foto

Jack Kruschen

  • nar. 20.3.1922
    Winnipeg, Manitoba, Kanada
  • zem. 2.4.2002 (80 let)
    Chandler, Arizona, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jack Kruschen se narodil 20. března 1922 ve Winnipegu v Kanadě. Koncem třicátých let začal vystupovat v rozhlase, ale na filmovém plátně debutoval až v roce 1949, když měl za sebou již několik let kariéry divadelního herce. V roce 1960 ho režisér Billy Wilder obsadil do role souseda Jacka Lemmona v tragikomedii BYT (The Apartment), za niž byl nominován na Oscara. Později účinkoval například v thrilleru J. Lee Thompsona MYS HRŮZY (Cape Fear - 1962) s Gregorym Peckem a Robertem Mitchumem, ve westernové komedii Andrewa V. McLaglena MCLINTOCK (1963) s Johnem Waynem či v dramatu Alexe Segala HARLOW (1965) s Ginger Rogersovou.

Ještě častěji než na plátnech kin se Jack Kruschen objevoval na televizních obrazovkách. Zahrál si například v seriálu COLUMBO, epizoda NEBEZPEČNÁ HRA (1973), též v seriálech ZORRO, BONANZA, MATT HOUSTON, REMINGTON STEELE, TO JE VRAŽDA, NAPSALA a v sitcomu BUSTING LOOSE z roku 1977.

Radek "ClintEastwood" Prokeš

Herecká filmografie

Filmy

1997 Než jsme se našli
1994 Hart to Hart: Home Is Where the Hart Is (TV film)
1993 The American Clock (TV film)
1990 Kokain
1985 Deadly Intentions (TV film)
1984 Cheaters
Temné zrcadlo (TV film)
1983 Money to Burn
1981 Hotel Pod duhou
Legenda divočiny
The Adventures of Huckleberry Finn (TV film)
1979 Opálení
1978 Once Upon a Starry Night (TV film)
Time Machine, The (TV film)
1977 Guardian of the Wilderness
Incredible Rocky Mountain Race (TV film)
Satan's Cheerleaders
1976 Listopadový plán (TV film)
Whiz Kid and the Carnival Caper, The (TV film)
1975 Log of the Black Pearl, The (TV film)
1974 Freebie and the Bean
1972 Deadly Harvest (TV film)
Emergency! (TV film)
1971 Million Dollar Duck, The
1968 Istanbul Express (TV film)
1967 Caprice
The Happening
1965 Drahá Brigitto
Harlow
1964 The Unsinkable Molly Brown
1963 McLintock!
1962 Convicts 4
Jdi za svým snem
Mys hrůzy
1961 Lover Come Back
Miláček žen
1960 Byt
Hotelový poslíček
Seven Ways from Sundown
Studs Lonigan
The Last Voyage
Where the Boys Are
1959 Altánek
Beloved Infidel
The Angry Red Planet
1958 Cry Terror!
Fräulein
Pirát
The Decks Ran Red
1957 Badlands of Montana
Reform School Girl
1956 Julie
Outside the Law
The Steel Jungle
1955 Carolina Cannonball
Dial Red O
Night Holds Terror, The
Příběh Bennyho Goodmana
Soldier of Fortune
1954 Tennessee Champ
The Great Diamond Robbery
To by se mělo stát vám
Untamed Heiress
1953 A Blueprint for Murder
Abbott and Costello Go to Mars
Fast Company
Ma and Pa Kettle on Vacation
Money from Home
The Long, Long Trailer
Válka světů
1952 Confidence Girl
Just Across the Street
Tropical Heat Wave
1951 Comin' Round the Mountain
Cuban Fireball
Meet Danny Wilson
The Lemon Drop Kid
The People Against O'Hara
1950 Cesta bez návratu
Gambling House
Mladík s trumpetou
No Way Out
Woman from Headquarters
Women from Headquarters
1949 Red, Hot and Blue

TV seriály

1994 Plný dům (TV seriál)
Poslední tanec (S07E17)
1990 Plný dům (TV seriál)
Řecký týden (S04E01)
1983 Webster (TV seriál)
1977 Busting Loose (TV seriál)
1973 Columbo (TV seriál)
Nebezpečná hra (S02E07)
1966 Batman (TV seriál)
A Death Worse Than Fate (S01E10)
Zelda the Great (S01E09)
1962 Oh, Those Bells (TV seriál)
1960 Hong Kong (TV seriál)
1959 The Lawless Years (TV seriál)
1958 Bat Masterson (TV seriál)
1955 Damon Runyon Theater (TV seriál)
Star Stage (TV seriál)
1952 Your Jeweler's Showcase (TV seriál)

Dokumentární

1979 The Horror Show - a.z.

TV pořady

1976 The Alan Hamel Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace