foto

Eamonn Walker

  • nar. 12.6.1962 (55 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eamonn Walker je anglický filmový a divadelní herec, v USA možná nejvíc známý ze seriálu OZ. Narodil se v Londýně otci, který byl z Grenady a matce, která byla z Trinidadu. Vyrůstal v Islingtonu v Londýně. Ale žil i šest měsíců v Trinidadu když mu bylo devět let. V Islingtonu navštěvoval školu Hungerford a začal studovat sociální práce na škole v severním Londýně. Působil i jako tanečník v Dance Theatre Company v Londýně. Tancování se ale musel vzdát, když si utrhnul lýtkový sval na noze. Studoval i v New Yorské filmové akademii v USA.

Po působení v divadle a účinkování v televizních seriálech (např. IN SICKNESS AND IN HEALT) přišla i první filmová role a to v roce 1991 ve filmu YOUNG SOUL REBELS. Poté přišly další seriály a film VYVOLENÝ s Brucem Willisem a Samuelem L. Jacksonem. Další seriály a některé úspěšné filmy například SLZY SLUNCE, OBCHODNÍK SE SMRTÍ, CADILLAC RECORDS, THE MESSENGER, BLOOD AND BONE nebo THE COMPANY MAN. Zatím jeho poslední film se jmenuje LONELY PLACE TO DIE o skupince pěti horolezců která narazí na únosce.

Eamonn Walker je ženatý se spisovatelkou románu Sandrou Wolkerovou, se kterou má tři děti.

Jakub "2060" Hrnčíř

Herecká filmografie

Filmy

2012 Inspector George Gently: Gently Northern Soul (TV film)
2011 Není kam utéct
17th Precinct (TV film)
2010 Legacy
Manažeři
2009 Blood and Bone
Mojžíš Jones (TV film)
The Messenger
2008 Cadillac Records
2005 Můj kamarád gepard
Obchodník se smrtí
2003 Slzy slunce
2002 Propusťte Brandleyho (TV film)
2001 Othello (TV film)
2000 Dnes nebo nikdy
Homicide: The Movie (TV film)
Vyvolený
1997 Supply & Demand (TV film)
1994 Nakupování
1991 Young Soul Rebels

TV seriály

2017 Chicago Justice (TV seriál)
Tycoon (E13)
Chicago Med (TV seriál)
Cold Front (S02E14)
Chicago P.D. (TV seriál)
Emotional Proximity (S04E16)
Chicago Fire (TV seriál)
Down Is Better (S06E06)
Devil's Bargain (S06E05)
A Breaking Point (S06E04)
další epizody (20)
2016 Chicago P.D. (TV seriál)
A Shot Heard Round the World (S04E08)
The Cases That Need to Be Solved (S03E16)
The Song of Gregory Williams Yates (S03E14)
Chicago Fire (TV seriál)
One Hundred (S05E08)
Lift Each Other (S05E07)
That Day (S05E06)
další epizody (22)
2015 Chicago P.D. (TV seriál)
A Dead Kid, a Notebook, and a Lot of Maybes (S03E07)
The Number of Rats (S02E20)
A Little Devil Complex (S02E13)
Chicago Fire (TV seriál)
Short and Fat (S04E09)
When Tortoises Fly (S04E08)
Sharp Elbows (S04E07)
další epizody (22)
2014 Chicago P.D. (TV seriál)
8:30 PM (S01E12)
Chicago Fire (TV seriál)
Santa Bites (S03E10)
Arrest in Transit (S03E09)
Chopper (S03E08)
další epizody (22)
2013 Chicago Fire (TV seriál)
Not Like This (S02E10)
You Will Hurt Him (S02E09)
Rhymes with Shout (S02E08)
další epizody (24)
2012 Chicago Fire (TV seriál)
Merry Christmas, Etc. (S01E10)
It Ain't Easy (S01E09)
Leaving the Station (S01E08)
další epizody (10)
2011 Lights Out (TV seriál)
2010 Protiúder (TV seriál)
Žalobce a obhájce (TV seriál)
2009 Kings (TV seriál)
2008 Hledači kostí (TV seriál)
2007 Inspector George Gently (TV seriál)
2006 Spravedlnost (TV seriál)
2003 Oz (TV seriál)
Sonata da Oz (S06E03)
See No Evil, Hear No Evil, Smell No Evil (S06E02)
Dead Man Talking (S06E01)
2002 Oz (TV seriál)
Impotence (S05E08)
Good Intentions (S05E07)
Variety (S05E06)
další epizody (8)
2001 Oz (TV seriál)
Famous Last Words (S04E16)
Even the Score (S04E15)
Orpheus Descending (S04E14)
další epizody (8)
2000 Oz (TV seriál)
You Bet Your Life (S04E08)
A Town Without Pity (S04E07)
A Word to the Wise (S04E06)
další epizody (8)
1999 Oz (TV seriál)
Out o' Time (S03E08)
Secret Identities (S03E07)
Cruel and Unusual Punishments (S03E06)
další epizody (8)
1998 Supply & Demand (TV seriál)
Oz (TV seriál)
Escape from Oz (S02E08)
Animal Farm (S02E07)
Strange Bedfellows (S02E06)
další epizody (8)
1997 Oz (TV seriál)
A Game of Checkers (S01E08)
Plan B (S01E07)
To Your Health (S01E06)
další epizody (8)
1995 Governor, The (TV seriál)
1994 Capital Lives (TV seriál)
1992 Špioni (TV seriál)
1985 Bulman (TV seriál)
In Sickness and in Health (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Dokumentární

2003 Journey to Safety: Making 'Tears of the Sun'
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace