foto

Paul Ritter

  • nar. 5.3.1966 (53 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Paul Ritter je britský herec, narozený 5. března 1966. Do povědomí diváků se zapsal především rolemi Guye Hainese ve filmu Quantum of Solace, Eldreda Worplea v Harry Potterovi a Princi dvojí krve nebo Galby v Orlu deváté legie. Hrál i v mnoha televizních seriálech jako např. V utajení, Vera či Páteční večeře.

V roce 2012 sklidil ve Velké Británii úspěch za roli Pistola v televizní historické tetralogii na motivy Williama Shakespeara The Hollow Crown (u nás vysílané pod názvem V kruhu koruny). Britský Telegraph v recenzi čtvrtého dílu, Henry V., vysoko ohodnotil Ritterův výkon a psal o něm jako o "herci předurčeném k tomu být brzy velmi slavným..."

Z poslední doby stojí za zmínku jeho účinkování v jedné z hlavních rolí ve špionážní sérii z produkce BBC The Game (Hra) z roku 2014, která byla rovněž uvedena i u nás.

Ritter však není pouze filmovým, ale i uznávaným divadelním hercem. V letech 2005 - 2006 vystupoval v roli Otise Gardinera v divadelní hře Helen Edmunsonové Coram Boy na scéně Královského národního divadla v Londýně. V roce 2012 se pak objevil v jevištní podobě románu Marka Haddona Podivný případ se psem a o rok později jej bylo možné vidět (společně s Helen Mirren v roli královny Alžběty II.) v londýnském West Endu ve hře Petera Morgana The Audience coby představitele Johna Majora. Za svůj výkon si vysloužil pochvalu od kritiky, zejména za mistrné a autentické ztvárnění postavy bývalého premiéra.

Z ocenění, kterých se Paulu Ritterovi za jeho hereckou práci dostalo, lze jmenovat Drama Desk Award a Outer Critics Circle Award z roku 2009 za vynikající výkon hereckého souboru a z téhož roku i nominaci na cenu Tony Award za svou roli ve hře The Norman Conquests.

LadyPupu

Herecká filmografie

Filmy

2016 Inferno
Jejich nejlepší hodina a půl
Klepání na Daveovu bránu (TV film)
The Limehouse Golem
2015 We're Doomed! The Dad's Army Story (TV film)
2014 Suite Française
Tommy Cooper: Komik bez líčidla (TV film)
2013 The Audience (divadelní záznam)
Wodehouse in Exile (TV film)
2012 Complicit
Podivný případ se psem (divadelní záznam)
2011 Night Watch (TV film)
Orel Deváté legie
2009 Harry Potter a Princ dvojí krve
Nowhere Boy
2008 Druhý muž
He Kills Coppers (TV film)
Love You More
Quantum of Solace
2007 Hannibal - Zrození
Instinct (TV film)
Malý Rambo
2006 Nostradamus (TV film)
Viva Blackpool (TV film)
2005 The Girl in the Café (TV film)
Za jasného dne
2004 Libertin
2002 Fields of Gold (TV film)
2000 Devět životů Tomase Katze
Esther Kahn
1999 G:MT Greenwich Mean Time
1998 Nápadník (TV film)
1995 National Achievement Day

TV seriály

2019 Resistance (TV seriál)
2018 Hang Ups (TV seriál)
Na straně zákona (TV seriál)
Epizoda 2 (S03E02)
Epizoda 1 (S03E01)
Páteční večeře (TV seriál)
Wilson (S05E06)
The Violin (S05E05)
Lord Luck (S05E04)
další epizody (6)
2017 Philip K. Dick's Electric Dreams (TV seriál)
The Hood Maker (E01)
Na straně zákona (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2016 Houdini and Doyle (TV seriál)
Strigoi (E08)
Uvěřitelné příběhy Neila Gaimana (TV seriál)
Hledá se dívka (E04)
Zavíračka (E03)
Krmiči a pojídači (E02)
další epizody (4)
Páteční večeře (TV seriál)
For Sale (S04E06)
The Funeral (S04E05)
The Pyjamas (S04E04)
další epizody (6)
2015 Na straně zákona (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (8)
The Last Kingdom (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Wolf Hall (TV seriál)
Nepříjemnosti (E05)
Ďábelská slina (E04)
2014 Chasing Shadows (TV seriál)
Hra (TV seriál)
Mapp and Lucia (TV seriál)
Vražedné šifry (TV seriál)
Blood On Their Hands: Part 2 (S02E02)
Blood On Their Hands: Part 1 (S02E01)
Páteční večeře (TV seriál)
The Big Day (S03E06)
The Piano (S03E05)
The Anniversary (S03E04)
další epizody (6)
2013 Plebs (TV seriál)
2012 Without You (TV seriál)
Páteční večeře (TV seriál)
Vánoce (S02E07)
Myš (S02E06)
Jogurty (S02E05)
další epizody (7)
Vera (TV seriál)
Sandancers (S02E04)
A Certain Samaritan (S02E03)
Silent Voices (S02E02)
další epizody (4)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Tajemný jezdec (S15E01)
2011 Nadějné vyhlídky (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Páteční večeře (TV seriál)
Rande (S01E06)
Mercedes (S01E05)
Šaty (S01E04)
další epizody (6)
V utajení (TV seriál)
Vera (TV seriál)
Little Lazarus (S01E04)
The Crow Trap (S01E03)
Telling Tales (S01E02)
další epizody (4)
2010 Dirk Gently (TV seriál)
Money (TV seriál)
2009 Vojandy (TV seriál)
2008 Z Lark Rise do Candlefordu (TV seriál)
2007 Comedy Showcase (TV seriál)
2006 Pulling (TV seriál)
2000 Mrtvé probouzeti (TV seriál)
1998 Out of Hours (TV seriál)
1994 How High the Moon (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

TV pořady

2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace