foto

Jennifer Lynch

  • nar. 4.4.1968 (52 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA

Biografie

Narodila se sedmého dubna 1968 ve Philadelphii. Je dcerou slavného režiséra Davida Lynche a malířky Peggy Reavey, kteří se rozvedli v šestém roce jejího věku. Vzdělávala se v Los Angeles a v Michiganské Interlochen Center for the Arts, má sklony především ke psaní a ke scénáristické práci. 22. září 1995 se Jennifer narodila dcera Sydney Row Lynch, otcem je Andrew J. Peterson.

Již v útlém dětském věku se objevila v otcově filmu s názvem MAZACÍ HLAVA. Napsala knihu The Secret Diary of Laura Palmer, která se vztahuje k Twin Peaks a v roce 1990 napsala jednu epizodu seriálu FRIDAY THE 13TH. Roku 1993 stvořila scénář k filmu HELENA V KRABICI, který posléze i zrežírovala. O scénář a režii se postarala i u filmů SUREVEILLANCE (2008) a HISSS (2009). Roku 2008 se stala první ženou, která vyhrála ocenění pro nejlepšího režiséra na New York City Horror Film Festival.

-bad-mad-wolf-

Režijní filmografie

Filmy

2019 A Fall from Grace
2012 Chained
2011 Girls! Girls! Girls!
2010 Hisss
2008 Pod kontrolou
1993 Helena v krabici

TV seriály

2020 Ratchedová (TV seriál)
Seznam stížností (S01E07)
V plamenech (TV seriál)
Texaská pýcha (S01E03)
2019 Záchranáři L. A. (TV seriál)
Kids Today (S03E01)
Chimney Begins (S02E12)
American Horror Story (TV seriál)
True Killers (S09E04)
2018 Záchranáři L. A. (TV seriál)
Hen Begins (S02E09)
Code Black (TV seriál)
Change of Heart (S03E10)
Daredevil (TV seriál)
Odhalení (S03E09)
Jessica Jones (TV seriál)
AKA Tři životy a stále není konec (S02E11)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
All Roads Lead... (S05E18)
American Horror Story (TV seriál)
Traitor (S08E07)
The Morning After (S08E02)
2017 Salvation (TV seriál)
Neztrácet víru (S01E05)
Quantico (TV seriál)
MHORDER (S02E19)
Zoo (TV seriál)
Cradles and Graves (S03E11)
Agresivní virus (TV seriál)
The Traitor (S04E09)
Jak prosté (TV seriál)
Špatná strana silnice (S05E15)
American Horror Story (TV seriál)
Vrátili jsme Americe její slávu (S07E11)
2016 Druhá šance (TV seriál)
Stará známá (E08)
Recovery Road (TV seriál)
Sick as Our Secrets (E07)
Městečko Pines (TV seriál)
Pass Judgment (S02E08)
Quantico (TV seriál)
KMFORGET (S02E05)
STESCALADE (S02E03)
Answer (S01E14)
Poslední loď (TV seriál)
Změna kurzu (S03E08)
American Horror Story (TV seriál)
Kapitola třetí (S06E03)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Budu tvé zrcadlo (S06E08)
Vlčí mládě (TV seriál)
Codominance (S05E13)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Výměna (S07E11)
2015 Na jih od pekla (TV seriál)
The One That Got Away (E05)
I See You (E03)
Quantico (TV seriál)
Cover (S01E03)
Finding Carter (TV seriál)
Riptide (S02E08)
Something to Talk About (S02E07)
Love the Way You Lie (S02E01)
Živí mrtví (TV seriál)
JSS (S06E02)
Za hradbami (S05E14)
2014 Finding Carter (TV seriál)
Love Story (S01E10)
Do the Right Thing (S01E09)
Vlčí mládě (TV seriál)
Pomíjivé (S04E09)
Lidská bomba (S04E05)
Stříbrný prst (S03E17)
2013 Skladiště 13 (TV seriál)
Instinkt (S04E15)
Agentura Jasno (TV seriál)
Juliet Wears the Pantsuit (S07E09)
Cirque du Soul (S07E06)
2012 Agentura Jasno (TV seriál)
Autopsy Turvy (S06E14)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 A Fall from Grace
2012 Chained
2010 Hisss
2008 Pod kontrolou
1993 Helena v krabici

TV seriály

1987 Pátek třináctého (TV seriál)

Herecká filmografie