foto

Aleš Bílík

  • nar. 15.11.1989 (27 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Aleš Bílík se narodil 15.listopadu 1989 v Praze. Absolvoval jazykové gymnázium Na Vítězné pláni a poté začal studovat pražskou DAMU. Jeho učiteli zde byli Eva Spoustová, Eva Salzmannová, Dan Přibyl, Miloš Horanský a Alois Švehlík. Během studia se zapojil do pohybového inscenačního projektu Adély Laštovkové-Stodolové a tvůrčí skupiny SKUTR s názvem Muži. S touto inscenací se zúčastnil korejského divadelního festivalu BIPAF.

V letech 2012 až 2015 byl členem Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Od roku 2016 je v angažmá Městských divadlech pražských. V televizi se objevuje od roku 2008 např. v seriálech Doktor Martin (2015), Atentát (2015) a Všechny moje lásky (2015). V roce 2016 si zahrál hlavní mužskou postavu v pohádce Řachanda.

Aleš Bílík, kromě divadla miluje dobré jídlo, víno, ženy a své blízké. Ovládá angličtinu a němčinu, v současné době se zdokonaluje také ve slovenštině.

ryccoly

Herecká filmografie

Filmy

2017 Křižáček
2016 Doktor Faustus (divadelní záznam)
Řachanda
2014 Piknik (TV film)
2012 O pokladech (TV film)

TV seriály

2017 Bohéma (TV seriál)
Dvojí tváře (E06)
Spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Prolhaný hoteliér (S03E31)
2016 Atentát (TV seriál)
Síla myšlenky (E17)
2015 Atentát (TV seriál)
Šifra (E10)
Chobotnička (E09)
Popel (E08)
Doktor Martin (TV seriál)
Láska až na krev (S01E11)
Pražák (S01E01)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Manžel na chvilku (E05)
Výlet (E04)
Moje první láska (E03)
další epizody (5)
2009 Expozitura (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace