foto

Ha-kyun Shin

  • nar. 30.5.1974 (46 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Ha-gyun Sin se narodil v jihokorejském hlavním městě dne 30.05.1974. Původně působil jako divadelní herec a herectví studoval na Seoul Institute of the Arts. Hrál ve velkém množství her režiséra Jin Janga, který ho v roce 1998 obsadil do svého prvního filmu a od té doby se Ha-gyun Sin objevuje ve většině Jangových filmech.

Do filmového povědomí veřejnosti se Ha-gyun Sin dostal, když si ho po několika nepříliš úspěšných zkušenostech s filmem do role severokorejského vojáka vybral režisér Chan-wook Park pro svůj snímek GONGDONG GYEONGBI GUYEOK JSA (2000). Film pojednává o napjatých vztazích mezi Jihokorejci a Severokorejci, které panují na hranicích mezi oběmi Korejemi, a sklidil ohromný úspěch jak na korejském tak i mezinárodním poli. Z Chan-wook Parka udělal uznávaného režiséra a pro Ha-gyun Sina to byl start v jeho hvězdné filmové kariéře.

Další obrovský úspěch pro Ha-gyun Sina znamenala druhá spolupráce s Parkem na filmu BOKSUNEUN NAUI GEOT (2002), což byl první díl neoficiální Parkovy trilogie o pomstě. Zde si zahrál hluchoněmého mladíka, který se mstí zločineckému podsvětí za ukradenou ledvinu. Dosud hrál Ha-gyun Sin v dalších dvou Parkových filmech a to v CHINJEOLHAN GEUM-JA SSI (2005) a v upírském dramatu BAKJWI (2009).

Velký význam pro rozvoj Sinovy kariéry znamenala také role ve filmu JIGUREUL JIKYEORA!, kde si zahrál mentálně narušeného muže, který žije v domnění, že na Zemi chtějí zaútočit mimozemští vetřelci. Tato role ukázala Sinův mimořádný herecký talent a přinesla mu uznání kritiků.

V roce 2005 přišel další velký úspěch s filmem WELKEOM TU DONGMAKGOL režiséra Kwang-hyeon Parka, který se odehrává v malé horské vesnici v době, kdy zuří korejská válka. Ha-gyun Sin hrál také v předcházející divadelní inscenaci tohoto titulu. Následující rok si Ha-gyun Sin zahrál excentrického nájemného zabijáka v akčním dramatu YEUIEOBSNEUN GEOTDEUL (2006), který zaznamenal velký komerční úspěch.

Michal "-Ravee-" Š.

Herecká filmografie

Filmy

2020 Mr. Zoo: The Missing VIP
2019 Extreme Job
Naeui teukbyeolhan hyeongje
Seonmul
Wooparoo Adventure
2017 7hosil
Balambalambalam
Nelítostná
2016 Olle
2015 Soonsooui sidae
2014 Bigmaechi
2013 Reonningmaen
2012 Zloději
2011 Přední linie
2010 Kwijeuwang
Peseutibal
2009 Kape neuwareu
Žízeň
2008 Deo geim
2007 Adeul
2006 Bez slitování
2005 Baksuchilddae ddeonara
Nebohá paní Pomsta
Welkeom tu Dongmakgol
2004 Nawa donghaneun daeumjeomsaek - teol
Uri hyeong
2003 Hwaseongeuro gan sanai
Jigureul jikyeora!
2002 Mudjima paemilli
Má je pomsta
Seopeuraijeu
2001 Keoming aut
Killeodeului suda
2000 Pohraniční pásmo
1999 Gancheob Li Cheol-jin
1998 Dachimawa Lee
Gimaghin sanaedeul

TV seriály

2021 Gwimul (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2020 Yeonghonuseongong (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2019 Nabbeunhyeongsa (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (8)
2018 Nabbeunhyeongsa (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
2016 Piribooneun sanai (TV seriál)
2014 Miseuteo Baek (TV seriál)
2013 Nae yeonaeui modeungeot (TV seriál)
2011 Beulein (TV seriál)
2010 Wigiilbal pongnyeonbilla (TV seriál)
2003 Joheun saram (TV seriál)