foto

Lili Horváth

  • nar. 1982
    Budapest, Maďarsko

Biografie

Lili Horváthová (1982, Budapešť) studovala mezi lety 2001 a 2002 film na Université de la Sorbonne Nouvelle v Paříži. Od roku 2002 pak pokračovala ve studiu televizní a filmové režie na Vysoké škole divadelního a filmového umění v Budapešti, kde získala v roce 2009 magisterský titul a navázala postgraduálním studiem. V roce 2005 absolvovala v rámci programu Erasmus stáž na Vysoké filmové a televizní škole Konrada Wolfa v Postupimi. Výběr z její dosavadní filmografie čítá krátké filmy Vakácio (2006) a Uszodai tolvaj (2007), dokument Budapest ostroma (IV. rész) (2007), středometrážní snímek Napszúrás (2009) a televizní drama Hazafelé (2009). Na pozici castingové režisérky spolupracovala například na filmu Bílý bůh (Fehér isten, 2014) režiséra Kornéla Mundruczóa. Kromě filmové tvorby se věnuje i psaní povídek.

50. MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2014 Bílý Bůh
2008 9 és 1/2 randi
2004 Nepohřbený muž

TV seriály

2012 Terapie (TV seriál)
Epizoda 36 (S01E36)
2008 Presszó (TV seriál)
A nyitás napja (E01)
Tűzvonalban (TV seriál)
Angyalföldi utcák (S02E15)
Zuhanás (S02E14)
Árulók és elárultak (S02E10)
další epizody (9)

Dokumentární

2004 Európából Európába

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Středeční dítě
2009 Napszúrás
2006 Vakáció

TV seriály

2009 Hajónapló (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2015 Středeční dítě
2009 Napszúrás
2006 Vakáció

TV seriály

2009 Hajónapló (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky