foto

Busta Rhymes

  • nar. 20.5.1972 (46 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Busta Rhymes, celým jménem Trevor Smith Jr., se narodil 20. května 1972 v Brooklynu v N.Y. Je jamajského původu. Ve 12 letech se jeho rodina přesunula na předměstí Long Island, kde se setkal s dalšími rapery rostoucí v NY hip-hopové komunitě. Chodil na školu s velice známými MC's - Notorious B.I.G. a Jay-z. V roce 1993 se mu narodil syn T'ziah.

Hudební kariéru začal s hip-hopovou crew Leaders of the New School (C Brown, Dinco D a Cut Monitor). Skupina začala nahrávat svoje první album, které se jmenovalo A Future Without A Past (1991) a brzy se stali slavní. V roce 1993 vydala skupina album T.I.M.E.. Později Busta Rhymes skupinu opustil a začal dělat sólo kariéru. Jeho debut se jmenoval The Coming (1996).

Busta Rhymes má atypický a rozlišný styl. U fanoušků je známý pro svou ojedinělou flow a bláznivým chováním ve svých klipech a show častokrát zaujme i jeho samotná vizáž. První zkušenost s filmem zažil v komedii Who's the Man?. Ve větší roli a po boku hereckých hvězd se objevil až v roce 2000 v Osudovém setkání, kde si zahrál i Sean Connery. Další a poslední dvě větší filmové role, které stojí za zmínku si odbyl v Halloween: Zmrtvýchvstání a Full Clip.

Jan "Pumiiix" Hrubý

Herecká filmografie

Filmy

2016 King of the Dancehall
2015 Club Life
2009 Breaking Point
2004 Busta Rhymes: Everything Remains Raw
Full Clip
2003 Death of a Dynasty
Dude... We're Going to Rio
2002 Halloween: Resurrected
Halloween: Zmrtvýchvstání
Narkotika
2000 Drsnej Shaft
Osudové setkání
1998 Lumpíci
1995 Holé lebky
1993 Kdo je kdo
Nebezpečně ozbrojen (TV film)

TV seriály

2015 Master of None (TV seriál)
Indians on TV (S01E04)

Dokumentární

2018 Survivors Guide to Prison
2017 Christian Audigier the Vif - a.z.
2015 Stretch and Bobbito: Radio That Changed Lives
The Game: The Making of The Documentary 2
2009 WWE: The Best of SmackDown - 10th Anniversary 1999-2009 - a.z.
2006 Lockdown, USA
2005 Game, The: Documentary
2004 Making of 'Love Don't Cost a Thing', The
2003 50 Cent: The New Breed
2002 It's Black Entertainment (TV film)
2001 Xzibit: Restless Xposed
2000 Shaft: Still the Man
1997 Rhyme & Reason

TV pořady

2017 Grammy Awards 2017 (TV pořad)
2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2003 Fromage 2003 (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Rockin New Year's Eve 2002 (TV pořad)
2000 MTV Video Music Awards 2000 (TV pořad)
1998 Very Busta Xmas, A (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 A$AP Ferg feat. A$AP Rocky, Dave East, French Montana, Rick Ross, Busta Rhymes & Snoop Dogg - East Coast (Remix) (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Vybz Kartel, Tory Lanez - Girlfriend (hudební videoklip)
2013 Busta Rhymes feat. Nicki Minaj - #Twerk It (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Q-Tip, Kanye West & Lil Wayne - Thank You (hudební videoklip)
2012 Busta Rhymes feat. Chris Brown - Why Stop Now (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Reek Da Villian & J-Doe - King Tut (hudební videoklip)
2011 Ashanti feat. Busta Rhymes - The Woman You Love (hudební videoklip)
Tiësto vs. Diplo ft. Busta Rhymes - C'mon (Catch 'Em By Surprise) (hudební videoklip)
2010 Busta Rhymes feat. Swizz Beatz - Stop the Party (hudební videoklip)
2009 Busta Rhymes feat. Estelle - World Go Round (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Jadakiss & Lil Wayne - Respect My Conglomerate (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. T-Pain - Hustler's Anthem '09 (hudební videoklip)
Timati feat. Busta Rhymes & Mariya - Love you (hudební videoklip)
2008 Busta Rhymes - Don't Touch Me (Throw da Water on 'Em) (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Linkin Park - We Made It (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Ron Browz - Arab Money (hudební videoklip)
2006 Busta Rhymes - Touch It (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Kelis & Will.I.Am - I Love My Chick (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Mary J. Blige, Rah Digga, Missy Elliott, Lloyd Banks, Papoose & DMX - Touch It (Remix) (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Rick James - In the Ghetto (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Swizz Beatz - New York Shit (hudební videoklip)
2005 The Pussycat Dolls feat. Busta Rhymes - Don't Cha (hudební videoklip)
2003 Busta Rhymes feat. Fat Joe, Chingy & Nick Cannon - Shorty (Put It on the Floor) (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Mariah Carey & Flipmode Squad - I Know What You Want (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Pharrell - Light Your Ass on Fire (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Sean Paul & Spliff Star - Make It Clap (hudební videoklip)
DMX: Where the Hood At? / A'Yo Kato (hudební videoklip)
2002 Busta Rhymes - Break Ya Neck (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. P. Diddy & Pharrell - Pass the Courvoisier, Part II (hudební videoklip)
Hype Williams: The Videos, Vol. 1 (hudební videoklip)
2001 Busta Rhymes feat. Kelis - What It Is (hudební videoklip)
Missy 'Misdemeanor' Elliott: Hits of Miss E... The Videos, Volume 1 (hudební videoklip)
Missy Elliott - Get Ur Freak On (hudební videoklip)
2000 Busta Rhymes - Fire (hudební videoklip)
Busta Rhymes - Get Out!! (hudební videoklip)
1999 Busta Rhymes - Gimme Some More (hudební videoklip)
Busta Rhymes - Party is Goin' on Over Here (hudební videoklip)
Busta Rhymes - Tear da Roof Off (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Janet Jackson - What's It Gonna Be?! (hudební videoklip)
1997 Busta Rhymes - Dangerous (hudební videoklip)
Busta Rhymes - Put Your Hands Where My Eyes Could See (hudební videoklip)
Busta Rhymes - Turn It Up / Fire It Up (Remix) (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. B-Real, Coolio, LL Cool J & Method Man - Hit 'Em High (The Monstars' Anthem) (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. LSG, LL Cool J & MC Lyte - Curious (hudební videoklip)
Fugees feat. A Tribe Called Quest & Busta Rhymes: Rumble In The Jungle (hudební videoklip)
1996 Busta Rhymes - Woo Hah!! Got You All in Check (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Zhané - It's a Party (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2017 Busta Rhymes feat. Vybz Kartel, Tory Lanez - Girlfriend (hudební videoklip)
2002 Hype Williams: The Videos, Vol. 1 (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace