foto

Maria Grazia Cucinotta

  • nar. 27.7.1968 (52 let)
    Messina, Sicílie, Itálie

Biografie

Jedna z mnoha krásných italských hereček Maria Grazia Cucinotta se narodila 27.7.1969 v Messině v Itálii (Sicílie). V oblasti filmu a televize se pohybuje přibližně od roku 1990. Mimo herectví je rovněž modelkou a scénáristkou. Již jako 16 letá se věnovala modelingu a později odchází do Říma, kde se uchází o účast v italské televizní show INDIETRO TUTTA. Před kamerou se objevovala zejména v televizních reklamách či v menších rolích. Pro zdokonalení a herecké možnosti musela pracovat na „odbourávání“ svého sicilského přízvuku a učila se anglicky.

Zlom v herecké kariéře přišel rolí Beatrice Russoo ve filmu POŠŤÁK (IL POSTIONO) v roce 1994, kde si zahrála s Philippem Noiretem a Massimo Troisim. Tento film měl 5 nominací na Oscara, obdržel Stříbrnou stuhu za nejlepší hudbu a mnoho dalších ocenění. Následně se Maria začala pravidelně objevovat v italských filmech. 1995 satanistická komedie IL DÍA DE LA BESTIA, ve stejném roce populární komedie I LAUERATI, či v roce 1996 drama ITALIANI. Akční kriminálka A BROOKLYN STATE OF MIND v roce 1997 byla prvním snímkem v angličtině, v němž se Maria objevuje. Za roli italské novinářky Gabriely obdržela cenu za nejlepší ženský herecký výkon v dramatické roli na festivalu International Independent Film & Video v New Yorku.

Role přesně pro Marii byla sicilská kráska Anna ve snímku DRUHÁ MANŽELKA (LA SECONDA MOGLIE) v roce 1998. V roce 1999 přichází do kin „bondovka“ THE WORLD IS NOT ENOUGH, kde hraje Maria Giuliettu. Zde se objevuje po boku hvězd jako Pierce Brosnan či Sophie Marceau. V televizním zpracování biblického příběhu MÁRIA MAGDALENA z roku 2000 hraje hlavní roli Márie. Americký film je nadále pro Marii úspěšný a roku 2000 dostává roli Desi v komedii ŘEZNÍK, KNĚZ A PROSTITUTKA (PICKING UP THE PIECES), kde se setkává s hvězdami typu Woody Allen, Sharon Stone, David Schwimmer. S Brooke Shields hraje ve filmu NÁŠ ITALSKÝ MANŽEL (2004).

V roce 2011 hraje roli Andrii v hororovém dramatu OBŘAD, který byl inspirován skutečnými událostmi. Hlavní roli zde ztvárnil Anthony Hopkins. Nově se Maria Grazia Cucinotta objevuje v mystickém hororu DEATH OF THE VIRGIN (2011) v režii Josepha Tita.

8.10.1995 se vdala za obchodníka Guilio Violatiho a má s ním dceru Giulii. Ve volném čase ráda zůstává doma v blízkosti své rodiny, čte knihy, stará se o domácnost.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herecká filmografie

Filmy

2020 Road to Capri
2019 Forse è solo mal di mare
Il Gatto e la Luna
Tutto liscio
2018 Voice of the Wolf
2017 Into the Rainbow
Le verità
Super vacanze di Natale - a.z.
2016 Oggi a te... domani a me
2015 Asino vola
Babbo Natale non viene da Nord
C'è sempre un perché
Magic Card
Nomi e cognomi
2014 Cam Girl
La moglie del sarto
2012 Teresa Manganiello, Sui Passi dell'Amore
2011 Giorno della vita, Un
Obřad
The Opening
Transgression
2010 Kouzlo na plátně
La bella società
The Museum of Wonders
2009 Death of the Virgin
Flores negras
Fly Light
Nachové moře
2008 Io non ci casco
Vip (TV film)
2007 Last minute Maroko
Pompeje (TV film)
Sweet Sweet Marja
2006 Uranya
2005 Neviditelné děti
2004 Miracolo a Palermo!
Náš italský manžel
Vanilka a čokoláda
2003 V moci pekla (TV film)
2001 Gli amici di Gesù - Tommaso (TV film)
Strani accordi
Stregati dalla luna
2000 Gli amici di Gesù - Maria Maddalena (TV film)
Příběh jedné noci
Řezník, kněz a prostitutka
1999 Cesta do Cannes
In punta di cuore (TV film)
Jeden svět nestačí
1998 A Brooklyn State of Mind
Druhá manželka
1997 Biblické příběhy: Šalamoun (TV film)
Camere da letto
Decisionista, Il
Sindaco, Il
Čtvrtý král (TV film)
1996 Italiani
La signora della città (TV film)
Padre papà (TV film)
1995 Den šelmy
Laureati, I
1994 Pošťák
1993 Alto rischio
Bronzová těla 2
Cominciò tutto per caso
1990 Vacanze di Natale '90
Viaggio d'amore

TV seriály

2008 Ti lascio una canzone (TV seriál)
2005 Simpsonovi (TV seriál)
Taliján Bob (S17E08)
2001 Bello delle donne, Il (TV seriál)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Isabella (S01E12)
1997 Avvocato Porta, L' (TV seriál)
1992 Vysoká společnost (TV seriál)
1991 Ragnatela, La (TV seriál)

Dokumentární

2007 Sophia: Ieri, oggi, domani
2002 Bondovy dívky jsou věčné (TV film)
1997 Sicílie
1978 Paraskinio (TV seriál)

Host

TV pořady

1993 Quelli che... il calcio (TV pořad)

Fanoušci tvůrce