foto

Nick Love

  • nar. 24.12.1969 (50 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Nick Love je anglický režisér a scenárista. Narodil sa v Londýne, vo Veľkej Británii. V roku 1999 nakrútil krátkometrážny film Love Story, ktorý nemal príliš veľa úspechov, ale priniesol mu lásku anglickej herečky Patsy Palmer, ktorá hrala vo filme hlavnú úlohu. Neskôr sa s ňou aj oženil, ale manželstvo netrvalo dlho a skončilo po piatich mesiacoch.

Neskôr v roku 2001 nakrútil film GOODBYE CHARLIE BRIGHT. Ale Nick Love chcel viac. Chcel niečo, čo si budú všetci pamätať, a tak prišiel rok 2004 a film s názvom THE FOOTBALL FACTORY, ktorý bol nakrútený podľa rovnomennej knihy Johna Kinga a ktorý mnohí fanúšikovia považujú za najlepší film z prostredia anglických hooligans. Prešiel jeden rok a Nick Love priniesol ďalšiu skvelú snímku THE BUSINESS, tentokrát z prostredia anglických gangstrov, ktorým už upršané počasie v Londýne išlo na nervy a radšej rozbehli biznis v slnečnom Costa del Sol v Španielsku. Za tieto dva filmy bol hlavne v rodnom Anglicku Nick Love odsudzovaný za prílišné násilie a dodnes sa o ňom mnohí vyjadrujú ako o kontroverznom režisérovi.

V roku 2007 nakrútil ďalší film s názvom OUTLAW so Seanom Beanom v hlavnej úlohe, ktorý mu ale nepriniesol taký úspech ako predchádzajúce dva. Jeho zatiaľ posledným je film z roku 2012, z prostredia anglickej polície s názvom THE SWEENEY, kde si zahral mladý Ben Drew, avšak najväčšia hviezda filmu je skvelý anglický herec Ray Winstone.

Nick Love zatiaľ neohlásil, že chystá nejaký nový film, takže nám neostáva nič, len veriť, že sa ešte dočkáme podarených filmov od tohto režiséra.

Tomáš "amabis" Cé

Režijní filmografie

Filmy

2015 American Hero
2012 Inspektor Regan
2009 Chuligán
2007 Psanec
2005 Biznis
2004 Hooligans
2001 Goodbye Charlie Bright
1999 Love Story (TV film)

TV seriály

2018 Neprůstřelní (TV seriál)
Epizoda 2 (S01E02)
Epizoda 1 (S01E01)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 American Hero
2012 Inspektor Regan
2007 Psanec
2005 Biznis
2004 Hooligans
2001 Goodbye Charlie Bright
1999 Love Story (TV film)

TV seriály

2020 Neprůstřelní (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 2 (S02E02)
další epizody (4)
2018 Neprůstřelní (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 1 (S01E01)

Herecká filmografie

Filmy

2000 Falling Like This
1999 If... Dog... Rabbit...
1993 Place

Dokumentární

2005 Needs of Kim Stanley, The

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 Neprůstřelní (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2018 Neprůstřelní (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)

Fanoušci tvůrce