foto

Lars Mikkelsen

  • nar. 6.5.1964 (56 let)
    Kodaň, Dánsko

Biografie

Lars Mikkelsen se narodil v Glandsaxe poblíž Kodaně, jako prvorozený syn Bente Christiansen a Henninga Mikkelsena. O rok později se narodil jeho bratr, herec Mads Mikkelsen. Společně vyrůstali v Kodani. V dětství Lars zpíval ve školním sboru a hrál házenou. Poté co vystudoval byl po dobu devíti měsíců v základní vojenské službě v Kongelige Livgarde v pěším pluku dánské armády.

Ve 27 letech, po pěti letech artistického žonglování,se Lars rozhodl stát profesionálním hercem. Mezi lety 1991-1995 studoval v Statens Teaterskole (Národní divadelní škola Dánska) v Kodani. Jeho první role byla ve hře Dracule v divadle Aalborg. Od dob studií do letošního roku hrál Lars ve více jak 40 divadelních hrách. Můžeme ho vidět v televizních filmech i seriálech.

Do povědomí diváků se dostal v roce 2007 v dánském kriminálním seriálu Forbrydelsen, kde ztvárnil kandidujícího starostu Troelse Hartmanna. Za některé své herecké počiny získal ocenění dánské filmové akademie. V roce 1989 se oženil s Anette Støvelbæk. Společně mají dva syny a žijí společně v kodaňské čtvrti Vesterbro.

Anka "AnčaRambo" Rambousková

Herecká filmografie

Filmy

2021 The Knife Thrower
2020 The 11th
2017 Zimní bratři
2016 Ten den přijde
2015 9. duben
2014 1864 - Brødre i krig
Dannys dommedag
Když zvířata sní
Montana
Nordic Factory
The Dam Keeper
Tyhjyys
Töchter
2012 Co udělal Richard
Max Trapný 3
Viceværten
2011 Barbar Ronal
Ti, co vraždí - Stín minulosti
2010 Pravda o mužích
Ztracený v Africe
2009 Lovec mozků
Útěk
2008 Co nikdo neví
Plamen a Citron
2007 Cecilie
Doma je doma
Ostrov ztracených duší
2005 Síla Severu
2004 Královská hra
2003 Afgrunden (TV film)
Afgrunden (TV film)
Se dagens lys (TV film)
Tvilling
2002 Begravelsen
2001 En kærlighedshistorie
2000 Flænset
1999 Seth
Under overfladen
1998 Laslo's tema
Taber!
1997 Royal Blues
1996 Café Hector
Den store kul-tur (TV film)
1995 Lille John (TV film)
Mappen (TV film)

TV seriály

2020 Diavoli (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)
Grænseland (TV seriál) - vyp.
2019 Forhøret (TV seriál)
Travbanen (E06)
Zaklínač (TV seriál)
Před pádem (S01E07)
Zrádce měsíc (S01E03)
Čtyři marky (S01E02)
další epizody (4)
2018 Cesty Páně (TV seriál)
Kløv træet, jeg er dér. Løft stenen op, og I skal finde mig dér - Thomasevangeliet (S02E10)
Når du går gennem Helvede, så bliv ved med at gå - Winston Churchill (S02E09)
Din Tilgivelse til en Anden er Din egen Tilgivelse - Søren Kierkegaard, Kjerlighedens Gjerninger (S02E08)
další epizody (10)
Star Wars Povstalci (TV seriál)
Family Reunion and Farewell: Part 2 (S04E16)
Family Reunion and Farewell: Part 1 (S04E15)
Wolves and a Door (S04E12)
další epizody (5)
Domek z karet (TV seriál)
73. kapitola (S06E08)
72. kapitola (S06E07)
69. kapitola (S06E04)
2017 Cesty Páně (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
další epizody (10)
Star Wars Povstalci (TV seriál)
Rebel Assault (S04E09)
Kindred (S04E07)
Flight of the Defender (S04E06)
další epizody (9)
Domek z karet (TV seriál)
61. kapitola (S05E09)
60. kapitola (S05E08)
58. kapitola (S05E06)
Sherlock (TV seriál) - a.z.
Šest Železných dam (S04E01) - a.z.
2016 Star Wars Povstalci (TV seriál)
Spojenec (S03E09)
Železná skvadra (S03E07)
Hrdinové Hery (S03E04)
další epizody (4)
Domek z karet (TV seriál)
45. kapitola (S04E06)
44. kapitola (S04E05)
41. kapitola (S04E02)
2015 The Team (TV seriál)
Episode 8 (S01E08)
Episode 7 (S01E07)
Episode 6 (S01E06)
další epizody (8)
Domek z karet (TV seriál)
36. kapitola (S03E10)
35. kapitola (S03E09)
32. kapitola (S03E06)
další epizody (4)
2014 1864 (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Sherlock (TV seriál)
Poslední přísaha (S03E03)
Prázdný pohřebák (S03E01)
2013 Vláda (TV seriál)
Volby (S03E10)
Rozum a cit (S03E09)
Vlastní postoj (S03E08)
další epizody (5)
2011 Ti, co vraždí (TV seriál)
Smrtící hra 2/2 (E10)
Smrtící hra 1/2 (E09)
Oko za oko 2/2 (E08)
další epizody (10)
Unter anderen Umständen (TV seriál)
Mord im Watt (E06)
2007 Vražda (TV seriál)
Epizoda 20 (S01E20)
Epizoda 19 (S01E19)
Epizoda 18 (S01E18)
další epizody (20)
Krøniken (TV seriál)
Del 22, 3. Oktober 1972 (S04E02)
2006 Krøniken (TV seriál)
Del 21, Tre år senere, Småland, Sommeren 1972 (S04E01)
Del 17, 1965 (S03E02)
2005 Krøniken (TV seriál)
Del 15, 1962 (S02E05)
Del 14, August 1961 (S02E04)
Del 11, 1958 (S02E01)
2004 Krøniken (TV seriál)
Del 9, 1956 (S01E09)
Del 3, 1950 (S01E03)
Del 2, 1950 (S01E02)
2002 Nikolaj og Julie (TV seriál)
Rejseholdet (TV seriál)
Assistancemelding A-7/01, del 1 (S03E05)
2001 Langt fra Las Vegas (TV seriál)
2000 Pavouk (TV seriál)
Skjulte spor (TV seriál)
1997 Strisser på Samsø (TV seriál)
Taxa (TV seriál)

Dokumentární

2020 Vilde vidunderlige Danmark (TV seriál) - vyp.
2005 H.C. Andersen - historien om en digter (TV film)