foto

Frank Harper

  • nar. 12.12.1962 (57 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Frank Harper sa narodil v roku 1962 v Londýne. Pre svoj zovňajšok býva obsadzovaný do rolí tvrdých chlapov, mafiánov alebo bitkárov. Nie je to náhoda, pretože Frank patril v 80. rokoch do londýnskeho obávaného gangu The Banta Boys, kde zastával jednu z najvyšších funkcií. Je veľkým fanúšikom futbalového klubu Millwall F.C., ktorý je známy svojimi hooligans. Sám Frank bol viackrát súdne trestaný za futbalové výtržníctvo. V chuligánskej hierarchii mal také významné miesto, že sám Cass Pennant (vodca firmy West Ham United hooligans, ktorá je najväčším rivalom Millwallu) použil jeho výpovede vo svojej knihe Terrace Legends.

Vo filmoch sa začína objavovať začiatkom 90. rokov. V roku 1993 si zahral po boku Daniela Day-Lewisa vo filme V MENE OTCA. V roku 1998 ho Guy Ritchie obsadil do svojho filmu ZBAĽ PRACHY A VYPADNI, kde hral šéfa zlodejského gangu Doga.

Neskôr sa objavuje v menej známych televíznych filmoch a seriáloch, až kým nepríde ponuka od Nicka Lovea na postavu Billiho Brighta, člena futbalových chuligánov v úspešnom filme HOOLIGANS (2004), ktorý je považovaný za najlepší film z prostredia hooligans. Frank sa na ňom podieľal aj ako producent. V roku 2007 sa objavuje v biografickom filme z londýnskeho podsvetia RISE OF THE FOOTSOLDIER, kde stvárnil rolu Jacka Whomesa, londýnskeho gangstra.

Ako herec je stále aktívny, ale v poslednej dobe sa objavuje v menej známych filmoch. V roku 2011 sa odsťahoval z Londýna do španielskej Marbelly, pretože ako sám povedal: „Londýn už nie je taký ako býval za mojich čias.“

Raoul "stuntmanMIKE" Duke

Herecká filmografie

Filmy

2015 Billy
2012 Berlin Job
2011 Screwed
Victim
2010 Just for the Record
Nephilim, The
Stained (studentský film)
StreetDance 3D
2009 Kung Fu Flid
2007 Dolphins
Permanent Vacation
Rise of the Footsoldier
2006 Taková je Anglie
2004 Calcium Kid
Hooligans
2002 Blafuj jako Beckham
Club Le Monde
Mimo kontrolu (TV film)
2001 Goodbye Charlie Bright
Klikaři
South West 9
The Search for John Gissing
Zkurvená existence
2000 Klub sráčů
Vyšetřování naslepo II - Království slepých (TV film)
Vyšetřování naslepo II - Náměsíčná (TV film)
Vyšetřování naslepo II - Schovávaná (TV film)
Zlaťák
1999 A Room for Romeo Brass
Historky z metra (TV film)
Snack Related Mishap
Vyšetřování naslepo (TV film)
1998 Sbal prachy a vypadni
1997 Den co den
The Missing Postman (TV film)
1993 Ve jménu otce
1992 Fool's Gold: The Story of the Brink's-Mat Robbery (TV film)
1988 For Queen and Country

TV seriály

2014 House of Fools (TV seriál)
2013 Ripper Street (TV seriál)
Our Betrayal: Part 2 (S02E08)
Our Betrayal: Part 1 (S02E07)
Threads of Silk and Gold (S02E05)
další epizody (6)
2009 Kolize (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 1 (E01)
2008 Matrjoški (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
další epizody (4)
2000 Other People's Children (TV seriál)
1999 Boyz Unlimited (TV seriál)

Dokumentární

2013 Muse of Fire
2007 Movie Connections (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2012 Berlin Job

Fanoušci tvůrce