foto

Kenan Thompson

  • nar. 10.5.1978 (42 let)
    Atlanta, Georgia, USA

Biografie

Americký herec a komik Kenan Thompson se narodil 10. dubna 1978 v Atlantě, v Georgii. Zde také vyrůstal v rodině Fletchera a Elizabeth Ann Thompson. Má dva sourozence, staršího bratra a mladší sestru. Od svých 15 let se začal věnovat hraní ve škole, konkrétně jeho první divadelní hrou byla „The Gingerbread Duck". Následně se zkusil prosadit v divadelní společnosti pro mládež Ensemble of Atlanta (YEA).

Prvním počinem na televizní obrazovce bylo účinkování jako zábavný reportér v REAL NEWS FOR KIDS z produkce CNN, ale zviditelnil se až v následujícím komediálním seriálu pro děti ALL THAT. Na filmovém plátně se objevil už v 15 letech v menší roli sportovní komedie ŠAMPIÓNI 2, kde si zahrál s oblíbeným Emilio Estevezem. O rok později přišla další komedie TĚŽKÉ VÁHY s Benem Stillerem. V roce 1996 se objevil ve třetím pokračování ŠAMPIÓNI 3 a také v novém seriálu KENAN & KEL, ve kterém byl hlavní hvězdou spolu s dobrým kamarádem Kelem Mitchellem. Za své učinkování v All That a Kenan & Kel vyhrál Kids' Choice Awards.

Premiérovým filmem, ve kterém byla Kenanovi svěřena hlavní role, byla komedie GOOD BURGER. V dalších letech se objevil v několika dalších komediích – DOBRODRUŽSTVÍ ROCKYHO A BULLWINKLA, VELKÝ TLUSTÝ LHÁŘ, PÁN PŘEVLEKŮ, ŠÍLENÝ RANDE nebo LÁSKA NIC NESTOJÍ, vždy se ale jednalo spíše o menší role. V roce 2004 si zahrál hlavní roli v komedii TLUSTÝ ALBERT a vidět jsme ho mohli také vedle Ice Cubeho v HOLIČSTVÍ 2. Jako jeden z cestujících si zahrál se Samuelem L. Jacksonem ve známém filmu HADI V LETADLE. Následovaly filmy WYATTOVY PÁRKY, STAN HELSING či THE MAGIC OF BELLE ISLE s Morganem Freemanem. Ve dvouminutovém snímku si s Christophem Waltzem zahrál ve fiktivním traileru DJESUS UNCROSSED. V menších rolích se objevil ve filmech THEY CAME TOGETHER a OPPOSITE SEX. Svůj hlas propůjčil i několika animovaným filmům – VESMÍRNÍ OPIČÁCI (2008), ŠMOULOVÉ (2011) nebo PES RO(C)KU (2016). Kromě toho ho můžeme často vidět v pořadu SATURDAY NIGHT LIVE, kde působí od roku 2003 až dodnes.

V roce 2011 se oženil s Christinou Evangeline, se kterou má své jediné dítě.

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Filmy

2021 Clifford the Big Red Dog
Home Alone
2020 Hubieho Halloween
Trollové: Světové turné
2019 Kouzelný park
Master Maggie
Playmobil ve filmu
2018 Grinch
2017 Loupež ve velkém stylu
2016 Pes ro(c)ku
Švagr
2014 Sázím na sex: Vítěz bere vše
They Came Together
2013 Djesus Uncrossed
2012 Chuť znovu žít
2011 Šmoulové
2009 Stan Helsing
2008 Vesmírní opičáci
Wyattovy párky
2006 Hadi v letadle
2005 Myopia
2004 Holičství 2
Public Lighting
Tlustý Albert
2003 Láska nic nestojí
Šílený rande
2002 Pán převleků
Velký tlustý lhář
2000 Dobrodružství Rockyho a Bullwinkla
Two Heads Are Better Than None (TV film)
1997 Good Burger
1996 Šampióni 3
1995 Těžké váhy
1994 Šampióni 2

TV seriály

2020 TrollsTopia (TV seriál)
2019 Scooby-Doo and Guess Who? (TV seriál)
Nezdolná Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy Says Bye! (S04E12)
Kimmy is in a Love Square! (S04E08)
2017 Nezdolná Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy and the Trolley Problem! (S03E12)
2016 Nezdolná Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy řídí auto! (S02E06)
2015 Nature Cat (TV seriál)
2013 The Awesomes (TV seriál)
2012 Studio C (TV seriál)
2009 Sit Down, Shut Up (TV seriál)
Agentura Jasno (TV seriál)
Je těžké sbohem dát (S04E07)
2002 Off Centre (TV seriál)
Faking the Band (S01E15)
Mission Im-posse-ble (S01E14)
2001 Felicity (TV seriál)
The Last Summer Ever (S03E17)
It's Raining Men (S03E16)
Senioritis (S03E15)
další epizody (4)
2000 Kenan & Kel (TV seriál)
Tales from the Clip (S04E13)
The April Fools (S04E12)
1999 Kenan & Kel (TV seriál)
Futurama (S04E11)
Oh, Brother (S04E10)
Aww, Here It Goes to Hollywood: Part 2 (S04E09)
další epizody (23)
1998 Cousin Skeeter (TV seriál)
Sports Theater with Shaquille O'Neal (TV seriál)
Kenan & Kel (TV seriál)
You Dirty Rat (S03E10)
Surprise, Surprise (S03E09)
Attack of the Bug Man (S03E08)
další epizody (10)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Sabrina's Choice (S02E24)
1997 Kenan & Kel (TV seriál)
Bye-Bye Kenan: Part 2 (S02E13)
Bye-Bye Kenan: Part 1 (S02E12)
Turkey Day (S02E11)
další epizody (16)
1996 Kenan & Kel (TV seriál)
Merry Christmas, Kenan (S01E11)
Dial O for Oops (S01E10)
In the Line of Kenan (S01E09)
další epizody (11)

Dokumentární

2019 Dads
2018 The Orange Years: The Nickelodeon Story
2015 Live From New York!
Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2010 Saturday Night
2004 Making of 'Love Don't Cost a Thing', The

Host