foto

Kateřina Kaira Hrachovcová

  • nar. 10.9.1974 (45 let)
    Praha, Československo

Biografie

Vyrůstala v Praze. V roce 1993 absolvovala hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři. Hostovala v divadlech Jiřího Wolkera, v divadle Na Starém městě a v ABC. Ještě při studiu na pražské konzervatoři přijala nabídku na stálé angažmá v plzeňském Divadle J. K. Tyla, kde účinkovala po dobu 5 let. Zde ztvárnila různé role, například ve hrách „Nebezpečné vztahy“, „Tanec na konci léta“, „S tvojí dcerou ne“, „Ženitba“, „Maryša“, „Othello“, „Pan Hamillkar“ a v mnoha dalších. Jako hostující herečka též působila na scénách divadla v Českých Budějovicích, v divadle v Příbrami, v Řeznické, v divadle La Fabrika. Vystupuje v Praze na scénách divadla Palace, Semafor, Klub Lávka.

Do povědomí diváků se zapsala především rolí Simony v českém seriálu Život na zámku (1995). První filmovou nabídku získala do televizního filmu Městem chodí Mikuláš režiséra Karla Kachyni.

Jako ilustrátorka spolupracovala na knihách „Prima mazlíček“ autorky Kláry Kotábové, „Kuchařka za všechny prachy“ autorky Aleny Hrachovcové a „Se psem mě baví svět“, do které přispěla i jako autorka jedné z povídek.

Je také vystudovanou osobní koučkou; k provozování této činnosti získala vzdělání 5letým studiem na pražské vysoké škole psycho-sociální. Deset let pracovala na veterinární klinice jako veterinární sestra.

Pro společnost TONAK (továrna na klobouky) vytvořila vlastní kolekci nazvanou TonakByKaira. Spolupracuje také s nadací Unipetrol, pro kterou vytvořila dvě kolekce triček ByKaira „Buď šik a pomáhej“ (vlastní návrh k potisku), dále s nadací hokejového klubu HC Verva Litvínov – kolekce triček ByKaira (vlastní návrh potisku) a významná je také její spolupráce s nadačním fondem Be Charity.

VIP Art Company

Herecká filmografie

Filmy

2019 Špindl 2
2018 Den 6930 (studentský film)
2016 Muzikál aneb Cesty ke štěstí
2015 Andílek na nervy
Lovci a oběti
2004 Revizor (TV film)
1999 Vraždy a něžnosti (TV film)
1998 Elixír lásky (TV film)
Právo na smrt (TV film)
1997 S tvojí dcerou ne (divadelní záznam)
1993 Nesmrtelná teta
1992 Městem chodí Mikuláš (TV film)
1991 Corpus delicti
Žabí princ
1990 Takmer ružový príbeh (TV film)

TV seriály

2019 Krejzovi (TV seriál)
Narozeniny 2 (S02E34)
Past na zloděje (S02E33)
Musíme si pomáhat (S02E31)
další epizody (50)
2018 Krejzovi (TV seriál)
První polibek je nejsladší (S01E32)
Ať straší duchové! (S01E27)
Mám prima bráchu (S01E25)
další epizody (18)
2017 Single Man (TV seriál)
Oči pro pláč (E03)
Přístav (TV seriál)
Terčíky (S04E23)
Slečna Tereza Marplová (S04E21)
Doba trpaslíků (S04E13)
další epizody (15)
2016 Přístav (TV seriál)
Utopenec (S03E16)
Rybolap (S03E15)
Špičkové ženy (S03E14)
další epizody (50)
2015 Přístav (TV seriál)
Tichá hospoda (S01E32)
Kýč z lásky (S01E31)
Had na prsou (S01E30)
další epizody (32)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Škola zlomených srdcí (S03E27)
Milionář z tělocvičny (S03E26)
Dědictví (S03E25)
další epizody (11)
Helena (TV seriál)
Praštěná sestřenice (S03E11)
2012 Ententýky (TV seriál)
Zamiloval jsem se, odcházím (E09)
Chvíle pro Hanu Hegerovou (E08)
Mejdan ve vaně (E07)
další epizody (6)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Náměstíčko (TV seriál)
Stěhování (E10)
Bič (E06)
Máti (E05)
další epizody (5)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)
1999 Hříšní lidé města brněnského (TV seriál)
Záhadné zmizení Lily Košvancové (E03)
1998 Život na zámku (TV seriál)
Veselka (S02E26)
Konečná diagnóza (S02E25)
Nejasné příznaky (S02E24)
další epizody (12)
1997 Život na zámku (TV seriál)
Kolaudace (S02E13)
Primář (S02E12)
Období dešťů (S02E11)
další epizody (13)
1995 Život na zámku (TV seriál)
Konečně začátek (S01E26)
Kdo s koho (S01E25)
Host do domu (S01E24)
další epizody (26)
1994 O zvířatech a lidech (TV seriál)
Výpověď (E12)
Prima sezona (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1989 Strom pohádek (TV seriál)
Dobro a zlo (E09)

Dokumentární

2014 Spoutaná řeka pod Orlíkem

Host

TV pořady

2016 Galakoncert Kapky naděje (TV pořad)
2013 Copak bych vám lhal? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Silvestr 2013 (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
2011 Bubo bubo (TV pořad)
2010 Mazec (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2009 90 minut (TV pořad)
Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2008 Limuzína (TV pořad)
Mr. GS (TV pořad)
2005 Scénky na scénu (TV pořad)
Vypadáš skvěle! (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
Zvoňte dvakrát! (TV pořad)
2000 Tele Tele (TV pořad)
1999 Věšák (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Prásk (TV pořad)
1997 Navštívenka (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)

Fanoušci tvůrce