foto

Paul Feig

  • nar. 17.9.1962 (55 let)
    Royal Oak, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Paul S. Feig, narozen 17. září 1962 v Mount Clemens v Michiganu, je americkým režisérem a spisovatelem. Jeho matka, Elaine Elizabeth, byla telefonní operátorka a jeho otec, William Sanford Feig, vlastnil Ark Surplus na Gratiot Avenue. Feigův otec se narodil do židovské rodiny, později však konvertoval ke křesťanství. S Feigovou matkou se seznámili v kostele a Paula pak vychovali v křesťanské víře. V roce 1994 se Paul Feig oženil s Laurie Karon.

Paul Feig studoval na Wayne State University, kdy se po roce přestěhoval do Los Angeles a ve studiu pokračoval na USC. Pracoval také jako průvodce v hollywoodském studiu Universal čímž se pak dostal k působení v menších komediálních rolích různých televizních show. Objevil se i v několika filmech např. s Benem Stillerem ve snímku Těžké váhy z roku 1995 nebo si zahrál v seriálu Sabrina, mladá čarodějnice pana Eugena, Sabrinina učitele přírodních věd.

Paul posléze začal spolupracovat se svým kolegou z filmu Těžké váhy, Juddou Apatowem, na seriálu Freaks and Geeks (1999) kdy Judda napsal scénář a Paul se pustil do režírování dramedy řady inspirované jeho zážitky ze střední školy Chippewa Valley High School v Michiganu. Tato řada se vysílala v letech 1999 - 2000. Série byla přerušena po dvanáctém dílu, přestože jich bylo natočeno celkem osmnáct. V létě roku 2008, Entertainment Weekly zařadil seriál Freaks a Geeks jako 13. nejlepší show za posledních 25 let a Feig byl za režii této série nominován na dvě ceny Emmy.

V současné době pracuje na natáčení ženské špionážní komedie Spy (2015). Zároveň od června roku 2014 začíná natáčet s Mellisou McCarthy film Just do it, který je o ženě rozhodnuté napravit své manželství. Scénář k filmu napsal Mellisin manžel Ben Falcone.

V roce 2011 natočil s Mellisou a Kristen Wiig film Ženy sobě. V roce 2013 opět s Mellisou a se Sandrou Bullock natočil blockbuster Drsňačky. Dále natočil několik epizod seriálu Kancl (2005), za které dostal tři nominace na cenu Emmy, a Arrested Development (2003) plus výběr epizod televizních seriálů: Studio 30 Rock (2006), Parks and Recreation (2009) a Mad Men (2007).

V tuto dobu Paul dostává také nabídku režírovat pokračování úspěšných filmů osmdesátých let Krotitelé duchů, tentokrát v ženském provedení. Scénář ke Krotitelkám napsala Katie Dippold.

✽ Veassë Taurina "Ainy" Celva ✽

Režijní filmografie

Filmy

2018 Nebezpečná laskavost
The Heat 2
Wish List
2016 Krotitelé duchů
2015 Špión
2013 Drsňačky
2011 Ženy sobě
2009 Ronna & Beverly (TV film)
2006 Malí rošťáci
2005 Early Bird (TV film)
2003 Vysvobození
1997 Life Sold Separately

TV seriály

2015 Other Space (TV seriál)
2011 Kancl (TV seriál)
Goodbye, Michael (S07E21)
2010 Sestřička Jackie (TV seriál)
Roky služby (S02E12)
Co den přinese (S02E11)
Spící psi (S02E10)
další epizody (8)
2009 Parks and Recreation (TV seriál)
Pawnee Zoo (S02E01)
Sestřička Jackie (TV seriál)
Prsteníček (S01E10)
Krvácení z nosu (S01E09)
Znuděný k smrti (TV seriál)
Filmovaný knokaut (S01E08)
Případ osamělé holubičky (S01E05)
Kancl (TV seriál)
Niagara: Part 2 (S06E05)
Niagara: Part 1 (S06E04)
Dream Team (S05E20)
další epizody (4)
2008 Kancl (TV seriál)
Moroccan Christmas (S05E10)
The Surplus (S05E09)
Weight Loss (S05E01)
další epizody (5)
2007 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Pozor, vyletí ptáček! (S01E09)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Cleveland (S01E20)
Kancl (TV seriál)
Trosečník (S04E07)
Tráva (TV seriál)
Risk (S03E13)
He Taught Me How to Drive By (S03E07)
2005 Kancl (TV seriál)
Nezvaný host (S02E09)
Hodnocení (S02E08)
Máš padáka (S02E05)
další epizody (4)
Tráva (TV seriál)
Zapalovač za trest (S01E09)
2003 Arrested Development (TV seriál)
2001 Kolej, základ života (TV seriál)
2000 Machři a šprti (TV seriál)
Diskotéka a Dračí doupě (E18)

TV pořady

2018 The Joel McHale Show (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2018 Song of Back and Neck
2011 That Is All
Zkažená úča
2009 Vote Garner!
2007 Neuvěřitelný život rockera Coxe
Zbouchnutá
2003 Vysvobození
2002 Zloději z Harvardu
2000 Bad Dog
1997 Life Sold Separately
Statical Planets
1996 Mí drazí Američané
To je náš hit!
1995 TV Wheel, The (TV film)
Těžké váhy
1994 Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
1992 Deep Dish TV (TV film)
1990 Lyžařská hlídka
1987 Three O'Clock High
Škola zombií

TV seriály

2017 9JKL (TV seriál)
Pilot (E01)
2013 Kancl (TV seriál)
Stairmageddon (S09E19)
2010 Sestřička Jackie (TV seriál)
Opičí kousky (S02E08)
2003 Arrested Development (TV seriál)
1999 Machři a šprti (TV seriál)
1996 Louie Show, The (TV seriál)
Men Behaving Badly (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1994 Ellen (TV seriál)
Hardball (TV seriál)
The Good Life (TV seriál)
1992 Edge, The (TV seriál)
The Jackie Thomas Show (TV seriál)
1991 Good Sports (TV seriál)
1990 Get a Life (TV seriál)
1988 Hříšný tanec (TV seriál)
Roseanne (TV seriál)
1987 thirtysomething (TV seriál)
1986 It's Garry Shandling's Show (TV seriál)
1979 The Facts of Life (TV seriál)

Dokumentární

2018 Freaks and Geeks: The Documentary (TV film)
2016 Ghostheads
The 4%: Film's Gender Problem
2013 Arrested Development Documentary Project, The
1987 Paramount Comedy Theatre, Vol. 2: Decent Exposures

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2014 40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2018 The Heat 2
2017 Dámská jízda

Tvůrcovská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace