foto

Chris Martin

  • nar. 2.3.1977 (41 let)
    Exeter, Devon, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Christopher Anthony John Martin je členem populární britské hudební skupiny Coldplay. Narodil se 2. března 1977 v anglickém Devonu jako nejstarší z pěti dětí. Jeho otec byl účetní, matka učitelkou hudby. Chris studoval na státní škole v Sherbornu. V té době začal hrát v bluesové skupině The Rockin' Honkies. Poté pokračoval ve studiu na University College London, kde se seznámil s Johnym Bucklandem, Willem Championem a Guyem Berrymanem, se kterými v roce 1997 založil skupinu Coldplay. Chris v této britpopové skupině působí jako zpěvák, kytarista a klavírista. V současné době mají na kontě 4 úspěšná studiová alba.

Kromě působení ve skupině spolupracoval s mnoha umělci (ať už jako textař či zpěvák), např. s Nelly Furtado, raperem Jay-Z nebo Kanye Westem. V roce 2004 se mihnul v hororové komedii SOUMRAK MRTVÝCH. Dále se v roce 2006 objevil v pátém díle druhé řady seriálu KOMPARZ a v roce 2009 zpívá v závěrečných titulcích k filmu BRÜNO.

Chris je ženatý s herečkou Gwyneth Paltrow, s níž má dvě děti, dceru Apple a syna Moses. Je vegetarián, cvičí jógu, nekouří a pije prý jen výjimečně.

Marus "fifi.m" Nim

Herecká filmografie

Filmy

2018 Slashed
2012 The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)
2009 Bruno
2007 Teresa Teng Monogatari (TV film)
2004 Soumrak mrtvých

TV seriály

2017 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Brushes with Celebrity (S09E08)
2010 Simpsonovi (TV seriál)
Výhra za všechny prachy (S21E11)
2006 Komparz (TV seriál)
Chris Martin (S02E04)

Dokumentární

2018 Coldplay: A Head Full of Dreams
2017 Elton John: The Nation's Favorite Song (TV film)
Koncert pro Manchester (koncert)
2015 Coldplay's Game of Thrones: The Musical
Global Citizen Festival 2015 (koncert)
2014 Coldplay - Ghost Stories (koncert)
2013 12-12-12
2012 12-12-12: The Concert for Sandy Relief (koncert)
Coldplay: Live 2012 (koncert)
2010 Hope For Haiti Now (koncert)
2009 Shadow Play: The Making of Anton Corbijn
2003 Coldplay: Live 2003 (koncert)
Mayor of the Sunset Strip

TV pořady

2017 The BRIT Awards 2017 (TV pořad)
2016 2016 MTV Europe Music Awards (TV pořad)
Chelsea (TV pořad)
The BRIT Awards 2016 (TV pořad)
2015 GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2012 Voice, The (TV pořad)
2011 The Voice (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
2006 The BRIT Awards 2006 (TV pořad)
2005 Coldplay: Live Leak (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Store studio (TV pořad)
1992 Frou-Frou (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Coldplay - Adventure Of A Lifetime (hudební videoklip)
Coldplay - Hymn For The Weekend (hudební videoklip)
Coldplay - Up&Up (hudební videoklip)
2014 Band Aid 30 - Do They Know It's Christmas? (hudební videoklip)
Brian Wilson & Various Artists - God Only Knows (hudební videoklip)
Coldplay - A Sky Full Of Stars (hudební videoklip)
Coldplay: Magic (hudební videoklip)
Coldplay: True Love (hudební videoklip)
2012 Coldplay feat. Rihanna - Princess of China (hudební videoklip)
Coldplay: Charlie Brown (hudební videoklip)
2011 Coldplay: Paradise (hudební videoklip)
2008 Coldplay - Viva La Vida (hudební videoklip)
Kanye West ft. Chris Martin - Homecoming (hudební videoklip)
2006 Johnny Cash: God's Gonna Cut You Down (hudební videoklip)
2005 Coldplay - Fix You (hudební videoklip)
Coldplay - Speed Of Sound (hudební videoklip)
2003 Coldplay - Clocks (hudební videoklip)
2002 Coldplay - In My Place (hudební videoklip)
Coldplay - The Scientist (hudební videoklip)
2000 Christina Aguilera - Nobody Wants to Be Lonely (hudební videoklip)
Coldplay - Yellow (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace