendisch-Rambow, Východní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Till prožil nešťastné dětství v malé vesnici Wendisch-Rambow s o šest let starší sestrou a nevlastním otcem, který u něj uplatňoval velmi přísnou výchovu. Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo 12. Jeho první práce byla ve firmě na zpracovávání rašeliny, ovšem odtud byl po 3 dnech vyhozen. Poté pracoval jako tesař, technik v galerii a nakonec pletl košíky.

V roce 1986 začal hrát ve skupině First Arsch na bubny. Byla to Schwerinská punková kapela. Vydali jedno album "Saddle up". Po roce 1990 se Till pustil do psaní textů, které byly většinou založeny na slovních obratech. Roku 1994 vyhráli zápis v Berlíně a mohli si nahrát 4 písně v profesionálním studiu. Ke kapele se postupně přidali další členové a dali vniknout dnes komerčně úspěšné kapele Rammstein (Till Lindemann, Richard Kruspe, Paul Landers, Doom Schneider, Oliver Riedel, Flake Lorenz).

Zde Till působí jako spoluskladatel a zpěvák. V říjnu 1995 se na pultech objevil jejich první singl "Du riechst so gut" a zhruba měsíc poté albový debut "Herzeleid". Celosvětový úspěch kapely svým způsobem započal v srpnu 1996 režisér David Lynch, který zařadil jejich skladby "Heirate mich" a "Rammstein" na soundtrack filmu Lost Highway.

Další řadová alba kapely Rammstein: Sehnsucht; Mutter; Reise, Reise; Rosenrot.

bublajsa

Herecká filmografie

Filmy

2003 Tučňák Amundsen (TV film)
2002 xXx
1999 Pola X

Dokumentární

2016 Rammstein: Paris
2015 Rammstein in Amerika (koncert)
2006 Anakonda Im Netz (TV film)
Rammstein: Völkerball (koncert)
1999 Rammstein: Live aus Berlin (koncert)
1998 Family Values Fall Tour '98 (koncert)

Hudební videoklipy

2015 Lindemann - Fish On (hudební videoklip)
Lindemann: Praise Abort (hudební videoklip)
2012 Rammstein: Mein Herz Brennt (Piano Version) (hudební videoklip)
Rammstein: Mein Herz brennt (hudební videoklip)
Rammstein: Videos 1995-2012 (hudební videoklip)
2011 Rammstein: Mein Land (hudební videoklip)
2010 Rammstein: Haifisch (hudební videoklip)
2009 Rammstein: Ich tu dir weh (hudební videoklip)
Rammstein: Pussy (hudební videoklip)
2006 Rammstein: Mann gegen Mann (hudební videoklip)
2005 Rammstein: Benzin (hudební videoklip)
Rammstein: Keine Lust (hudební videoklip)
Rammstein: Rosenrot (hudební videoklip)
2004 Rammstein: Amerika (hudební videoklip)
Rammstein: Mein Teil (hudební videoklip)
Rammstein: Ohne Dich (hudební videoklip)
2003 Rammstein: Lichtspielhaus (hudební videoklip)
2002 Rammstein: Feuer frei! (hudební videoklip)
Rammstein: Mutter (hudební videoklip)
2001 Rammstein: Ich will (hudební videoklip)
Rammstein: Links 2-3-4 (hudební videoklip)
Rammstein: Sonne (hudební videoklip)
1998 Rammstein: Du riechst so gut '98 (hudební videoklip)
1997 Rammstein: Du hast (hudební videoklip)
Rammstein: Engel (hudební videoklip)
1996 Rammstein: Seemann (hudební videoklip)
1995 Rammstein: Du riechst so gut (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace