foto

Jozef Vajda

  • nar. 31.7.1955 (63 let)
    Žilina, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

V roku 1977 absolvoval štúdium herectva na Vysokej škole múzických umení. Do roku 1980 pôsobil na Novej scéne. Od tohto obdobia až do súčasnosti má angažmán v Činohre Slovenského národného divadla. Do svojej širokej divadelnej a televíznej tvorby si už stihol zaradiť tituly ako Peter a Pavol, Sen noci svätojánskej, Alžbetin dvor, Tábor padlých žien, Búrka, Mačka na horúcej plechovej streche, Prelet nad kukučkiným hniezdom a obrovské množstvo iných.

V Slovenskom národnom divadle bol v roku 1998 nominovaný na ocenenie Divadelné dosky. Od roku 2011 ho diváci mohli a ešte stále môžu vidieť v SND v množstve divadelných predstavení, napríklad Chrobák v hlave, Čajka, Amadeus, Hráči, Hamlet, Fetišistky či v hre Tak sa na mňa prilepila. Zahral si aj v iných slovenských divadlách.

Do povedomia televíznych divákov sa od roku 2007 dostal aj postavou doktora Mažára v televíznom seriáli Ordinácia v ružovej záhrade. Zahral si aj v slovenskom historickom filme režiséra Dušana Rapoša Cinka Panna o umelkyni cigánskeho pôvodu z historického obdobia. V tomto hudbou prešpikovanom filme si Jozef Vajda konečne zahral cigánskeho vajdu.

V dabingovom štúdiu svoj hlas prepožičal množstvu amerických hercov, ako napríklad Michaelovi Douglasovi, Sylvesterovi Stallonemu, Arnoldovi Schwarzeneggerovi a iným. Za výkony v dabingu bol Jozef Vajda v roku 2002 ocenený Zlatou slučkou. O dva roky neskôr ho nominovali na Krištáľové krídlo a na cenu IGRIC. V roku 2011 si zahral jednu z hlavných úloh v situačnej komédii s názvom Hoď svišťom.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2017 Cuky Luky Film
2014 Chrobák v hlave (divadelní záznam)
2008 Cinka Panna
2007 Mačka na horúcej plechovej streche (divadelní záznam)
2003 Jesenná (zato) silná láska
2001 Vadí nevadí
2000 Chaos (TV film)
1999 Mučivé tajomstvo (TV film)
1997 Alergia (TV film)
Tábor padlých žien
V zajatí lásky (TV film)
1996 Zázračná láska (TV film)
1994 Dvaja muži pod posteľou (TV film)
Národný hriešnik (TV film)
Tri poviedky so Zdenou Gruberovou (TV film)
Vášnivé známosti
Vášnivé známosti 2 (TV film)
1993 Jakubov rebrík (TV film)
K.O. (TV film)
Vera (TV film)
1992 Hodina bez televízie (TV film)
Lucidor (TV film)
Oneskorené kvety (TV film)
Zrkadlo (TV film)
1991 Dido (TV film)
Dlhá cesta domov (TV film)
Ježišova matka (TV film)
Lorenzaccio (TV film)
Meteor (TV film)
Trpký voz nádeje (TV film)
Zadný vchod alebo rozkoše v utorok po polnoci (divadelní záznam)
Čerti nespia (TV film)
1990 Konečná dolina (TV film)
Puto najsilnejšie (TV film)
Sila lásky (TV film)
Súboj (TV film)
1989 Profesor Raat (TV film)
Staroružová dráma (TV film)
1988 Dirigent (TV film)
Kvočka (TV film)
Mesto Anatol (TV film)
O Džaudarovi a jeho bratoch (TV film)
Peter a Pavel (divadelní záznam)
Prípad poručíka Seeborna (TV film)
Slečna Júlia (divadelní záznam)
Solúnski bratia (TV film)
Synovec strýkom (TV film)
Sám sebe katom (TV film)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
Južná pošta
Matej Bel z Očovej (TV film)
Neďaleko do neba
Páni Glembayovci (divadelní záznam)
Tá tajovská voda mútna (TV film)
1986 Eygletiérovci (TV film)
Moliére (TV film)
Neobyčajné všedné dni (TV film)
Smutné radosti (TV film)
Sokovia (TV film)
Viktória (TV film)
Výnosné miesto (divadelní záznam)
Ľudmilka (TV film)
1985 Karabínka (TV film)
Návrat (TV film)
Prípad Archieho Mixa (TV film)
Raskil a Sida (TV film)
Sekera (TV film)
Zlatná krajina (TV film)
1984 Jazda na spiacom obrovi (TV film)
Kto chce získať princeznú (TV film)
Neľahké lásky (TV film)
Reťazenie (TV film)
Súťaž o milión (TV film)
1983 Anička Jurkovičová (TV film)
Cesta na krvavé pole (TV film)
Deravé vrecko (TV film)
Medulienky (TV film)
Pani z mora (divadelní záznam)
Pod cudzím nebom (TV film)
1982 Veľké šťastie (TV film)
1981 Desiaty chlap (TV film)
Emília Galottiová (TV film)
Jablčná Siska (TV film)
Ostrov (TV film)
Prefíkaná vdova (TV film)
Zaujímaví muži (TV film)
1980 Muž, ktorého srdce je na vysočine (TV film)
Najatý klaun (TV film)
Patálie s kamerou (TV film)
1979 Dve frašky (TV film)
Purpurový prach (TV film)
Šimon a Veronika (TV film)
1978 Einsteinov úsmev (TV film)
Horúci dych (TV film)
Kristína (TV film)
O nosatom kuchárovi a nohatom drotárovi (TV film)
Parížsky život (TV film)
Spolužiak (TV film)
Vydierač z poblúznenia (TV film)
Zem (TV film)
Zhŕňajova nevesta (TV film)
Článok na prvú stranu (TV film)
1977 Biele vrany (TV film)
Láska sesterská (TV film)
Zlaté klasy (TV film)
1975 Prerušujem pojednávanie (TV film)

TV seriály

2019 Prázdniny (TV seriál)
Plavba po Baťovom kanáli (S03E04)
2018 Ministři (TV seriál)
Vyznamenanie (E12)
Extrémisti (E11)
Ploštica (E10)
další epizody (12)
Prázdniny (TV seriál)
Už aby sme tam boli! (S02E01)
2017 Divoký Zapadákov (TV seriál)
Pravá tvár (TV seriál)
Nová nádej (E16)
Čo zostane (E14)
Kto do teba (E13)
další epizody (13)
Prázdniny (TV seriál)
Výstup na vyhlídku (S01E03)
Rex (TV seriál)
Mŕtva zo ZOO (E06)
Svět podle Evelyn (TV seriál)
Hviezdy a hovienka (E10)
2016 Zoo (TV seriál)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Prodaná nevěsta (E04)
Populační krize (E03)
Čuňata (E02)
další epizody (4)
Svět podle Evelyn (TV seriál)
Stávka (E09)
Diéta (E08)
Smrteľná diagnóza (E07)
další epizody (7)
2013 Drahá tchýně (TV seriál)
Panda (E18)
Rande naslepo (E14)
2012 Horúca krv (TV seriál)
2011 Hoď svišťom (TV seriál)
2009 OVCE.sk (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1997 Bakalárske návraty 1998 (TV seriál)
1996 Konec velkých prázdnin (TV seriál)
Ztráty a nálezy (E06)
Naděje umírá poslední (E05)
Neúnosné břemeno svobody (E04)
další epizody (6)
1995 Erotikon (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Alžbeta Castiglione (E01)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Obrat (E02)
Hra s ohňom (E01)
1982 Mongolské rozprávky (TV seriál)
Rozprávky pätnástich sestier (TV seriál)

TV pořady

2017 Záhady tela (TV pořad)
2016 Hádej můj věk (TV pořad)
Slovenka roka 2016 (TV pořad)
Zlaté časy (TV pořad)
2015 Inkognito (TV pořad)
Z rozprávky do rozprávky (TV pořad)
2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
Slovenka roka 2014 (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
Trochu inak v SND s Adelou Banášovou (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
2011 Hokejový dezert pre dvoch (TV pořad)
2010 Adela show (TV pořad)
Piknik klub (TV pořad)
Tomu neuveríš (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)
2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
Skvelý deň (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
2003 Inkognito (TV pořad)
2002 Chalupárium alebo Keď v meste padla... (TV pořad)
1998 Pevnosť Boyard (TV pořad)
1996 Smotánka (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace