Reklama

Reklama

Marek Brodský

Marek Brodský

nar. 19.05.1959 (64 let)
Praha, Československo

Zajímavosti (14)

  • Byl třikrát ženatý, z druhého manželství má dceru Barboru a vnuka Alberta. (sator)
  • Jeho maminkou je Božena Brodská, tanečnice, historička baletu a pedagožka dějin baletu na AMU. (sator)

Veselé příhody z natáčení (1988)

  • Úspěšnost některých mystifikací je fakt, že některé jsou lidmi uváděny jako seriózní fakta a zajímavosti z natáčení, třebaže nejsou pravdivé. Příkladem je zajímavost z filmu Rozpuštěný a vypuštěný (1984). V ní se uvádí, že Marek Brodský si scénu vymyslel sám, jako pomstu svému otci, přičemž skutečnou inspirací je pasáž ze semináře ke hře „Vražda v salonním coupé“, ze které film vychází. (mnaucz)

Rozpuštěný a vypuštěný (1984)

  • Při druhé návštěvě Hlaváčka (Marek Brodský) v nevěstinci, při rozhovoru s majitelkou nevěstince (Jaroslava Adamová), lze vidět, že „eskymák“ sestupující po schodišti má pod kožešinovou parkou oblečen mundúr vojáka. Se vší pravděpodobností se tedy jedná o jednoho z dvojice vojáků, kteří při příchodu Hlaváčka k nevěstinci z něho odchází. (jollyroger)

S čerty nejsou žerty (1984)

Dneska přišel nový kluk (1981)

  • Marek Brodský (Luboš Pecháček) o své roli řekl: „Jednou mi volala kamarád, že režisér Vladimír Drha hledá hlavního představitele do filmu. Zkusil třista adeptů, pak si vybral mě na základě jednoho setkání v hospodě. Marně jsem doma říkal, že kdybych měl přejít před kamerou, omdlím.“ (sator)

Vlastimil Brodský

  • Měl sbírku historických telefonních aparátů, dokonce provozoval vlastní domácí telefonní ústřednu, kde si mohl volit, kde v bytě má telefon zvonit a kde ne. Sbírku zdědil a opatruje jeho syn Marek Brodský. (sator)

Herec

Producent

Host

Reklama

Reklama