foto

Roel Reiné

  • nar. 19.6.1969 (50 let)
    Eindhoven, Noord-Holland, Nizozemsko

Biografie

Roel Reiné je holandský filmový režisér, producent a kameraman žijící nyní v Los Angeles. Narodil se roku 1970 v nizozemském Eindhovenu.

Kariéru ve filmovém průmyslu započal prací v holandských televizích na začátku devadesátých let. Režíroval několik epizod tamních seriálů, podílel se také na jejich střihu. Jeho prvním filmem je krátkometrážní akční drama NO MORE CONTROL(1996), dalším režijním snímkem je pak THE DELIVERY(1999). Tímto filmem o sobě dal poprvé více vědět, neboť film získal několik ocenění na holandských filmových festivalech. V novém miléniu natočil a produkoval několik dalších filmů, ale žádný z nich nedosáhl výrazného úspěchu.

Velký průlom přišel až v roce 2008, kdy režíroval akční film PISTOL WHIPPED se Stevenem Seagalem v hlavní roli. Film s rozpočtem 10 milionů dolarů putoval do evropských i asijských kin. Přestože v USA byl distribuován přímo na dvd, vydělal film celosvětově přes 35 milionů dolarů a Roelovi se začaly hrnout pracovní nabídky. V roce 2008 natočil ještě hororový thriller DEADWATER, který také produkoval. Na následující roky si naplánoval několik projektů. Za zmínku stojí již dokončený snímek THE LOST TRIBE(2009), kdy spolupracuje Roel již potřetí s hercem Lancem Henriksenem. Holandský režisér již také dotočil akční film MARINE 2 (2009). který je pokračováním filmu s Johnem Cenou.

V roce 2010 bude uveřejněn film BEAR, jehož je Reiné producentem. Dále má v plánu mnoho projektů a je zřejmé, že se chce práci u filmu věnovat i nadále.

ssfan

Režijní filmografie

Kameramanská filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2011 Město vlků
2010 Medvědí msta
2008 Deadwater
Drifter
2007 Brutal
2003 Adrenalin
2002 Swingers
1999 Riskantní zásilka

TV seriály

1997 Brutale meiden (TV seriál)
1996 Fort Alpha (TV seriál)

Střihačská filmografie

Filmy

2003 Adrenalin
1999 Riskantní zásilka
1996 No More Control

TV seriály

1997 Brutale meiden (TV seriál)
Sterker dan drank (TV seriál)
1990 12 steden, 13 ongelukken (TV seriál)

Herecká filmografie

Dokumentární

1999 Making a Delivery (TV film)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace