foto

Eugene Byrd

  • nar. 28.8.1975 (44 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA

Biografie

Eugene Byrd je americký herec, ktorý sa narodil 28. augusta roku 1975 vo Filadelfii. V roku 1993 dokončil strednú školu v rodnom meste.
Jeho prvým filmom bola snímka MY LITTLE GIRL z roku 1987. O tri roky neskôr sa objavil v televíznom projekte VRAŽDA VE STÁTE MISSISSIPPI. V ďalších rokoch hral prevažne v rôznych TV filmoch a seriáloch, až dokým sa neobjavil v Jarmuschovom síce zvláštnom, ale úspešnom filme MŔTVY MUŽ, kde sa stretol s hviezdami ako napr. Johnny Depp, Alfred Molina, John Hurt, Billy Bob Thorton... Rok na to si zahral asi v svojom najúspešnejšom, tiež hviezdami nabitom, filme režiséra Barryho Levinsona, SPÁČI.
Po Spáčoch sa ale opäť vrátil do televízie. K jeho ďalším známejším filmom patrí životopis o rapperovi Eminemovi 8. MÍĽA z roku 2002 a ANAKONDA 2: LOV NA KRVAVÚ ORCHIDEU, ktorá ale nezožala veľký úspech (2004). O dva roky neskôr sa objavil v zopár dieloch veľmi úspešného seriálu HRDINOVIA a na konci dekády sme ho mohli vidieť vo filmoch KRIŽOVATKA OSUDU alebo JULIA.

M "ed_wood" B

Herecká filmografie

Filmy

2018 A Million Little Pieces
2016 Dependent's Day
2015 Shevenge
2012 Alice and the Monster
2010 Amish Grace (TV film)
How to Make Love to a Woman
2008 Julie
2007 Křižovatka osudu
Light and the Sufferer
2005 Confess
Marsha Potter Gets a Life (TV film)
2004 Anakonda: Honba za krvavou orchidejí
Buds for Life
Virus 1.0
2002 8. míle
Ostrov zapomnění
2001 Lift
2000 Zotročení: Příběh Fanny Kembleové (TV film)
1999 Glance Away, A
Whiteboys
1998 Náhradník 2: Smrt ve škole (TV film)
The Adversaries (TV film)
Went to Coney Island on a Mission From God... Be Back by Five
1997 Barva spravedlnosti (TV film)
1996 Spáči
Twisted
1995 Mrtvý muž
1991 Perfect Harmony (TV film)
Špatné chování (TV film)
1990 Vražda ve státě Mississippi (TV film)
1989 True Blue (TV film)
1987 My Little Girl

TV seriály

2019 All Rise (TV seriál)
Maricela and the Desert (E08)
L.A.'s Finest (TV seriál)
Déjà Vu (S01E04)
The Rocketeer (TV seriál)
Zelenáč (TV seriál)
Standoff (S01E09)
Griffinovi (TV seriál)
Bri-Da (S18E02)
2017 Training Day (TV seriál)
Kodex cti (E04)
Star Wars: Dobrodružství Freemakerů (TV seriál)
Return of the Return of the Jedi (S02E13)
Free Fall (S02E12)
Escape from Coruscant (S02E11)
další epizody (13)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Konec v konci (S12E12)
Jeden den v životě (S12E11)
Mrtvá v moři (S12E08)
další epizody (4)
2016 Star Wars: Dobrodružství Freemakerů (TV seriál)
Return of the Kyber Saber (S01E13)
Duel of Destiny (S01E12)
Showdown on Hoth (S01E11)
další epizody (13)
Arrow (TV seriál)
Genesis (S04E20)
Canary Cry (S04E19)
Eleven-Fifty-Nine (S04E18)
další epizody (6)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Mrtvý v ledu (S11E20)
2015 Arrow (TV seriál)
Dark Waters (S04E09)
Brotherhood (S04E07)
Návrat (S03E14)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Naděje z paláce kouzel (S11E07)
Poslední případ (S10E22)
Někdo to rád ostré (S10E16)
2014 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Nesnáším loučení (S07E04)
Roznětka (S07E03)
Našla jsem tě (S07E02)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Výbuch v trezoru (S10E10)
Lance řeší případ (S10E02)
Utajená nehoda (S10E01)
další epizody (6)
2013 Zajatci předměstí (TV seriál)
Friendship Fish (S02E06)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Nejlepší svatební cesta (S09E07)
Žena v bílém (S09E06)
Krvavé diamanty (S08E20)
další epizody (5)
2012 Daybreak (TV seriál)
American Horror Story (TV seriál)
Kořeny zrůdnosti (S02E06)
Wilfred (TV seriál)
Tajemství (S02E13)
Vyhýbání (S02E07)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Nejhorší možný scénář (S05E06)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Hrdina bez domova (S08E06)
Budoucnost v minulosti (S08E01)
Malý velký muž (S07E10)
2011 Sběratelé kostí (TV seriál)
Muž v balíku (S07E04)
Bikiny v polévce (S06E14)
Mrtvá v kabelce (S06E10)
2010 Sběratelé kostí (TV seriál)
Dva v jeskyni (S06E02)
Čarodějnice ve skříni (S05E20)
Dravec v akváriu (S05E18)
2009 Sběratelé kostí (TV seriál)
Noha s hypotékou (S05E08)
Zázračné dítě (S05E03)
Vražda v nočním klubu (S04E25)
další epizody (4)
Vražedná čísla (TV seriál)
Sběratel bot (S05E14)
2008 Na doživotí (TV seriál)
Jackpot (S02E07)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Podvodník v laboratoři (S04E08)
Amíci v Anglii (S04E01)
Rozsudek (S03E13)
2007 Hrdinové (TV seriál)
Parazit (S01E18)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Lebka na předním skle (S03E01)
2006 Hrdinové (TV seriál)
Hirodinové (S01E05)
Kolize (S01E04)
Velký skok (S01E03)
Žralok (TV seriál)
Sins of the Mother (S01E10)
Night Stalker (TV seriál)
Timeless (E09)
Into Night (E08)
Robot Chicken (TV seriál)
Donkey Punch (S02E20)
A Day at the Circus (S02E18)
2005 Night Stalker (TV seriál)
Malum (E05)
Three (E03)
Posel ztracených duší (TV seriál)
Hope and Mercy (S01E07)
2004 Pohotovost (TV seriál)
Letmý dotek (S10E19)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Rozchod (S01E01)
2000 Třetí hlídka (TV seriál)
Four Days (S02E03)
Nature or Nurture? (S01E16)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
The Third Guy (S01E16)
1999 Krajní meze (TV seriál)
Otcové a synové (S05E20)
1997 Sports Illustrated for Kids Show, The (TV seriál)
1996 Promised Land (TV seriál)
1993 Chris Cross (TV seriál)
1992 Ghostwriter (TV seriál)
1991 Právo a pořádek (TV seriál)
Mushrooms (S01E17)
1990 Bojíte se tmy? (TV seriál)

Dokumentární

2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)

Host

TV pořady

1969 Sezame, otevři se (TV pořad)