foto

Eva Birthistle

  • nar. 1.1.1974 (43 let)
    Dublin, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eva sa narodila v roku 1974 v írskom meste Dublin. Je dcéra farmára a keď mala 14 rokov, presťahovali sa do Derry v Severnom Írsku. Keď bola tínedžerka, išla študovať na Gaiety School of Acting.

Najviac sa preslávila vo filme Ae Fond Kiss. V roku 2004 bola ocenená, a to v London Film Critics Circle ako britská herečka roka. Dvakrát vyhrala ocenenie IFTA za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe.

31. decembra 2006 sa vydala za svojho dlhoročného partnera, bubeníka skupiny Derry a príležitostného herca Raifea Burchella. Žijú spolu v Londýne.

Game90

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Delinquent Season
2016 The Circuit (TV film)
2015 Brooklyn
Hinterland
2014 Here with Me
Noble
2013 Slavnost květin
The Psychopath Next Door (TV film)
Život je pohoda
2010 The Rendezvous
2009 Pohanský rituál
2008 Děti
Reverb
The Daisy Chain
2007 Po(d)vedená charita
Rembrandtova Noční hlídka
2006 Hříšné město
2005 Baby War, The (TV film)
Snídaně na Plutu
2004 Něžný polibek
Timbuktu
2003 Mystikové
2002 Krvavá neděle
Sunday (TV film)
2000 Borstal Boy
Coolockland
Red Rum
Saltwater
1999 Making Ends Meet
1998 American, The (TV film)
Getting Close
Miracle at Midnight (TV film)
1997 All Souls' Day
Ropná dieta

TV seriály

2017 The Last Kingdom (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
2015 The Last Kingdom (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
2014 Amber (TV seriál)
2010 Five Daughters (TV seriál)
Protiúder (TV seriál)
2009 Ashes to Ashes (TV seriál)
Who Am I, Really? (S02E08)
2008 Poslední nepřítel (TV seriál)
2006 Hercule Poirot (TV seriál)
Čas přílivu (S10E04)
State Within, The (TV seriál)
2003 Trust (TV seriál)
1983 Glenroe (TV seriál)

Dokumentární

2008 Rembrandtova obžaloba
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace