foto

Annie Corley

  • nar. 1952
    Indiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Annie Corley je americká herečka, která účinkovala v různorodé škále filmů a televizních produkcí približně od začátku 90.let. Její nejvýznačnější rolí k dnešnímu dni bylo ztvárnění postavy dcery Meryl Streep ve filmu THE BRIDGES OF MADISON COUNTY ( Madisonské mosty).

Jako absolventka DePauw University v Indianě, se poprvé objevila v drama filmu MALCOLM X. Od té doby hrála v několika dalších, na Oscara nominovaných filmech, jako THE CIDER HOUSE RULES (Pravidla moštárny), SEABISCUIT, 21 GRAMS a MONSTER. Spoluúčinkovala v komediálním dramatu THE LUCKY ONES (Štastlivci) s Timem Robinsem a v dramatu z roku 2009 CRAZY HEART s Jeffem Bridgesem.

Mezi jejími televizními počiny je třeba zmínit hostování v seriálu THE CLOSER, NYPD BLUE, dále postavu matky Zachary Quinta v seriálu TOUCHED BY AN ANGEL a odbornici přes křestanství Mary Marsh v seriálu THE WEST WING (Západní křídlo), dále seriály WITHOUT A TRACE, MURDER, SHE WROTE, CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION a THE PRACTICE.

Je vynikajíci jezdkyní na koni. Byla také viděna v divadle Off-Brodway, kde občas ystupuje. Off-Broadway je divadlo, které má kapacitu 100-500 míst a je plně otevřeno kritikům i divákům. Hraje se na různých místech v New Yorku, ale ne přímo v Broadway Theater.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2012 Krásná řeznice (TV film)
2009 Crazy Heart
Ctihodný občan
O smyslu života
2008 Šťastlivci
2006 Rebelka
2003 21 gramů
Seabiscuit
Zrůda
2002 Drama v pensylvánském dole (TV film)
Jů, vona je chlap
2000 If You Only Knew
Lulu se vrací
Nejpevnější pouto
1999 Last Chance
Pravidla moštárny
Šedesátá léta (TV film)
1997 Zachraňte Willyho 3
1996 Život v sedmém nebi
1995 Madisonské mosty
1994 Děti tmy (TV film)
Suverén (TV film)
Time to Heal, A (TV film)
Zrada a pomsta (TV film)
1993 Monstrum (TV film)
1992 Malcolm X
President's Child, The (TV film)

TV seriály

2017 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Unintended Consequences (S19E06)
2014 Zločin (TV seriál)
Dream Baby Dream (S04E04)
2013 Zločin (TV seriál)
That You Fear the Most (S03E02)
The Jungle (S03E01)
2012 Zločin (TV seriál)
72 hodin (S02E10)
Ogi Jun (S02E04)
2011 Zločin (TV seriál)
Dám ti vědět, až tam dorazím (S01E10)
Pomsta (S01E07)
Co po tobě zbylo (S01E06)
další epizody (7)
2010 Kriminálka Miami (TV seriál)
Honička (S09E04)
2005 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Andělský hlas (S05E21)
2004 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Pouta (S02E10)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2000 Západní křídlo (TV seriál)
Shibboleth (S02E08)
1999 Západní křídlo (TV seriál)
Pilot (S01E01)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
Prescription for Death (S01E01)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace