foto

Lars Mikkelsen

  • nar. 6.5.1964 (53 let)
    Kodaň, Dánsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lars Mikkelsen se narodil v Glandsaxe poblíž Kodaně, jako prvorozený syn Bente Christiansen a Henninga Mikkelsena. O rok později se narodil jeho bratr, herec Mads Mikkelsen. Společně vyrůstali v Kodani. V dětství Lars zpíval ve školním sboru a hrál házenou. Poté co vystudoval byl po dobu devíti měsíců v základní vojenské službě v Kongelige Livgarde v pěším pluku dánské armády.

Ve 27 letech, po pěti letech artistického žonglování,se Lars rozhodl stát profesionálním hercem. Mezi lety 1991-1995 studoval v Statens Teaterskole (Národní divadelní škola Dánska) v Kodani. Jeho první role byla ve hře Dracule v divadle Aalborg. Od dob studií do letošního roku hrál Lars ve více jak 40 divadelních hrách. Můžeme ho vidět v televizních filmech i seriálech.

Do povědomí diváků se dostal v roce 2007 v dánském kriminálním seriálu Forbrydelsen, kde ztvárnil kandidujícího starostu Troelse Hartmanna. Za některé své herecké počiny získal ocenění dánské filmové akademie. V roce 1989 se oženil s Anette Støvelbæk. Společně mají dva syny a žijí společně v kodaňské čtvrti Vesterbro.

Anka "AnčaRambo" Rambousková

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Knife Thrower
2017 Vinterbrødre
2016 Ten den přijde
The 11th
2015 9. april
2014 Dannys dommedag
Když zvířata sní
Montana
Nordic Factory
The Dam Keeper
Töchter
Tyhjyys
2012 Co udělal Richard
Max Trapný 3
Viceværten
2011 Barbar Ronal
Den som dræber - Fortidens skygge
Unter anderen Umständen - Mord im Watt (TV film)
2010 Pravda o mužích
Ztracený v Africe
2009 Lovec mozků
Útěk
2008 Co nikdo neví
Plamen a Citron
2007 Cecilie
Doma je doma
Ostrov ztracených duší
2005 Síla Severu
2004 Královská hra
2003 Afgrunden (TV film)
Se dagens lys (TV film)
Tvilling
2002 Begravelsen
2001 En kærlighedshistorie
2000 Flænset
1999 Seth
Under overfladen
1998 Laslo's tema
Taber!
1997 Royal Blues
1996 Café Hector
Den store kul-tur (TV film)
1995 Lille John (TV film)
Mappen (TV film)

TV seriály

2017 Star Wars Povstalci (TV seriál)
Heroes of Mandalore: Part 2 (S04E02)
Domek z karet (TV seriál)
Chapter 61 (S05E09)
Chapter 60 (S05E08)
Chapter 58 (S05E06)
Sherlock (TV seriál) - a.z.
Šest Železných dam (S04E01) - a.z.
2016 Star Wars Povstalci (TV seriál)
Krůčky do temnoty (S03E01)
Domek z karet (TV seriál)
Chapter 45 (S04E06)
Chapter 44 (S04E05)
Chapter 41 (S04E02)
2015 The Team (TV seriál)
Domek z karet (TV seriál)
Chapter 36 (S03E10)
Chapter 35 (S03E09)
Chapter 32 (S03E06)
další epizody (4)
2014 1864 (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Sherlock (TV seriál)
Poslední přísaha (S03E03)
Prázdný pohřebák (S03E01)
2013 Vláda (TV seriál)
Volby (S03E10)
Rozum a cit (S03E09)
Vlastní postoj (S03E08)
další epizody (5)
2011 Ti, co vraždí (TV seriál)
2007 Zločin (TV seriál)
Epizoda 20 (S01E20)
Epizoda 19 (S01E19)
Epizoda 18 (S01E18)
další epizody (20)
2004 Krøniken (TV seriál)
2002 Nikolaj og Julie (TV seriál)
2001 Langt fra Las Vegas (TV seriál)
2000 Pavouk (TV seriál)
Rejseholdet (TV seriál)
Skjulte spor (TV seriál)
1997 Strisser på Samsø (TV seriál)
Taxa (TV seriál)

Dokumentární

2005 H.C. Andersen - historien om en digter (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace