foto

Maggie Lawson

  • nar. 12.8.1980 (38 let)
    Louisville, Kentucky, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Margaret "Maggie" Lawson se narodila 12. srpna 1980 v městě Louisville ve státě Kentucky. Jako osmiletá začala navštěvovat místní divadelní společnost. V 10-ti letech se stala mladou zpravodajkou pro místní televizní stanici. V 17-ti letech se přestěhovala za hereckou kariérou do Los Angeles. Jak už to u začínajících herců a hereček bývá, zprvu se objevovala příležitostně v jednotlivých epizodách různých sitcomů, např. KROK ZA KROKEM nebo KUTIL TIM.

Své první filmové role se tato krásná blodnýnka dočkala v roce 1998 ve fantasy komedii PLEASANTVILLE: MĚSTEČKO ZÁZRAKŮ a přestože její role byla celkem malá, tato zkušenost ji nadchla. O 2 roky později se objevila v televizní teenage komedii ZMĚNA JE ŽIVOT, ve kterém se potkala s Justinem Timberlakem. Nejvíce práce měla ale až za dva roky v roce 2002, kdy stačila natočit čtyři filmy, bohužel ne příliš kvalitních. Jednalo se o romantickou komedii SPOLEK MACHRŮ, bláznivou komedii NEJLEPŠÍ JE TO NA SNĚHU, mysteriózní NANCY DREW a drama DAROVANÉ SRDCE.

Potom to začalo jít s karierou mladé Maggie z kopce. Objevila se v celé jediné sérii neúspěšného seriálu VŠECHNO JE RELATIVNÍ a opět začala hostovat v už rozjetých seriálech, např. TRU CALLING. Po sérii dalších televizních filmů však přišla nabídka na roli v seriálu PSYCH, kde ztvárňuje postavu začínající detektivky Juliet "Jules" O´Hara a je jedním z tahounů celého seriálu. Jak mnohokrát sama Maggie řekla, tento seriál ji zachránil kariéru. Hned v následujícím roce, tj. v 2007, totiž hrála v novém filmu Rennyho Harlina, CLEANER.

Přestože se ji dlouho nedařilo ve světě filmu a televize výrazně prosadit, v soukromí byla vždy spokojená. V současné době chodí se svým hereckým partnerem z PSYCH, Jamesem Rodayem. Ráda skládá a hraje písně na kytaru a chová dva psy, Tristana a Dakotu.

Richard "Rssa" Maschtowský

Herecká filmografie

Filmy

2018 Spivak
2017 Christmas Encore (TV film)
Má nejoblíbenější svatba (TV film)
Psych: The Movie (TV film)
2014 Save the Date (TV film)
2009 Gamer
Hostile Makeover (TV film)
Killer Hair (TV film)
2007 Zametač stop
2004 Pomsta ženy středního věku (TV film)
Pravidla lásky (TV film)
2003 Nejlepší je to na sněhu
2002 Darované srdce (TV film)
Nancy Drew (TV film)
Spolek machrů
2000 Změna je život (TV film)
1999 Nice Guys Sleep Alone
1998 Městečko Pleasantville
Už na tebe čekám (TV film)

TV seriály

2018 Santa Clarita Diet (TV seriál)
A Change of Heart (S02E07)
Pasión (S02E06)
Coyote in Yoga Pants (S02E02)
Smrtonosná zbraň (TV seriál)
What the Puck (S03E08)
Bali (S03E07)
Get the Picture (S03E05)
další epizody (6)
The Ranch (TV seriál)
Starting Over Again (S03E01)
2016 Angel from Hell (TV seriál)
2013 Back in the Game (TV seriál)
2012 Strážce pořádku (TV seriál)
Thick as Mud (S03E05)
2008 Podstata strachu (TV seriál)
Agentura Jasno (TV seriál)
Soumrak mrtvých (S02E16)
Vražedná móda (S02E15)
Vražda v tajném klubu (S02E14)
další epizody (6)
2007 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
Jeff's Wooby (S01E07)
Agentura Jasno (TV seriál)
Gusův otec možná zabil souseda (S02E10)
Lovci odměn (S02E09)
Lupičská ukolébavka (S02E08)
další epizody (17)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
Shawn versus Rudý fantom (S01E08)
Kdo z nich to je? (S01E07)
Víkendoví bojovníci (S01E06)
další epizody (7)
Crumbs (TV seriál)
2005 Volání mrtvých (TV seriál)
The Last Good Day (S02E04)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Všechno je relativní (TV seriál)
2002 Smallville (TV seriál)
Věčná studentka (S02E06)
2001 Inside Schwartz (TV seriál)
1999 Family Rules (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Odpovědné strany (S05E21)
1998 Kelly Kelly (TV seriál)
Kutil Tim (TV seriál)
Starší žena (S07E13)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace