foto

Ashanti

  • nar. 13.10.1980 (38 let)
    Glen Cove, Long Island, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ashanti se narodila v Glen Glove, New York. Lásku k muzice zdědila po mamince, Tině Douglas, bývalé učitelce tance a po tatínkovi Kenu-Kaide Thomas Douglasovi, který je učitel zpěvu. Má mladší sestru Kenashiu. Matka ji pojmenovala po Empire of Ashanti v Ghaně. Její dědeček, James, byl bojovníkem za lidská práva s Martinem Luther Kingem Jr. v šedesátých letech. Během dospívání se Ashanti věnovala tanci a zpívala v kostelním sboru. Když jí bylo 14, všimli si jí Bad Boy Records P. Diddyho. Jako dítě hrála ve filmu Spike Leeho MalcomX a Who's Da Man. Tancovala v Disneyovce Polly. Po úspěchu na pěvecké scéně si zahrála v Bollywood filmu Bride and Prejudice, kde zpívala „My lips are waiting“ a „Touch my body“.

V roce 2005 debutovala v COACH CARTER po boku Samuela L. Jacksona. Zahrála těhotnou pubertačku Kyru, která se musela rozhodnout, zda si dítě nechá, či nikoli. Film v USA vydělal $67 milionů. Ashanti vyhrála na konkurzu filmu THE MUPPETS' WIZARD OF OZ nad takovými hvězdami jako Hilary Duff, Jessica Simpson, Dorothy Gale atp. Film vidělo bezmála 8 milionů diváků. V roce 2006 začala s komedií JOHN TUCKER MUST DIE, celosvětový zisk $68,818,076 milionů. Můžeme ji také zahlédnout v jedné z epizod BUFFY, PŘEMOŽITELKA UPÍRŮ. V roce 2007 se objevila v hororu RESIDENT EVIL: ZÁNIK jako sestřička Betty.

I v budoucnu si Ashanti zahraje. Má spolupracovat s Michaelem Pinckneyem (žák Spike Leeho) na jeho novém filmu You're Nobody till Somebody Kills You. Málo lidí ví, že Ashanti sem tam píše texty písní např. pro Christinu Milian, Ja Rule, Jennifer Lopez, Nas, Toni Braxton.

Jan "armyc" Kareš

Herecká filmografie

Filmy

2017 Stuck
2016 Matky a dcery
Resident Evil: Poslední kapitola - a.z.
2014 Mutant World
2013 Christmas in the City (TV film)
2007 Resident Evil: Zánik
2006 John Tucker musí zemřít
2005 Coach Carter
Muppets' Wizard of Oz, The (TV film)
2004 Moje velká indická svatba

TV seriály

2015 Vzpomínky (TV seriál)
Behind the Beat (S04E03)
2013 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Neladící hlasy (S15E07)
2003 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
První schůzka (S07E14)
2002 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Call Me Crazy (S07E03)

Dokumentární

2008 Band of the Sand: Actors Unite
Beyond Raccoon City: Unearthing 'Resident Evil: Extinction'
Players: The Cast of 'Extinction', The
2004 Apollo at 70: A Hot Night in Harlem (TV film)
2003 I Love the '80s Strikes Back (TV seriál)
When I Was 17 (TV film)
2002 Party in the Park 2002 (koncert)

TV pořady

2018 Grammy Awards 2018 (TV pořad)
2017 Amazingness (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2009 RuPaul's Drag Race (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2007 What Perez Sez (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Christmas in Washington (TV pořad)
Fromage 2003 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
WrestleMania XIX (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)
Summer Music Mania 2002 (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Ashanti - Let's Go (hudební videoklip)
2014 Ashanti feat. French Montana - Early in the Morning (hudební videoklip)
Puff Daddy feat. Rick Ross, French Montana - Big Homie (hudební videoklip)
2013 Ashanti - Never Should Have (hudební videoklip)
Ashanti feat. Rick Ross - I Got It (hudební videoklip)
2011 Ashanti feat. Busta Rhymes - The Woman You Love (hudební videoklip)
2010 Just Stand Up (hudební videoklip)
2008 Ashanti - Good Good (hudební videoklip)
Ashanti - The Way That I Love You (hudební videoklip)
2006 Tupac feat. T.I., Ashanti - Pac's Life (hudební videoklip)
2005 Ashanti - Don't Let Them (hudební videoklip)
Ashanti feat. Paul Wall & Method Man - Still on It (hudební videoklip)
2004 Ashanti - Only U (hudební videoklip)
Ashanti feat. Black Child - Breakup 2 Makeup (hudební videoklip)
Ja Rule feat. R. Kelly & Ashanti - Wonderful (hudební videoklip)
2003 Ashanti - Rain on Me (hudební videoklip)
Ashanti - Rock wit U (Awww Baby) (hudební videoklip)
2002 Ashanti - Baby (hudební videoklip)
Ashanti - Foolish (hudební videoklip)
Ashanti feat. Ja Rule - Happy (hudební videoklip)
Ja Rule feat. Ashanti - Mesmerize (hudební videoklip)
2001 Ja Rule feat. Ashanti - Always on Time (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace