foto

Marino Masé

  • nar. 21.3.1939 (79 let)
    Terst, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Urostlý, italský herec Marino Masé se od roku 1961 objevil ve více než 60 filmech. Po několika divadelních zkušenostech, zakotvil v roce 1960 u filmu. Nastoupil do filmových laboratoří VIDES F. Cristaldiho. Studoval herectví u Alessandra Fersena.

Jako dvaadvacetiletý se poprvé objevil před kamerou, a to ve snímku Il ratto delle sabine (1961), kde ztvárnil vedlejší úlohu Lina. Titulní úlohu Romula si zde zahrál Roger Moore. Poté následovala malá role poručíka ve snímku Luchina Viscontiho Gepard (1963), kde hlavní role ztvárnili C. Cardinale a A. Delon. Téhož roku mu Jean-Luc Godard nabídl jednu z hlavních úloh ve svém cynickém snímku Karabiniéři. O dva roky později si Marino zahrál Augusta v dramatu Pěsti v kapsách (1965) a v témže roce se také objevil jako pohledný italský četník ve filmu Jeana Giraulta Četník v New Yorku, který se dvoří Nicole Cruchotové (Geneviève Grad).

V roce 1966 podepsal smlouvu se společností MGM na špionážní TV-seriál Jericho (1966) na roli Jeana-Gastona Andreho a přesídlil do Hollywoodu. Jako poručíka Tomassiniho jsme ho mohli vidět ve válečném snímku Zvláštní jednotka (1968). O rok později se zase objevil v krimi-dramatu Un detective po boku takových hvězd jako Franco Nero, Laura Antonelli a Florinda Bolkan.

Poté na pohledného a urostlého herce čekali už jen vedlejší, menší role jako např. v poutavém snímku od Liliany Cavani I cannibali (1970), kde v pozadí dominuje úžasná hudba Ennia Morriconeho, dále Boss - Smrt na zakázku (1973), Noční vrátný (1974), Zorro (1975) - role guvernér Miguel De La Serna; Kajícník (1985), Profesor (1985), Kmotr III (1990), Zapomenout na Palermo (1990) či Ginostra - mafie nespí, mlčí (2002).

Marino Masé se také objevil v béčkových filmech s nádechem erotiky – Kočičko, kočičko miluji tě (1970), Emanuelle - perché violenza alle donne? (1977) a Play Motel (1979).

Marino Masé si rovněž zahrál v TV seriálech. Z těch neopomeňme kultovní seriál o mafii Chobotnice 4 (od r. 1989), kde sehrál vedlejší úlohu F. Canopia. Marino Masé si střihl roličku i v telenovele Vivere z roku 1999.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2010 Il giorno della Shoah (TV film)
2006 Quale amore
2004 Odpověz mi
2002 Ginostra - mafie nespí, mlčí
1999 Autunno
1998 Nicholasův dárek (TV film)
Osmnáctý anděl
1997 Decisionista, Il
Doublecross On Costa's Island
1996 Il cielo è sempre più blu
1993 Venti dal Sud
1991 La riffa
1990 Kmotr III
Zapomenout na Palermo
1988 Eterna giovinezza, L' (TV film)
Provocazione
Z rovnováhy
1987 Architektovo břicho
Attrazione, L'
1986 Voglia di guardare
1985 Ambasáda (TV film)
Kajícník
Král David
Mussolini a já (TV film)
Profesor
1982 Le notti segrete di Lucrezia Borgia
Tenebre
1981 Carabiniere, Il
Salamandr
1980 Vetřelci na Zemi
1979 Assassinio sul Tevere
Play Motel
1978 Maternale
Standard
Vita venduta, Una
1977 Emanuelle - perché violenza alle donne?
Uomo di Corleone, L'
1976 A Matter of Time
1975 La città sconvolta: caccia spietata ai rapitori
Vergine, e di nome Maria
Zorro
1974 Donna è bello
Noční vrátný
Přibližná podoba
1973 Boss - Smrt na zakázku
Età di Cosimo de Medici, L' (TV film)
Krvavé ruce zákona
Ve spárech mafie
1972 La dama rossa uccide sette volte
1971 N.P. il segreto
Policeman
1970 I cannibali
Kočičko, kočičko miluji tě
1969 Armáda pěti mužů
Un Detective
1968 Qualsiasi prezzo, A
Zvláštní jednotka
1966 Špióni milují květiny
1965 Amanti d'oltretomba
Congiuntura, La
Pěsti v kapsách
Četník v New Yorku
1964 Golia alla conquista di Bagdad
Idea fissa, L'
1963 Gepard
I Mostri
Karabiniéři
Tentativo sentimentale, Un
1961 Il ratto delle sabine

TV seriály

2006 Crimini (TV seriál)
2000 Valeria medico legale (TV seriál)
1999 Vivere (TV seriál)
1993 Passioni (TV seriál)
1991 Inviato molto speciale, Un (TV seriál)
1990 Blaues Blut (TV seriál)
1989 Chobotnice 4 (TV seriál)
1986 Donna a Venezia, Una (TV seriál)
1984 Allô Béatrice (TV seriál)
1981 Assassino ha le ore contate, L' (TV seriál)
1979 Orient-Express (TV seriál)
1978 Delitto Paternò (TV seriál)
Giorno segreto (TV seriál)
Return of the Saint (TV seriál)
Sam et Sally (TV seriál)
1969 Nero Wolfe (TV seriál)
1968 It Takes a Thief (TV seriál)
1966 Jericho (TV seriál)
1965 Run for Your Life (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace