foto

Karel Žalud

  • nar. 20.2.1971 (48 let)
    Hradec Králové, Československo

Biografie

Nejprve studoval na VŠCHT v Praze, v letech 1994–2002 studoval filmovou vědu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. V letech 1997–2005 studoval na Katedře dokumentárního filmu Filmové a televizní fakulty pražské FAMU. Již v době studií pracoval jako asistent zvuku v České televizi, ale také jako učitel českého jazyka na základní škole či sociální pracovník na Farní charitě u sv. Ludmily. Mezi jeho scenáristické úspěchy patří podíl na známém seriálu Pat a Mat nebo autorství scénáře k celovečerní televizní pohádce Láska rohatá. Ve své dokumentární tvorbě se věnuje především historickým i závažným současným společensko-politickým tématům.

Lukáš "BruceW" Hájek

Scenáristická filmografie

Filmy

2009 Láska rohatá (TV film)
2007 Všichni do jednoho
2003 Pat a Mat: Akvárium
Pat a Mat: Psí bouda
Pat a Mat: Velikonoční vajíčko
1999 Virtuální receptář (studentský film)

Dokumentární

2018 Uzamčený svět
2017 Uzamčený svět (TV seriál)
Odemčený svět (E06)
Algoritmus viny (E05)
My z jednoho města (E04)
další epizody (6)
2015 EXPO po česku (TV seriál)
Nové cesty (E04)
V krizi (E03)
Období triumfů (E02)
další epizody (4)
2012 Návraty dokumentaristů (TV seriál)
2009 Breathless: Nadvláda okamžiku
Přízrak svobody II
2007 Příběhy domů (TV seriál)
2003 Stav obležení (studentský film)
2002 K službám! (TV film)
2001 GOU! nebo-li Pojď! (studentský film)
Holky z gymplu (studentský film)
Malý průvodce architekta po vlastním úžasu (TV film)
1998 My z konce světa (studentský film)

TV pořady

2011 Nejlepší česká škola (TV pořad)
proStory (TV pořad)
2005 Hřiště 7 (TV pořad)
1993 Ta naše povaha česká (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2007 Všichni do jednoho
1999 Virtuální receptář (studentský film)

Dokumentární

2019 30 dní ze života českého dozorce (TV film)
2018 Uzamčený svět
2017 Uzamčený svět (TV seriál)
Odemčený svět (E06)
Algoritmus viny (E05)
My z jednoho města (E04)
další epizody (6)
2016 EXPO konečně po česku (TV film)
2015 Dobrý večer v každém čase (TV film)
EXPO po česku (TV seriál)
Nové cesty (E04)
V krizi (E03)
Období triumfů (E02)
další epizody (4)
2014 Naši vedle nás
Český žurnál (TV seriál)
Já, horník! (E09)
2012 Návraty dokumentaristů (TV seriál)
2011 24 (TV film)
2009 Breathless: Nadvláda okamžiku
Přízrak svobody II
2007 Příběhy domů (TV seriál)
2003 Stav obležení (studentský film)
2002 Evropa rodu ženského (TV film)
K službám! (TV film)
2001 GOU! nebo-li Pojď! (studentský film)
Holky z gymplu (studentský film)
Malý průvodce architekta po vlastním úžasu (TV film)
1998 Ať to frčí! (TV film)
My z konce světa (studentský film)

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)
2011 Nejlepší česká škola (TV pořad)
proStory (TV pořad)
2009 Burianův den žen s Petrou Dvořákovou (TV pořad)
2008 Burianův den žen s Helenou Martincovou (TV pořad)
Burianův den žen s Olgou Šípkovou (TV pořad)
Čtenářský deník (TV pořad)
2007 Fenomén dnes (TV pořad)
2000 Náš venkov (TV pořad)
1993 Ta naše povaha česká (TV pořad)

Herecká filmografie

Dokumentární

2012 Návraty dokumentaristů (TV seriál)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

1998 My z konce světa (studentský film)

Host

TV pořady

1993 Ta naše povaha česká (TV pořad)

Fanoušci tvůrce