foto

Maggie Lawson

  • nar. 12.8.1980 (40 let)
    Louisville, Kentucky, USA

Biografie

Margaret "Maggie" Lawson se narodila 12. srpna 1980 v městě Louisville ve státě Kentucky. Jako osmiletá začala navštěvovat místní divadelní společnost. V 10-ti letech se stala mladou zpravodajkou pro místní televizní stanici. V 17-ti letech se přestěhovala za hereckou kariérou do Los Angeles. Jak už to u začínajících herců a hereček bývá, zprvu se objevovala příležitostně v jednotlivých epizodách různých sitcomů, např. KROK ZA KROKEM nebo KUTIL TIM.

Své první filmové role se tato krásná blodnýnka dočkala v roce 1998 ve fantasy komedii PLEASANTVILLE: MĚSTEČKO ZÁZRAKŮ a přestože její role byla celkem malá, tato zkušenost ji nadchla. O 2 roky později se objevila v televizní teenage komedii ZMĚNA JE ŽIVOT, ve kterém se potkala s Justinem Timberlakem. Nejvíce práce měla ale až za dva roky v roce 2002, kdy stačila natočit čtyři filmy, bohužel ne příliš kvalitních. Jednalo se o romantickou komedii SPOLEK MACHRŮ, bláznivou komedii NEJLEPŠÍ JE TO NA SNĚHU, mysteriózní NANCY DREW a drama DAROVANÉ SRDCE.

Potom to začalo jít s karierou mladé Maggie z kopce. Objevila se v celé jediné sérii neúspěšného seriálu VŠECHNO JE RELATIVNÍ a opět začala hostovat v už rozjetých seriálech, např. TRU CALLING. Po sérii dalších televizních filmů však přišla nabídka na roli v seriálu PSYCH, kde ztvárňuje postavu začínající detektivky Juliet "Jules" O´Hara a je jedním z tahounů celého seriálu. Jak mnohokrát sama Maggie řekla, tento seriál ji zachránil kariéru. Hned v následujícím roce, tj. v 2007, totiž hrála v novém filmu Rennyho Harlina, CLEANER.

Přestože se ji dlouho nedařilo ve světě filmu a televize výrazně prosadit, v soukromí byla vždy spokojená. V současné době chodí se svým hereckým partnerem z PSYCH, Jamesem Rodayem. Ráda skládá a hraje písně na kytaru a chová dva psy, Tristana a Dakotu.

Richard "Rssa" Maschtowský

Herecká filmografie

Filmy

2020 Psych 2: Lassie Come Home
2019 Christmas in Evergreen: Tidings of Joy (TV film)
The Story of Us (TV film)
2018 Spivak
2017 Má nejoblíbenější svatba (TV film)
Psych: The Movie (TV film)
Vánoční představení (TV film)
2014 Save the Date (TV film)
2009 Gamer
Hostile Makeover (TV film)
Killer Hair (TV film)
2007 Zametač stop
2004 Pomsta ženy středního věku (TV film)
Pravidla lásky (TV film)
2003 Nejlepší je to na sněhu
2002 Darované srdce (TV film)
Nancy Drew (TV film)
Spolek machrů
2000 Změna je život (TV film)
1999 Nice Guys Sleep Alone
1998 Pleasantville: Městečko zázraků
Už na tebe čekám (TV film)

TV seriály

2020 Chytrolíni (TV seriál)
Královská oslava (E10)
Černá plíseň (E09)
Pár dobrých přátel (E08)
další epizody (10)
2019 Santa Clarita Diet (TV seriál)
We Let People Die Every Day (S03E03)
Knighttime (S03E02)
Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Ošklivá záležitost (S03E13)
Bude tráva (S03E10)
2018 Santa Clarita Diet (TV seriál)
Změna názoru (S02E07)
Pasión (S02E06)
Kojot v legínách (S02E02)
Ranč (TV seriál)
Starting Over Again (S03E01)
Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Jako puk (S03E08)
Bali (S03E07)
Pochop to (S03E05)
další epizody (6)
2017 The Great Indoors (TV seriál)
Cubicles (E17)
Relationship Jack (E15)
Friends Like These (E14)
další epizody (4)
2016 Angel from Hell (TV seriál)
2015 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Nedávej opicím zbraň (S12E14)
Dědouš miloval svý holky (S12E13)
Děsnej podraz (S12E12)
další epizody (5)
2014 Agentura Jasno (TV seriál)
The Break-Up (S08E10)
1967: A Psych Odyssey (S08E06)
Someone's Got a Woody (S08E04)
další epizody (5)
Dva a půl chlapa (TV seriál)
Alan sejmul malou holku (S12E06)
Louis (S12E05)
Těhule (S12E04)
další epizody (4)
2013 Back in the Game (TV seriál)
Agentura Jasno (TV seriál)
Psych the Musical (S07E15)
No Trout About It (S07E14)
Nip and Suck It (S07E13)
další epizody (15)
2012 Strážce pořádku (TV seriál)
Thick as Mud (S03E05)
Agentura Jasno (TV seriál)
Santabarbaratown (S06E16)
True Grits (S06E15)
Autopsy Turvy (S06E14)
další epizody (7)
2011 Agentura Jasno (TV seriál)
Neil Simon's Lover's Retreat (S06E09)
The Tao of Gus (S06E08)
In for a Penny... (S06E07)
další epizody (9)
2010 Agentura Jasno (TV seriál)
Yang 3 v 2D (S05E16)
Mrtvý medvěd přichází (S05E15)
Polarizující expres (S05E14)
další epizody (23)
2009 Agentura Jasno (TV seriál)
Výstřel do tmy (S04E09)
Vlkodlak (S04E08)
Je těžké sbohem dát (S04E07)
další epizody (16)
2008 Podstata strachu (TV seriál)
In Sickness and in Health (E04)
Agentura Jasno (TV seriál)
Vánoce (S03E09)
Když jde Gus do banky (S03E08)
Bruslařské závody (S03E07)
další epizody (15)
2007 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
Jeff's Wooby (S01E07)
Agentura Jasno (TV seriál)
Gusův otec možná zabil souseda (S02E10)
Lovci odměn (S02E09)
Lupičská ukolébavka (S02E08)
další epizody (17)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
Shawn versus Rudý fantom (S01E08)
Kdo z nich to je? (S01E07)
Víkendoví bojovníci (S01E06)
další epizody (7)
Crumbs (TV seriál)
2005 Volání mrtvých (TV seriál)
The Last Good Day (S02E04)
2003 Všechno je relativní (TV seriál)
2002 Smallville (TV seriál)
Věčná studentka (S02E06)
2001 Inside Schwartz (TV seriál)
1999 Family Rules (TV seriál)
Felicity (TV seriál)
Todd Mulcahy: Part 2 (S01E14)
Pohotovost (TV seriál)
Odpovědné strany (S05E21)
Správná pětka (TV seriál)
Fate, Hope and Charity (S06E08)
We Gather Together (S06E07)
Too Close (S06E06)
další epizody (7)
1998 Kelly Kelly (TV seriál)
Kutil Tim (TV seriál)
Starší žena (S07E13)
1997 Boy Meets World (TV seriál)
I Love You, Donna Karan (S05E07)
Krok za krokem (TV seriál)
Svůdné rty (S06E12)