foto

Ewan Stewart

  • nar. 8.10.1957 (61 let)
    Glasgow, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ewan Stewart se narodil 8. října 1957 v městě Glasgow ve Skotsku. Jeho otec Andy Stewart zde byl znám jako slavný folkový zpěvák. Ewan studoval v letech 1966 - 1974 na Murchiston Boarding School v Edinburghu. Rok nato se začíná věnovat herectví, v roce 1979 si pak zahrál v televizním filmu NA ZÁPADNÍ FRONTĚ KLID. Jeho nejslavnější rolí na filmovém plátně je postava Williama Murdocha v trháku s názvem TITANIC (1997).

Kromě řady rolí v televizních a filmových projektech se věnuje také divadlu. Je ženatý s britskou zpěvačkou Clare Byam-Shaw, mají spolu dvě děti (syna Thomase a dceru Eleanoru) a žijí v Londýně. V roce 2005 byl Stewart jedním z mnoha evropských herců, z nichž se vybíral nový představitel Jamese Bonda po Piercovi Brosnanovi.

Joeey

Herecká filmografie

Filmy

2016 Božská Florence
2015 Hector
2011 David Rose
2009 Barbar
2008 Taggart: Soudný den (TV film)
2007 Inspektor Rebus II.- První kámen (TV film)
2004 Jen jedna šance
Špinavá válka (TV film)
2003 Adamovo tajemství
Real Men (TV film)
Witchcraze (TV film)
2002 Last Great Wilderness, The
2001 Football
Konference ve Wannsee (TV film)
2000 Inspektor Rebus: Apoštol (TV film)
Inspektor Rebus: Válka gangů (TV film)
Jedna za druhou
Mistr zázraků
Ptáče (TV film)
Vražedná místa: Doktor Bell - temné začátky Sherlocka Holmese (TV film)
1999 Big Brass Ring, The
1998 Touch and Go (TV film)
1997 Titanic
1996 Stella šlape chodník
1995 Nervous Energy
Rob Roy
1993 Down Among the Big Boys (TV film)
1992 Advocates II (TV film)
1991 Advocates I (TV film)
Kafka
1989 Dream Baby (TV film)
Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec
Zmrtvýchvstalý
1985 Not Quite Paradise
White City
1984 Fluchtpunkt Berlin
Vzdálený výkřik (TV film)
1983 Good and Bad at Games (TV film)
Ill Fares the Land
1982 Remembrance
Who Dares Wins
1980 Rain on the Roof (TV film)
1979 Na západní frontě klid (TV film)
That Summer

TV seriály

2003 P.O.W. (TV seriál)
The Key (TV seriál)
2000 Inspektor Rebus (TV seriál)
Nature Boy (TV seriál)
1998 Heat of the Sun (TV seriál)
Looking After Jo Jo (TV seriál)
1996 Mug's Game, A (TV seriál)
Tichý svědek (TV seriál)
1986 Paradise Postponed (TV seriál)
1982 Profesionálové (TV seriál)
Operace Susie (S05E02)
1980 Mackenzie (TV seriál)

Dokumentární

1998 Titanic: Breaking New Ground (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace