foto

Tomáš Havlínek

  • nar. 30.6.1992 (28 let)

Biografie

Rodák z Karlových Varů . Po maturitě na hudebním gymnáziu nastoupil na DAMU, obor činoherní herectví pod vedením Milana Schejbala. Po absoluci studia nastoupil do angažmá v Jihočeském divadle. Již při studiu hostoval například právě v Jihočeském divadle, Divadle Pod Palmovkou nebo Na Vinohradech.

V současné době ho můžete vidět jak v Jihočeském divadle, tak v projektu uskupení Díra na trhu. S tímto uměleckým spolkem vystupuje v prostoru NoD v netradičním představení Plešatá zpěvačka.

Televizních a filmových rolí už má za sebou Tomáš několik. Z filmů a seriálů jmenujme například Americké dopisy, Monstrum, Bohéma, Případy 1. oddělení nebo pohádku Řachanda, kde ztvárnil bláznivého prince Jaromíra.

Stejně jako herectví miluje Tomáš i hudbu. Deset let hrál v symfonickém orchestru a nyní vystupuje jako houslista s několika hudebními uskupeními různých stylů. Od jazzu, funku, přes underground až po hru na elektrické housle s DJs.

Lenka "sunlenka" Daňková

Herecká filmografie

Filmy

2020 Daria
Past (TV film)
Show
2018 Jan Palach
Trojí život (TV film)
2017 Monstrum (TV film)
2016 Řachanda
2015 Americké dopisy (TV film)
Die Himmelsleiter (TV film)
Vybíjená

TV seriály

2021 Stíny v mlze (TV seriál)
2020 Po hlavě (TV seriál)
Teambuilding (E05)
2019 Za oponou (TV seriál)
Zlomte vaz (E10)
Bez střechy (E08)
Nová tvář (E07)
další epizody (9)
Krejzovi (TV seriál)
Mandlová bábovka a nový nápadník (S02E26)
2018 Skautská pošta 1918 (TV seriál)
Jiří Wolker (S01E12)
Modrý kód (TV seriál)
Starostčina volba (S02E50)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Personální otázky (S05E23)
2017 Bohéma (TV seriál)
Dvojí tváře (E06)
Charité (TV seriál)
Zeitenwende (S01E06)
Götterdämmerung (S01E05)
Wundermittel (S01E04)
další epizody (6)
Specialisté (TV seriál)
Dobří sousedé (S02E16)
Mordparta (TV seriál)
Lom (S02E02)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Hostující Chefka (S03E22)
2016 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Súdánský student (S02E03)
2014 První republika (TV seriál)
Jízdenky do Paříže (S01E18)
2009 Vyprávěj (TV seriál)