foto

Danny Dyer

  • nar. 24.7.1977 (41 let)
    Canning Town, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Danny se narodil v Canning Town, čtvrti východního Londýna. K filmu by se pravděpodobně nikdy nedostal kdyby si ho v nedělní škole nevšiml filmový agent a nenabídl mu (jeho rodičům) roli v chystané televizní sérii Hlavní Podezřelý. Danny se tak už ve svých čtrnácti letech objevil na obrazovce po boku Helen Mirren či Davida Thewlise.

Poté se objevoval v řádce televizních inscenací jako například Loved Up či Heartstones, ale většího povšimnutí širšího publika se dočkal až díky dvěma rolím - ztvárněním Aleca v Thief Takers a poté dvakrát Garyho Foxe v seriálu Soldier Soldier. Jeho role se množily a Danny se brzy stal jedním z nejvyhledávanějších Londýnských herců, velkou zásluhu na tom má jeho přirozený - ne však všední - akcent. Právě tento akcent, ale i celkové ztvárnění mladého drogového dealera Moffa, nešlo přeslechnout (resp. přehlédnout) v kultovním filmu Human Traffic, který získal kromě cen za nejlepší režii (pro Justina Kerrigana) na filmových festivalech v Bruselu a Thessaloniki a ceny BAFTA z Walesu (Human Traffic se odehrává v Cardiffu) za nejlepší režii a kameru dalších šest populárních cen.

Jelikož je velmi hrdý na své rodinné zázemí, stále žije ve východním Londýně, má dvě malé dcery a je pořád obklopen přáteli a rodinou, bez které, jak sám říká, by ničeho nedosáhl. Jeho velkou vášní je fotbal, je věrným příznivcem klubu West Ham United a lze ho často potkat na domácích utkáních tohoto klubu.

Chasm

Herecká filmografie

Filmy

2015 The Rapture
2014 Assassin
2013 In a Heartbeat
Vendetta
2012 Deviation
Run for Your Wife
2011 7lives
Freerunner
Čas hrdinů
2010 Basement
Dead Cert
Devil's Playground
Just for the Record
Last Seven, The
Pimp
2009 City Rats
Dead Man Running
Doghouse
Jack Said
Malice in Wonderland
2008 Dospělost
Kiss of Death (TV film)
2007 Jedno s druhým
Pravidla násilí
Psanec
2006 All in the Game (TV film)
Izolace
Má lepší polovička
2005 Biznis
The Great Ecstasy of Robert Carmichael
2004 Hooligans
2003 Second Generation (TV film)
Vosa
2002 Dead Casual (TV film)
2001 Fallen Dreams
Fotbal za mřížemi
Goodbye Charlie Bright
Is Harry on the Boat? (TV film)
Zloději a vyděrači
2000 Borstal Boy
Zamřížovaná zahrada
1999 Human Traffic
Zákop
1996 Záhady Ruth Rendellové - Kamenná srdce (TV film)
1995 Loved Up (TV film)
Loving (TV film)
1993 Hlavní podezřelý: Divné chutě (TV film)

TV seriály

2016 Michael McIntyre's Big Show (TV seriál)
2010 Mongrels (TV seriál)
2007 Skins (TV seriál)
Michelle (S01E07)
Cassie (S01E02)
2004 Family Business (TV seriál)
2003 Serious and Organised (TV seriál)
1997 Ain't Misbehavin' (TV seriál)

Dokumentární

2015 Very British Problems (TV seriál)
2009 Tattoos: A Scarred History
2008 Nejnebezpečnější muži Dannyho Dyera (TV seriál)
2007 Futbaloví chuligáni (TV seriál)
2006 Hooligans - Zákon tribuny (TV seriál)

TV pořady

2015 National Television Awards 2015 (TV pořad)
2013 Backchat (TV pořad)
2012 8 Out of 10 Cats Does Countdown (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace