foto

Brandon Routh

  • nar. 9.10.1979 (39 let)
    Des Moines, Iowa, USA

Zajímavosti o tvůrci (12)

  • Legends of Tomorrow (TV seriál) (2016)

    - Ve 12. epizodě 1. řady s názvem "Last Refuge" pronese Ray Palmer (Brandon Routh) při záchraně mladého Micka Roryho (Mitchell Kummen) větu: "Come with me if you want to live" ("Pojď se mnou, jestli chceš žít"). Touto větou naráží Ray na filmy o Terminátorovi, v nichž tuto větu vždy někdo vysloví při záchraně druhého člověka. (Koldyn)

  • Legends of Tomorrow (TV seriál) (2016)

    - V 11. epizodě 1. série s názvem "The Magnificent Eight", která se odehrává na divokém západě, se Ray Palmer (Brandon Routh) pochlubí, že jako dítě viděl spoustu westernových filmů. Když se o něco později pojmenuje jako John Wayne, aby neprozradil svou pravou identitu, naráží tím na herce Johna Waynea, který se za svou hereckou kariéru proslavil především ve westernech. (Koldyn)

  • Legends of Tomorrow (TV seriál) (2016)

    - V 15. díle 1. série "Destiny" použije dr. Palmer (Brandon Routh) číslo "googleplex". Nemá nic společného se společností Google, jde o deset na stou neboli jedna a sto nul. (spacemaster)

  • Legends of Tomorrow (TV seriál) (2016)

    - V 11. díle 1. série "The Magnificent Eight" si Atom (Brandon Routh), začne říkat krycím jménem John Wayne. Jedná se o narážku na Batmana. John Wayne je totiž otec komiksového Bruce Wayna/Batmana. (UncleMorty)

  • Muž z oceli (2013)

    - Jak režisér Bryan Singer, tak představitel hlavní role z předchozího filmu Brandon Routh vyjádřili zájem zopakovat si své úlohy i v tomto filmu. Singer původně načrtnul několik pokračování pro svůj snímek a s Routhem se počítalo taktéž. Když Warner Bros oznámili tento projekt jako čistý restart od Singerova filmu, Routh měl stále zájem vrátit se do hlavní role. Zack Snyder ale poté prohlásil, že tento snímek nebude mít vůbec žádné vazby na jakékoliv předchozí filmové zpracování Supermanova příběhu. (Caszidy)

  • Muž z oceli (2013)

    - Henry Cavill byl kandidátem na roli Supermana už i v Superman se vrací, kde ho ale předběhl Brandon Routh. (lekr)

  • Informátoři (2008)

    - Brandon Routh měl ve filmu hrát upíra Jamieho, ale jeho scény byly na poslední chvíli zrušeny, takže se ve filmu vůbec neobjeví. (HellFire)

  • Superman se vrací (2006)

    - Film získal pět cen Saturn. Brandon Routh v kategorii nejlepší herec, Bryan Singer v kategorii nejlepší režie, John Ottman za nejlepší hudbu a za nejlepší scénář Michael Dougherty a Dan Harris. Celý snímek byl poté oceněn jako nejlepší fantasy film. (Terva)

  • Superman se vrací (2006)

    - Scéna, ve které Superman (Brandon Routh) zachraňuje padající letadlo s Lois Laneovou (Kate Bosworth), je odkazem na scénu z původního filmu s padající helikoptérou, a to včetně závěrečné přednášky Supermana o bezpečnosti létání. (Dzin01)

  • Superman se vrací (2006)

    - Brandonu Routhovi museli pomocí počítače zmenšit rozkrok, protože v supermanově obleku byl příliš velký. (brit84)

  • Superman se vrací (2006)

    - Herec Henry Cavill mal zmluvu na hlavnú postavu na dosah, no kontrakt napokon získal Brandon Routh. (ash99)

  • Superman se vrací (2006)

    - Brandon Routh nabral pro roli Supermana tolik svalové hmoty, že musel nosit speciální oblek, který jeho svaly opticky zmenšoval. (CrypzzXD)

Herecká filmografie

Filmy

2017 Vixen: The Movie
2016 Superhero Fight Club 2.0 (TV film)
Zheng fa tai ping yang
2015 400 Days
Superhero Fight Club (TV film)
2014 Missing William
The Nine Lives of Christmas (TV film)
2012 Šampioni lakrosu
2011 Cost of Living
Last Pizza Commercial, The
Number Nine
2010 In Security (TV film)
Lovec nestvůr
Nenápadná slečna
Odpočítávání
Scott Pilgrim proti zbytku světa
2009 Life Is Hot in Cracktown
Neuvěřitelná láska
Stuntmen
Table for Three
2008 Lie to Me
Zack a Miri točí porno
2006 Bestie Karla
Denial
Superman se vrací
2005 Awesometown (TV film)

TV seriály

2019 Legends of Tomorrow (TV seriál)
Episode 10 (S05E10)
Episode 9 (S05E09)
Episode 8 (S05E08)
další epizody (18)
2018 Legends of Tomorrow (TV seriál)
Legends of To-Meow-Meow (S04E08)
Hell No, Dolly! (S04E07)
Tender Is the Nate (S04E06)
další epizody (17)
2017 Legends of Tomorrow (TV seriál)
Beebo the God of War (S03E09)
Crisis on Earth-X, Part 4 (S03E08)
Welcome to the Jungler (S03E07)
další epizody (18)
2016 Lady Dynamite (TV seriál)
Jack and Diane (S01E04)
Legends of Tomorrow (TV seriál)
The Chicago Way (S02E08)
Invasion! (S02E07)
Outlaw Country (S02E06)
další epizody (24)
The Flash (TV seriál)
Invasion! (S03E08)
Arrow (TV seriál)
Invasion! (S05E08)
2015 Impress Me (TV seriál)
The Flash (TV seriál) - herec, a.z.
Fast Enough (S01E23) - a.z.
All Star Team Up (S01E18)
Arrow (TV seriál)
Brotherhood (S04E07)
Lost Souls (S04E06)
Jmenuji se Oliver Queen (S03E23)
další epizody (13)
2014 Enlisted (TV seriál)
Chosen (TV seriál)
The Hatchet (S03E03)
Dirty Hands (S03E02)
Arrow (TV seriál)
Výstup (S03E09)
Natáhni svůj luk (S03E07)
Tajný původ Felicity Smoak (S03E05)
další epizody (6)
2013 Chosen (TV seriál)
Protect Your Own (S02E06)
Collision Course (S02E05)
Right at Your Door (S02E03)
další epizody (4)
2012 Parťáci (TV seriál)
2011 Chuck (TV seriál)
Chuck a Santův kostým (S05E07)
2010 Chuck (TV seriál)
Chuck a Kruh II (S03E19)
Chuck a podzemní dráha (S03E18)
Chuck a stolička (S03E16)
další epizody (11)
2008 Podstata strachu (TV seriál)
2003 Odložené případy (TV seriál)
Třináctá komnata (S01E07)
Oliver Beene (TV seriál)
2001 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Narušený koncert (S01E13)
1998 Will a Grace (TV seriál)
1997 Port Charles (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Dokumentární

2010 Chuck Fu and Dim Sum
2006 Look, Up in the Sky: The Amazing Story of Superman (TV film)
Requiem for Krypton: Making 'Superman Returns'

Hudební videoklipy

2010 Brie Larson - Black Sheep (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2006 2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace