foto

Kenan Thompson

  • nar. 10.5.1978 (40 let)
    Atlanta, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec a komik Kenan Thompson se narodil 10. dubna 1978 v Atlantě, v Georgii. Zde také vyrůstal v rodině Fletchera a Elizabeth Ann Thompson. Má dva sourozence, staršího bratra a mladší sestru. Od svých 15 let se začal věnovat hraní ve škole, konkrétně jeho první divadelní hrou byla „The Gingerbread Duck". Následně se zkusil prosadit v divadelní společnosti pro mládež Ensemble of Atlanta (YEA).

Prvním počinem na televizní obrazovce bylo účinkování jako zábavný reportér v REAL NEWS FOR KIDS z produkce CNN, ale zviditelnil se až v následujícím komediálním seriálu pro děti ALL THAT. Na filmovém plátně se objevil už v 15 letech v menší roli sportovní komedie ŠAMPIÓNI 2, kde si zahrál s oblíbeným Emilio Estevezem. O rok později přišla další komedie TĚŽKÉ VÁHY s Benem Stillerem. V roce 1996 se objevil ve třetím pokračování ŠAMPIÓNI 3 a také v novém seriálu KENAN & KEL, ve kterém byl hlavní hvězdou spolu s dobrým kamarádem Kelem Mitchellem. Za své učinkování v All That a Kenan & Kel vyhrál Kids' Choice Awards.

Premiérovým filmem, ve kterém byla Kenanovi svěřena hlavní role, byla komedie GOOD BURGER. V dalších letech se objevil v několika dalších komediích – DOBRODRUŽSTVÍ ROCKYHO A BULLWINKLA, VELKÝ TLUSTÝ LHÁŘ, PÁN PŘEVLEKŮ, ŠÍLENÝ RANDE nebo LÁSKA NIC NESTOJÍ, vždy se ale jednalo spíše o menší role. V roce 2004 si zahrál hlavní roli v komedii TLUSTÝ ALBERT a vidět jsme ho mohli také vedle Ice Cubeho v HOLIČSTVÍ 2. Jako jeden z cestujících si zahrál se Samuelem L. Jacksonem ve známém filmu HADI V LETADLE. Následovaly filmy WYATTOVY PÁRKY, STAN HELSING či THE MAGIC OF BELLE ISLE s Morganem Freemanem. Ve dvouminutovém snímku si s Christophem Waltzem zahrál ve fiktivním traileru DJESUS UNCROSSED. V menších rolích se objevil ve filmech THEY CAME TOGETHER a OPPOSITE SEX. Svůj hlas propůjčil i několika animovaným filmům – VESMÍRNÍ OPIČÁCI (2008), ŠMOULOVÉ (2011) nebo PES RO(C)KU (2016). Kromě toho ho můžeme často vidět v pořadu SATURDAY NIGHT LIVE, kde působí od roku 2003 až dodnes.

V roce 2011 se oženil s Christinou Evangeline, se kterou má své jediné dítě.

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Filmy

2019 Kouzelný park
2018 Grinch
2016 Pes ro(c)ku
Švagr
2014 Opposite Sex
They Came Together
2013 Djesus Uncrossed
2012 Kouzlo Belle Isle
2011 Šmoulové
2009 Stan Helsing
2008 Vesmírní opičáci
Wyattovy párky
2006 Hadi v letadle
2005 Myopia
2004 Holičství 2
Public Lighting
Tlustý Albert
2003 Láska nic nestojí
Šílený rande
2002 Pán převleků
Velký tlustý lhář
2000 Dobrodružství Rockyho a Bullwinkla
Two Heads Are Better Than None (TV film)
1997 Good Burger
1996 Šampióni 3
1995 Těžké váhy
1994 Šampióni 2

TV seriály

2017 Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy and the Trolley Problem! (S03E12)
2016 Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy Drives a Car! (S02E06)
2015 Nature Cat (TV seriál)
2013 Awesomes, The (TV seriál)
2009 Sit Down, Shut Up (TV seriál)
1998 Cousin Skeeter (TV seriál)
Sports Theater with Shaquille O'Neal (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Sabrina's Choice (S02E24)
1996 Kenan & Kel (TV seriál)

Dokumentární

2018 The Orange Years: The Nickelodeon Story
2015 Live From New York!
Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2010 Saturday Night
2004 Making of 'Love Don't Cost a Thing', The

TV pořady

2018 All New Double Dare (TV pořad)
2016 Match Game (TV pořad)
2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2011 Saturday Night Live Special: Backstage (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2010 Saturday Night Live in the 2000s (TV pořad)
2009 Larry the Cable Guy's Hula-Palooza Christmas Luau (TV pořad)
2008 Saturday Night Live: Weekend Update Thursday (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2005 Nick Cannon Presents Wild 'N Out (TV pořad)
1997 Figure It Out (TV pořad)
1994 All That (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace