foto

Helene Fischer

  • nar. 5.8.1984 (34 let)
    Krasnojarsk, Sovětský svaz
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila sa 5.8.1984 v sibírskom Krasnojarsku, ako dcéra rusko-nemeckého učiteľa Petra Fischera. Jej mama Mária veľmi skoro odhalila jej lásku k hudbe. Spolu so svojou, o 6 rokov staršou, sestrou Erikou zabávala už ako dvojročná rodinných priateľov na rôznych oslavách.

Heleniny starí rodičia boli počas 2. svetovej vojny ako Nemci deportovaný na Sibír. Veľa rokov sa usilovali o vysťahovanie spať do Nemecka. V roku 1988 sa im to podarilo. Celá rodina prišla do Nemecka a usadila sa v malom mestečku Wollstein. Helena navštevovala miestnu základnú školu a pokračovala na strednej škole vo Wörrstadte. Počas jej školských rokov účinkovala v divadle AG a zbierala prvé skúsenosti s pódiom. Po skončení školy absolvovala trojročné vzdelanie ako muzikálová herečka vo Frankfurte nad Mohanom. Ešte ako študentka získala prvý angažmán v „Rocky Horror Show“ v štátnom divadle v Darmstadte.

Hudobné nadanie bolo podporované aj zo strany jej rodičov. Bez jej vedomia zaslala jej matka hudobnú demo nahrávku manažérovi Uwemu Kanthakovi. Ten umožnil Helene prvé televízne vystúpenie. V máji 2005 spievala v relácii Svadobná oslava ľudovej hudby na TV stanici ARD v duete s Florianom Silbereisenom. Rezonancia publika a hudobnej scény bola ohromujúca. Od producenta Jeana Frankfurtera dostala Helene svoju prvú zmluvu na LP platňu a v roku 2006 vyšiel jej prvý album „Odtiaľto do nekonečna“. V roku 2007 obsadila s titulom „Hudba citov“ prvé miesto v hitparáde televízie MDR. V lete 2007 venovala MDR umelkyni hudobný film Tak blízko, tak ďaleko, ktorý vyšiel aj na DVD. Na jeseň 2007 odštartovala Helene svoje prvé sólové turné.

O rok neskôr bola poctená „Korunou ľudovej hudby“ ako najúspešnejšia umelkyňa roku 2007. Album „Odtiaľto do nekonečna“, dosiahol platinové ocenenie. So svojím tretím albumom „Čarovný les“ obsadila speváčka na prvý pokus 2. miesto v nemeckej hitparáde albumov. Na jeseň 2009 vyšiel jej 4. album „Taká aká som“, ktorý sa v hitparáde v Rakúsku umiestnil na prvom a v Nemecku na druhom mieste. So svojím piatym albumom „Pre jeden deň“ sa dostala aj na vrchol nemeckej hitparády. Už po dvoch týždňoch sa stal album zlatým a predalo sa z neho 700 000 kusov. V decembri 2011 uviedla speváčka v ARD TV svoju prvú show, kde ukázala nielen svoj spevácky, ale tiež moderátorský, tanečný a športový talent. V januári 2013 sme ju mohli vidieť v role sprievodkyne Franzisky Stein v seriáli televízie ZDF Loď snov. V máji 2013 sa ukázala v dokumente k turné Sama vo svetle, kde popri Helene vystupoval aj Florian Silbereisen. Ešte v tomto roku vyšiel singel „Bez dychu“, ktorý patrí k najviac predávaným nemeckým singlom. V roku 2013 vydala svoj v poradí 7. album „Hra farieb“ a o dva roky neskôr nahrala vianočné CD „Vianoce“, spolu s Kráľovským filharmonickým orchestrom v slávnom nahrávacom štúdiu Abbey Road v Londýne. Album sa držal dlhé týždne na prvom mieste v rakúskych a nemeckých hitparádach.

Od roku 2008 je speváčka vo vzťahu s moderátorom Florianom Silbereisenom. Žije striedavo v Nemecku a na Malorke. Niekoľkokrát do roka uvádza svoju vlastnú Helene Fischer Show a organizuje viacero koncertov po celej Európe.

Monika "monalisa69" C.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Helene Fischer - Live 2018 (koncert)
2017 Helene Fischer - Ihre neuen Songs (koncert)
2015 Helene Fischer - Weihnachten (koncert)
Tatort - Der Große Schmerz (TV film)
2013 Loď snů - Portoriko (TV film)
2011 Weihnachten auf Gut Aiderbichl (TV film)

TV seriály

2011 Sesamstraße präsentiert: Ernie & Bert Songs (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)

Dokumentární

2018 HELENE FISCHER - IMMER WEITER: Die Entstehung der Arena-Tournee 2017/2018 (TV film)
2017 Schlagerköniginnen - Von Caterina Valente bis Helene Fischer (TV film) - a.z.
Schlagerland
2015 LEBEN - Im Background (TV film)

TV pořady

2018 ECHO 2018 - Der deutsche Musikpreis (TV pořad)
FARID - Magic Unplugged (TV pořad)
Heimlich! - Die große Schlager-Überraschung (TV pořad)
2017 Die Helene Fischer-Show (TV pořad)
Schlagercountdown - Das große Premierenfest (TV pořad)
2016 BAMBI 2016 (TV pořad)
Das Adventsfest der 100.000 Lichter (TV pořad)
Die Helene Fischer-Show (TV pořad)
Schlagerbooom - Das Internationale Schlagerfest (TV pořad)
2014 Die ZDF-Kultnacht - Wir lieben Schlager: Die größten Stars, die besten Songs (TV pořad) - a.z.
Wiedersehen macht Freude - Axel Bulthaupt präsentiert Perlen der MDR-Unterhaltung (TV pořad)
2012 Elmo: Wort des Tages (TV pořad)
2011 Die ZDF-Kultnacht - Ich find' Schlager toll (TV pořad)
1999 TV total (TV pořad)
1995 Goldene Henne (TV pořad)
José Carreras Gala (TV pořad)
Musik für Sie (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1981 Wetten, dass..? (TV pořad)
1977 1, 2 oder 3 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace