foto

KaDee Strickland

  • nar. 14.12.1975 (41 let)
    Patterson, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Katherine Dee Strickland se narodila v městě Patterson v americkém státě Georgia. Své prostřední jméno získala po svém otci. KaDee studovala na University of the Arts v pensylvánské Philadelphii. Svoji hereckou kariéru začala v roce 1999, kdy se objevila v roli Bonnie Gilcrestové ve snímku NARUŠENÍ s Winonou Ryder, Angelinou Jolii a Brittany Murphy v hlavních rolích. V roce 2000 si zahrála Dawn ve snímku TRAIN RIDE a Monicu v DIAMOND MEN. V roce 2003 si zahrála Caroline Browneovou v televizním snímku THE STREET LAWYER a také Brooke v romantické komedii Woodyho Allena COKOLIV.

Herecky nejúspěšnějším rokem pak pro ni byl bezesporu rok 2004. V roce 2004 si zahrála roli Tary ve filmu STEPFORDSKÉ PANIČKY s Nicole Kidman, Bette Midler a Matthewem Broderickém v hlavních rolích a mohli jsme ji vidět také jako Molly v romantické komedii Grega Lombarda SMYČKA. Především ale byla obsazena do role Susan v mysteriózním hororovém thrilleru THE GRUDGE. Za účinkování v THE GRUDGE byla v roce 2005 nominována na Teen Choice Award. V roce 2004 se ještě objevila v roli Sam Rogersové v dobrodružném akčním filmu ANAKONDA 2: HONBA ZA KRVAVOU ORCHIDEJÍ.

Dalším úspěšným rokem byl pak rok 2007. V tomto roce si zahrála Violu Frye v krimithrilleru OSOBNÍ SPRAVEDLNOST s Richardem Gerem a Claire Danes v hlavních rolích, mohli jsme ji vidět jako Richieho (Russell Crowe) právničku ve snímku AMERICAN GANGSTER. V tométž roce se objevila jako Annie v několika epizodách seriálu THE WEDDING BELLS. Od roku 2007 ji můžeme vídat také jako doktorku Charlotte Kingovou v seriálu PRIVATE PRACTICE.

V roce 2004 se na natáčení snímku THE GRUDGE seznámila se svým budoucím manželem Jasonem Behrem, za kterého se provdala v listopadu roku 2006. Jejím oblíbeným hororem je snímke THE OMEN (1976).

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2013 Bloodline (TV film)
2011 Remember Alice Bell?
2008 Family That Preys, The
2007 Americký gangster
Come Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private Practice (TV film)
Osobní spravedlnost
2005 Fanaticky zamilován
2004 Anakonda: Honba za krvavou orchidejí
Nenávist
Smyčka
Stepfordské paničky
2003 Cokoliv
Lepší pozdě nežli později
Street Lawyer, The (TV film)
2002 Bomb the System
2000 Diamond Men
Train Ride
1999 Narušení
Období zkoušek
Šestý smysl

TV seriály

2017 Doubt (TV seriál)
2016 Shut Eye (TV seriál)
2015 Hráč (TV seriál)
Tajnosti a lži (TV seriál)
Lež (S01E10)
Matka (S01E09)
Syn (S01E08)
další epizody (10)
2013 Private Practice (TV seriál)
In Which We Say Goodbye (S06E13)
Full Release (S06E12)
Good Fries Are Hard to Come By (S06E11)
2012 Private Practice (TV seriál)
Georgia on My Mind (S06E10)
I'm Fine (S06E09)
Life Support (S06E08)
další epizody (23)
2011 Private Practice (TV seriál)
The Breaking Point (S05E09)
Who We Are (S05E08)
Don't Stop 'Till You Get Enough (S05E07)
další epizody (21)
2010 Private Practice (TV seriál)
Just Lose It (S04E10)
Can't Find My Way Back Home (S04E09)
What Happens Next (S04E08)
další epizody (23)
2009 Private Practice (TV seriál)
Blowups (S03E10)
The Parent Trap (S03E09)
Sins of the Father (S03E08)
další epizody (22)
2008 Private Practice (TV seriál)
Worlds Apart (S02E10)
Know When to Fold (S02E09)
Crime and Punishment (S02E08)
další epizody (10)
2007 Private Practice (TV seriál)
In Which Dell Finds His Fight (S01E09)
In Which Cooper Finds a Port in His Storm (S01E08)
In Which Charlotte Goes Down the Rabbit Hole (S01E06)
další epizody (8)
Wedding Bells, The (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)

TV pořady

2011 The Chew (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace