Reklama

Reklama

Kazuki Sakuraba

Kazuki Sakuraba

nar. 26.07.1971 (52 let)
Shimane, Japonsko

Biografie

Sakuraba se narodila v prefektuře Šimane, vyrostla však v Yonagu v prefektuře Tottori. S psaním románů začala ve čtvrté nebo páté třídě základní školy. V knihovně se Sakuraba často setkala s dívkou, se kterou se spřátelila a která psala něco jako román, a tak se rozhodla udělat totéž a napsala svůj první román do svého poznámkového bloku. Sakuraba na středí škole chodila za školu, aby četla knihy. Uvádí, že byla zdánlivě neschopná a nenáviděla studium. Vystudovala Yonago Higashi High School a přestěhovala se do Tokia na univerzitu.

Během univerzity se opakovaně pokoušela napsat něco podstatného, ​​ale nedařilo se. Sakuraba však pokračovala ve čtení knih a měla práci na částečný úvazek. V roce 1993 vyhrála DENiM New Writer's Award. V roce 1999 Sakurabové román „Yozora ni, Manten no Hoshi“ (později přejmenovaný na „Strážce osamělosti: Izolované město AD2015“) získal čestné uznání v 1. ceně Famitsu Entertainment Award v kategorii románu.

Po jejím debutu nastalo období stagnace, kdy Sakuraba moc nepublikovala a dílo, které vydala, se neprodávalo moc dobře. V roce 2003 vydala sérii lehkých románů „Gosick“. Navíc její romány „Suitei Shōjo“ a „Lollypop or a Bullet“ vydané v roce 2004 byly vysoce ceněny a v roce 2005 upoutal pozornost její román „Shōjo ni wa Mukanai Shokugyō“ jako její první dílo pro širokou veřejnost.

V roce 2007 vyhrála 60. cenu Mystery Writers of Japan v kategorii dlouhých a seriálových povídek za práci „Red Girls: The Legend of the Akakuchibas“ publikovanou v roce 2006. Stejné dílo bylo nominováno na 28. ročník Eiji Yoshikawa Literary Newcomer Award. V roce 2008 získala 138. cenu Naoki za svůj román „Watashi no Otoko“.

Ulquiorra Cifer

Spisovatelka

Herečka

Dokumentární
1998

Džónecu tairiku (seriál)

Reklama

Reklama