foto

Jonathan Jackson

  • nar. 11.5.1982 (36 let)
    Orlando, Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jonathan se narodil na Floridě 11. května 1982 a krátce po jeho narození se rodina přestěhovala do Washingtonu. Jeho otec je doktor a matka je žena v domácnosti. Jonathan má o tři roky staršího bratra Richarda Lee Jacksona a starší sestru Candace Jackson. Po rodiném výletu do L.A. se devítiletý Jonathan a jeho bratr začali zajímat o herectví a když byli dost staří, rozhodli se bratři zkusit svoje štěstí v Los Angeles.

Po několika měsících dostal Jonathan roli v soap opeře GENERAL HOSPITAL, která se natáčí od roku 1963. Zde vystupuje jako Lukův a Lauřin syn, “Lucky Spencer“. Zde hrál 6 let a byl nominován na několik cen. Zatímco natáčel General Hospitals, zahrál si v pěti filmech. Jeho debutem se stal film CAMP NOWHERE (1994) dále následovaly dva televizní filmy THE LEGEND OF THE RUBY SILVER (1996) a PRISONER OF ZENDA, INC. (1996). V roce 1999 si zahrál problematického syna Michelle Pfeiffer ve filmu THE DEEP END OF THE OCEAN. A v roce 2000 hrál v nezávislém filmu TRUE RIGHTS.

V roce 2002 si zahrál syna Sissy Spacek a Williama Hurta ve filmu TUCK EVERLASTING kde hrál po boku Alexis Bledel na téma zda je nesmrtelnost dar či prokletí. V roce 2004 si zahrál bohatého kluka Jamese Phelpse ve filmu DIRTY DANCING: HAVANA NIGHTS. V roce 2006 si zahrál sériového vraha Kennyho Kimese ve filmu A LITTLE THING CALLED MURDER.

Roku 2002 se oženil s herečkou Lisou Vultaggio s níž má dvě děti, chlapce Caleba a dívku Adoru. Také se aktivně věnuje muzice, hraje na kytaru a prošel několika skupinami. Nyní hraje v kapele Enation.

Zuzana "Sinecod" Dolívková

Herecká filmografie

Filmy

2010 Kalamity
2006 Rantoon
Vražda je tak snadná (TV film)
2005 Venom
2004 Hříšný tanec 2
Jízda na střele
2002 Insomnie
Tajemství nesmrtelných
2001 Klub sebevrahů
2000 Crystal Clear
Osudové podezření
The 27th Annual Daytime Emmy Awards
True Rights
V nachovém oparu (TV film)
1999 Ztraceni v moři
1996 Legenda o Ruby Silver (TV film)
The Prisoner of Zenda, Inc. (TV film)
1994 Všechno je dovoleno!

TV seriály

2018 Nashville (TV seriál)
Beyond the Sunset (S06E16)
I Don't Want to Lose You Yet (S06E15)
For the Sake of the Song (S06E14)
další epizody (16)
2012 Nashville (TV seriál)
Someday You'll Call My Name (S01E03)
I Can't Help It (If I'm Still in Love with You) (S01E02)
Pilot (S01E01)
2009 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Zrozen k útěku (S02E22)
Staré a nové rány (S02E14)
2008 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Sbohem všemu (S02E05)
Dračí doupě (S01E06)
One Tree Hill (TV seriál)
Even Fairy Tale Characters Would Be Jealous (S06E10)

Dokumentární

2001 Intimate Portrait: Genie Francis (TV film)

TV pořady

2012 The 39th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2011 The 38th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2010 The 37th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1999 The 26th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1998 The 25th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1995 The 22nd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
Wild Things: An Earth Day Special (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2000 Crystal Clear
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace