foto

Keeley Hawes

  • nar. 10.2.1976 (44 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

„Nejsme herecká rodina, ale moji rodiče mě vždy podporovali. Jsem si jistá, že můj otec vyprávěl o mých rolích každému, kdo nastoupil do jeho taxíku, což mým filmům určitě zvýšilo návštěvnost.“

Keeley Clare Julia Hawes se narodila v londýnské nemocnici St Mary's Hospital. Dětství a dospívání prožila ve třípokojovém bytě ve čtvrti Marylebone, kde žila do svých šestnácti let. Je nejmladší ze čtyř dětí, má dva straší bratry (Keith a Jamie) a starší sestru (Joanne). Její otec a oba bratři jsou londýnští taxikáři. V šestnácti jí na ulici potkal modelingový agent a nabídl jí práci modelky. Tou se živila necelý rok. Následně pracovala jako módní redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Její herecká kariéra započala, když obdržela grant a mohla tak nastoupit na londýnskou hereckou školu Sylvia Young Theatre School. Zde se mimo jiné spřátelila s členkou populární kapely Spice Girls Emmou Bunton. Už během studií se objevila v klipech některých britských kapel, ve filmu se pak začala prosazovat na počátku 90. let 20. století.

Nejdříve šlo o menší vedlejší role, např. v seriálu Karaoke a televizních filmech jako Žebrácká nevěsta nebo Moonstone. Na přelomu století se objevila v několika filmových adaptacích literárních klasik, ať to byl film Othello nebo Poslední září. Od roku 2008 se začala objevovat v jedné z hlavních rolí populárního detektivního seriálu Ashes to Ashes. Za svoji roli obdržela v roce 2008 od magazínu Glamour cenu pro nejlepší britskou televizní herečku. 

Poté se na obrazovce objevovala stále častěji. Natočila filmy jako Horší než smrt, Čistá práce nebo Temné vzpomínky. Mimo jiné také namluvila televizní dokument BBC s názvem Kate A William: Královská lovestory. V roce 2014 si zahrála v jedné epizodě legendárního seriálu Pán času. Její výkon v televizním seriálu Line of Duty byl deníkem The Daily Telegraph vyhlášen jako „výkon roku 2014“. Za stejnou roli byla v roce 2015 nominována Britskou filmovou akademií na ocenění „herečka roku v hlavní roli“.

K jejím nejvýraznějším rolím také bezpochyby patří postava vdovy Louisi Durrell ze seriálu Durrellovi. Velkou pozornost pak na sebe strhla výkonem v dramatické minisérii Bodyguard, kde ztvárnila britskou ministryni vnitra Julii Montague. Za tuto roli byla rovněž nominována Britskou filmovou akademií na ocenění „herečka roku v hlavní roli“.

Keeley Hawes je trojnásobnou matkou. Nejstaršího syna, Mylese, má se svým prvním manželem, kreslířem Spencerem McCallumem. V roce 2004 se vdala podruhé, a to za svého hereckého kolegu Matthewa Macfadyena. S ním má syna Ralpha a dceru Maggie. Od roku 2006 také propůjčuje svůj hlas Laře Croft, hlavní hrdince populární série počítačových her „Tomb Rider“.

Lo "LoArmistead" Armistead

Herecká filmografie

Filmy

2020 Problémissky
Rebecca
2016 V kruhu koruny II: Jindřich VI. (2. díl) (TV film)
V kruhu koruny II: Richard III. (TV film)
2015 High Rise
2013 Prokletí Midasovy skříňky
Ztracená dáma (TV film)
2008 Temné vzpomínky
Čistá práce
2007 Horší než smrt
2006 Po Tomášovi (TV film)
Svědek (TV film)
2005 Pod zeleným stromem (TV film)
Tristram Shandy
2004 Sex & Lies (TV film)
2003 Chaos and Cadavers
Lucky Jim (TV film)
2002 A Is for Acid (TV film)
Já a paní Jonesová (TV film)
Na špičce jazyka (TV film)
2001 Hotel! (TV film)
Othello (TV film)
2000 Spoluvina
1999 Poslední září
The Blonde Bombshell (TV film)
1998 Cater Street Hangman, The (TV film)
Mstitelé
1997 Moonstone, The (TV film)
Žebrácká nevěsta (TV film)
1992 Talking to Strange Men (TV film)

TV seriály

2019 Rudí zrádci (TV seriál)
To jsem já (E06)
Jackson (E05)
Rae (E04)
další epizody (6)
Summer of Rockets (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Year of the Rabbit (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
Durrellovi (TV seriál)
Epizoda 6 (S04E06)
Epizoda 5 (S04E05)
Epizoda 4 (S04E04)
další epizody (6)
2018 Bodyguard (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Paní Wilsonová (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Durrellovi (TV seriál)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 6 (S03E06)
další epizody (8)
2017 Durrellovi (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
V čísle 9 (TV seriál)
Diddle Diddle Dumpling (S03E05)
2016 Durrellovi (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
The Missing (TV seriál)
The Mountain (S02E08)
1991 (S02E07)
Saint John (S02E06)
další epizody (8)
Line of Duty (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
Episode 4 (S03E04)
další epizody (5)
2015 Fungus the Bogeyman (TV seriál)
Prázdné místo (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2014 Line of Duty (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
Pán času (TV seriál)
Time Heist (S08E05)
2013 Ambassadors (TV seriál)
The Tunnel (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 3 (S01E03)
2012 Vyšší a nižší společnost (TV seriál)
Somewhere Over the Rainbow (S02E06)
The Last Waltz (S02E05)
All the Things You Are (S02E04)
další epizody (6)
2010 Identity (TV seriál)
Vyšší a nižší společnost (TV seriál)
The Cuckoo (S01E03)
The Ladybird (S01E02)
The Fledgling (S01E01)
Ashes to Ashes (TV seriál)
Episode 8 (S03E08)
Episode 7 (S03E07)
Episode 6 (S03E06)
další epizody (8)
2009 Ashes to Ashes (TV seriál)
Who Am I, Really? (S02E08)
Traitor (S02E07)
Truth Canal (S02E06)
další epizody (8)
2008 Ashes to Ashes (TV seriál)
Alex's Big Day (S01E08)
Charity Begins At Home (S01E07)
Over the Hill (S01E06)
další epizody (8)
2005 ShakespeaRe-Told (TV seriál)
Slečna Marplová (TV seriál)
Ohlášená vražda (S01E04)
2004 Případy detektiva Murdocha (TV seriál)
Poor Tom Is Cold (E02)
Except the Dying (E01)
MI5 (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
další epizody (6)
2003 Canterburské povídky (TV seriál)
MI5 (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2002 MI5 (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
2001 Krůček k vraždě (TV seriál)
Sleeper (S01E07)
1999 Manželky a dcery (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
1998 Our Mutual Friend (TV seriál)
1996 Cold Lazarus (TV seriál)
Karaoke (TV seriál)

Dokumentární

2018 Orangutaní škola v džungli (TV seriál) - vyp.
2016 Leslie Caron: The Reluctant Star (TV film)
2008 The Story of the Costume Drama (TV seriál)

Host

TV pořady

2010 Daybreak (TV pořad)

Fanoušci tvůrce