foto

Michael Rispoli

  • nar. 21.11.1960 (57 let)
    Long Island, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael Rispoli je americký herec, především charakterových rolí. Dříve působil v TV seriálu THE SOPRANOS /1999-2007/ společnosti HBO v roli Jackieho Aprila Sr. V roce 2009 se sešel na natáčení thrilleru THE TAKING OF PELHAM 123 s bývalým kolegou Jamesem Gandolfinim právě ze seriálu The Sopranos. Rispoli byl vlastně druhým v pořadí na roli Tonyho Soprana ale získal ji nakonec právě Gandolfini.

Rispoli, italský Američan druhé generace, se narodil v Tappanu v New Yorku, jako jedno z osmi dětí. Navštěvoval State University of New York v Plattsburghu, kterou absolvoval v roce 1982 se zaměřením na divadlo.

Produkoval a ztvárnil roli Big Joea v akční komedii KICK-ASS /2010/, jednu z hlavních rolí Sala si zahrál v komediálním dramatu THE RUM DIARY /2011/ a vedlejší roli Franka Grigy si "střihnul" v úspěšné akční krimi komedii PAIN & GAIN /2013/, v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Dwaynem Johnsonem.

V roce 2011 účinkoval spolu s Mirou Sorvino, Patti Lupone, Tammy Blanchard a Mikem Doylem v celovečerním snímku UNION SQUARE scénáristky a režisérky Nancy Savocy, který získal na Sundance Film Festival hlavní cenu poroty Grand Jury Award. Na festivalu Verona Love Screens Film Festival v roce 2001 získal cenu pro nejlepšího herce za účinkování v dramatu TWO FAMILY HOUSE /2000/.

Je ženatý s manželkou Madeline a ve svém volném čase se věnuje bojovému umění Tae Kwon Do a výrobě vína.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Honor Up
2017 The Depths
2016 Exposed
Madoff (TV film)
2014 Friends and Romans
Rob the Mob
2013 Empire State
Nahoře-dole (TV film)
Not for Human Consumption
Pot a krev
2012 The Manzanis (TV film)
2011 Boj o dědictví
Rumový deník
Union Square
2010 Kick-Ass
Laseuteu gatpadeo
Na shledanou v září
2009 Únos vlaku 1 2 3
2008 Yonkers Joe
2007 Fort Pit (TV film)
Made in Brooklyn
Příběhy z USA
Špinaví Irové
2006 Club Soda
Nepřemožitelný
2005 Chromofobie
Pan Rosnička
Poslední přání
2004 Mr. 3000
2003 Naked Hotel (TV film)
2002 Hacks
Smoochy
2000 Dům s tichým barem
Osud tomu chtěl
1999 Krvavé léto v New Yorku
Třetí zázrak
1998 Drsňák
Hadí oči
Hráči
Ohrožené město
1997 Cusp
Jeho a její
Sopka
1996 Líbánky bez ženicha
Neuvěřitelná cesta 2: Ztraceni v San Francisku
Porotce
1995 Burnzy's Last Call
Zatímco jsi spal
Zemřít pro...
1994 Angie
Nad košem
1993 Household Saints
1992 Noc a město

TV seriály

2017 The Deuce: Špína Manhattanu (TV seriál)
My Name is Ruby (S01E08)
Why Me? (S01E06)
What Kind of Bad? (S01E05)
další epizody (6)
Americký táta (TV seriál)
Camp Campawanda (S14E13)
2016 Feed the Beast (TV seriál)
Fire (E10)
Be My Baby (E09)
In Lies the Truth (E08)
další epizody (7)
2015 The Man in the High Castle (TV seriál)
The New World (S01E01)
2014 Those Who Kill (TV seriál)
Dobrá manželka (TV seriál)
Sticky Content (S06E09)
2013 Město divů (TV seriál)
Hříchy otců (S02E08)
Nepřátele si drž u těla (S02E07)
Na vrcholu světa (S02E06)
další epizody (8)
Lovci zločinců (TV seriál)
All In (S02E18)
2012 Město divů (TV seriál)
Ať žije král (S01E08)
Kdo je kůň a kdo je žokej (S01E07)
Tvrdý dopad (S01E06)
další epizody (7)
2011 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Critical Condition (S02E03)
2010 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
What You See (S01E05)
2008 Oaks, The (TV seriál)
2007 The Black Donnellys (TV seriál)
2006 Talk to Me (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
V plamenech (S05E21)
2005 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Moje dobré jméno (S04E22)
2002 Bram and Alice (TV seriál)
2001 Rodina Sopránů (TV seriál)
A ochraňuj nás před mocí Satanovou (S03E10)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Lučiny (S01E04)
Odmítání, vztek, smíření (S01E03)
14 metrů na délku (S01E02)
Ryan Caulfield: Year One (TV seriál)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Díra v srdci (S04E22)
1996 My Guys (TV seriál)
1995 The Great Defender (TV seriál)

Dokumentární

2008 Beyond Wiseguys: Italian Americans & the Movies

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Friends and Romans

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace