foto

Charlie Hunnam

  • nar. 10.4.1980 (37 let)
    Newcastle, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Charles Matthew Hunnam se narodil 10. dubna 1980 v Newcastlu (Anglie) jako druhý nejstarší ze čtyř synů. Jako dítě si oblíbil baseball a fotbal, které rád hraje dodnes. Jeho oblíbenými herci jsou Daniel Day-Lewis a Sean Penn.

V televizi se poprvé objevil v 16 letech, a to v seriálu BYKER GROVE, kde si zahrál ve třech epizodách uzavřeného mladého modela Jasona. Jeho první významnější role na sebe nenechala dlouho čekat a Charlie se objevil v dramatu QUEER AS FOLK (1999). Hned po této roli se mu ještě v témže roce naskytla příležitost zahrát si mladého rockového zpěváka Daze v britském filmu WHATEVER HAPPENED TO HARROLD SMITH? Jakmile skončil s natáčením, přestěhoval se do Los Angeles, kde chtěl získat větší filmové role a tím rozvinout svou filmovou kariéru.

V LA se během konkursu na roli v seriálu Dawsonův svět seznámil s Katharine Towneovou, dcerou filmového scénáristy Roberta Towneho, se kterou se o pár týdnů později vzali, jejich manželství se ale rozpadlo již v roce 2002. Mezitím se objevoval jako Gregor Ryder v televizní sérii YOUNG AMERICANS. Poté dostává roli v seriálu KOLEJ, ZÁKLAD ŽIVOTA, odkud jej známe jako arogantního a drzého studenta britského dramatu Lloyda Haythe. Seriál byl ovšem zrušen již po prvním období.

Po především seriálových zkušenostech se začal objevovat i ve filmech. První po Dazovi to byla role Embryho Larkina po boku Katie Holmes v mysteriózním thrilleru OPUŠTĚNÁ, hned nato hlavní roli v dramatu podle novely Charlese Dickense NICHOLAS NICKLEBY. Jeho velmi blízkými přáteli jsou Jamie Bell, Anne Hathaway a Romola Garai, se kterými se seznámil právě během natáčení Nicholase Nicklebyho. V roce 2002 také všichni čtyři získali cenu National Board of Review za nejlépe hrající celek (celkem 13 herců z NN). Vedle Opuštěné měl Charlie v roce 2001 v plánu i natáčení dalšího filmu, nezávislou komedii Anderson´s Cross, kde si měl zahrát roli silného kuřáka trávy, ale protože mu nevycházel čas, od filmu odstoupil. Režisér filmu Jerome E. Scott tehdy ze scénáře vystřihl scény, kde se měl Charlie objevit, a prohlásil, že nikdo Charlieho nenahradí.

Do širšího povědomí diváků se dostal díky roli slizkého záporáka Bosieho v Oscarovém snímku NÁVRAT DO COULD MOUNTAIN (2003). Jeho dosud největší rolí je Pete Dunham ve filmu HOOLIGANS (2005), kde si zahrál učitele a zároveň vůdce londýnských fanoušků, kteří si říkají GSE – Green Street Elite. V tomto dramatu se skvěle doplňuje s Elijahem Woodem a „křoví“ jim dělají např. Claire Forlani nebo Marc Warren. Po Petu Dunhamovi se z něj stal Patric v POTOMCÍCH LIDÍ. O této roli prohlašuje, že je to poslední z trilogie postav šílenců – prvním byl Bosie a druhým Pete Dunham. Tento rok jej diváci mohli vidět v seriálu SONS OF ANARCHY a právě natáčí filmy THE STANFORD PRISON EXPERIMENT a THE LAST FULL MEASURE, které mají oba naplánované premiéru na příští rok. Na začátku září 2013 Charlie potvrdil, že si zahraje roli Christiana Greye v připravovaném snímku FIFTY SHADES OF GREY.

Gabriela "haushinkaa" Anavi

Herecká filmografie

Filmy

2017 Král Artuš: Legenda o meči
Papillon
2016 Ztracené město Z
2015 Purpurový vrch
2013 Pacific Rim - Útok na Zemi
2012 Frankie Go Boom
Chladnokrevný
2011 The Ledge
2006 Potomci lidí
2005 Hooligans
2003 Návrat do Cold Mountain
2002 Nicholas Nickleby
Opuštěná
1999 Whatever Happened to Harold Smith?

TV seriály

2014 Zákon gangu (TV seriál)
Papa's Goods (S07E13)
Red Rose (S07E12)
Suits of Woe (S07E11)
další epizody (13)
2013 Zákon gangu (TV seriál)
A Mother's Work (S06E13)
You Are My Sunshine (S06E12)
Aon Rud Persanta (S06E11)
další epizody (13)
2012 Zákon gangu (TV seriál)
J'ai Obtenu Cette (S05E13)
Darthy (S05E12)
To Thine Own Self (S05E11)
další epizody (13)
2011 Zákon gangu (TV seriál)
To Be, Act 2 (S04E14)
To Be, Act 1 (S04E13)
Burnt and Purged Away (S04E12)
další epizody (14)
2010 Zákon gangu (TV seriál)
Prsten (S03E13)
Znovu doma (S03E12)
Mléko (S03E11)
další epizody (13)
2009 Zákon gangu (TV seriál)
Přizpůsob se a zvykni si (S02E13)
Válka gangů (S02E12)
Musíme si pomáhat (S02E11)
další epizody (13)
2008 Zákon gangu (TV seriál)
Zvěstovatel (S01E13)
Spi sladce (S01E12)
Práskač (S01E11)
další epizody (13)
2001 Kolej, základ života (TV seriál)
1999 Queer as Folk (TV seriál)
1998 Mikrosvět (TV seriál)
1996 My Wonderful Life (TV seriál)
1989 Byker Grove (TV seriál)

Dokumentární

2000 Boys of Manchester: On the Set of Queer as Folk, The (TV film)

TV pořady

2011 GGN: Snoop Dogg's Double G News Network (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace