foto

Braňo Mišík

  • nar. 22.3.1972 (48 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Od odbornej poroty získal Branislav Mišík v roku 1984 cenu za najlepší detský herecký výkon vo filme SOJKY V HLAVE na 24. ročníku Filmového festivalu pre deti Gottwaldov. Následne síce vyštudoval herectvo na VŠMU v Bratislave, ale od roku 1999 sa skôr než hraniu, venuje režírovaniu, ktoré ho baví viac. Sám priznáva: „herectvo je pre mňa už na vedľajšej koľaji“.

Braňo je ženatý a má dve deti. V minulosti hral vo viacerých televíznych rozprávkach, napríklad CHUDOBNÝCH RODIČOV SYN (mládenec z dediny, túžiaci poznať svet), TRI STROMY (jeden z troch bratov, ktorý ide do sveta hľadať si nevestu) či O JANKOVI KĽÚČIAROVI, kde si zahral s Elenou Podzámskou. V roku 2000, sa už ako režisér podieľal na rozprávkach DÚHOVÁ PANNA a o 10 rokov neskôr OREST Z RODU ČARODEJNÍKOV.

Nevyhýbal sa však ani vážnejším žánrom. V dráme JAŠKOV SEN stvárnil mladého drevorubača Jaška po boku Zuzany Kaprálikovej. V seriáli PANELÁK sme ho mohli v niekoľkých častiach vidieť ako šéfa troch detských psychologičiek (Zuzana Mauréry, Diana Mórová, Zuzana Vačková) a hral aj v seriáli MEDZI NAMI. Ako režisér zaznamenal zatiaľ najväčší úspech svojou prácou na SÚDNEJ SIENI. Režíroval aj mnohé slávnostné podujatia a dokumentárny cyklus SLOVÁCI VO SVETE o významných Slovákoch, žijúcich v zahraničí.

Iveta "tronka" Kučerová

Režijní filmografie

Filmy

2010 Orest z rodu čarodejníkov (TV film)
2000 Duhová panna (TV film)

TV seriály

2020 Hniezdo (TV seriál)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
Episode 10 (E10)
další epizody (12)
Červené pásky (TV seriál)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
další epizody (5)
2019 Sestričky (TV seriál)
Episode 5 (S02E05)
Specialisté (TV seriál)
Dívka v parku (S03E35)
Žhář (S03E34)
Sběrači lahví (S03E29)
další epizody (8)
2018 Specialisté (TV seriál)
Duel (S03E15)
Zaostřeno (S03E11)
Tajnosti a lži (S03E07)
další epizody (12)
2017 Pravá tvár (TV seriál)
Nová nádej (E16)
Pravda (E15)
Čo zostane (E14)
další epizody (16)
2016 Zoo (TV seriál)
Episode 72 (E72)
Episode 71 (E71)
Episode 70 (E70)
další epizody (72)
2015 Divocí koně (TV seriál)
Epizoda 68 (S02E68)
Epizoda 67 (S02E67)
Epizoda 66 (S02E66)
další epizody (160)

Dokumentární

2010 Slováci vo svete (TV seriál)
2009 Efko: Peniaze (TV film)
2002 Sila osobnosti

TV pořady

2012 Extrémní případy (TV pořad)
2008 Hádaj, kto nás pozval? (TV pořad)
Soudní síň (TV pořad)

Herecká filmografie

Filmy

1997 Crazy Six
1996 Jaškův sen
1994 O Jankovi kľúčiarovi (TV film)
1993 Chudobných rodičov syn (TV film)
Le frère trahi (TV film)
Tri stromy (TV film)
1992 Červený cigán
1989 Obyčajný špás
1987 Nemožná
1983 Sojky v hlave

TV seriály

2016 Zoo (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 3 (E03)
2008 Panelák (TV seriál)
2005 Medzi nami (TV seriál)
1996 Konec velkých prázdnin (TV seriál)
Ztráty a nálezy (E06)
Naděje umírá poslední (E05)
Neúnosné břemeno svobody (E04)
další epizody (6)
1987 Stará cihelna (TV seriál)